קובנה תימנית אסלית – מתכון מנצח
מאמינים בתשוקה למאכלים שמחברים אותנו למסורת? קובנה תימנית, המסעירה ומלאת טעמים, פשוט מדהימה! מדובר במאפה לחם תימני, המוקדש למסורת המיוחדת של שבתות בבוקר, שמביא אליו את כל המשפחה, וכולנו יודעים כמה זה חשוב – במיוחד כשיש תבשיל כתף לצד! אז קחו כוס קפה, הפכו את המוזיקה למוזיקה מזרחית קצבית, ונצלול יחד אל מתכון קובנה הכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- כדאי להקדיש 3 שעות + לילה להתפחה
- רמת הקושי: בינונית, שדורשת מעט סבלנות
- למתכון הזה מספיקים 8 מנות מפנקות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצלול לשלב ההכנה, ניקח רגע ונתבונן במרכיבים שיכולים לשדרג את הקובנה ולהפוך אותה למדהימה באמת. הקובנה לעולם לא הייתה בלעדיכם, ולכן נביא לפניכם את כל מה שצריך כדי ליצור את השילוב המשוגע הזה.
- 1 ק"ג קמח חיטה עשיר
- 60 גרם שמרים טריים (בערך 2 קוביות)
- 500 מ"ל מים פושרים
- 50 מ"ל שמן זית
- 2 ביצים (למגע נוסף של אווריריות)
- 50 גרם סוכר (גולש של דמעות בשבת בבוקר)
- 10 גרם מלח
- 1 כף גדושה של כמון טחון (גולת הכותרת של התיבול)
- 1 כף גדושה של קימל טחון (מוסיפים עוד אלמנט מעניין לטעם)
- 250 גרם חמאה מומסת (ואוו, זה בהחלט מומלץ)
שלבי ההכנה
כעת נגיע לשלב המרגש – נתמקד בשלבים הישרים שיביאו אותנו לקובנה המושלמת. הנה לכם את כל הצעדים המדויקים כדי שהקובנה שלכם תהיה אוורירית, נימוחה ומעלפת!
- נשכים את השמרים בקצת מים פושרים עם סוכר למשך כ-10 דקות עד שיהיה תסיסה.
- נניח קמח בקערה ונוסיף את השמרים שהתסיסו.
- נוסיף את המלח, כמון, קימל, ושמן זית ונתחיל לערבב.
- לאט לאט נוסיף מים עד שהקמח מתאחד לבלילה.
- נעביר את הבצק לשולחן עבודה ולאחר מכן נלוש אותו במשך כ-10 דקות עד שיהיה חלק.
- נכסה את הבצק ונניח לו לתפוס פופולריות (ראה תסיסה) במשך שעה לפחות או עד שהוא מכפיל את גודלו.
- לאחר שהתפח, נעביר אותו לשולחן ונחלק אותו ל-8 כדורים.
- נשטח כל כדור ונשפוך חמאה מומסת על כל שטח כדי להקנות טעמים אגדים.
- נפנה את הצדדים הפנימיים ליצירת פיתולים ונגלגל את הכדורים.
- נניח כל גליל בתבנית עם נייר אפייה והכיסוי, ונמשיך את התהליך עבור כל כדור.
- נקצוע את הקובנות עם חמאה לאורך ונתן להם לתפוס שוב במשך 30 דקות.
- נערוך את התנור על 180 מעלות ואפייה למשך כ-30-40 דקות או עד שהקובנה מקבלת צבע זהוב-मעורר دهشة.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לכל המתחרים, אם אתם רוצים להפוך את הקובנה שלכם למשהו משגע, הנה כמה שדרוגים וטיפים:
- אפשר להוסיף לתבנית חומרי מילוי כמו גבינת פטה או תרד.
- לתת טוויסט נוסף עם צנוברים או אגוזים קצוצים. מה זה משוגע!
- ניתן להחליף את החמאה בשמנת צמחית למי שחשוב עליו!
- אפשר לשדרג עם איזה רוטב טחינה מרענן בצד כדי להשלים את התמונה.
- להגיש לצד סלט ירוק מרענן, ובכך להוסיף צבעוניות שווה בצלחות.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח טף או קמח חומוס, עם שינוי במידות המים.
מה אפשר לעשות עם קובנה שהכנו ולא אכלנו?
אפשר להקפיא חלקים נפרדים ולהפשיר כאשר רוצים לאכול שוב!
למה חשוב לתת לבצק לתפוס פופולריות?
זה עוזר להשיג את האווריריות והקלות שנדרשת, אחרת הקובנה תהיה קשה ופחות מושלמת.
האם אפשר להכין קובנה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר ללילה.
כמה זמן אפשר לשמור קובנה במקרר?
הקובנה תישאר טרייה כ-3-4 ימים, אך הכי טוב לאכול טרי.
האם זה בריא לאכול קובנה?
כולנו יודעים שהקובנה עשירה בחמאה, אך לעיתים רחוקות – זה בהחלט טעים!
אפשר להביא את הקובנה לדרגה טובה יותר?
כמובן! תוספת דבש או סילאן מאפשרת מתיקות נהדרת והופכת את הקובנה לאגדי.
באיזה טמפרטורה הכי טוב לאפות קובנה?
180 מעלות אידאלי – אל תשכחו לבדוק את הצבע שלה!
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים במקום?
בהחלט! כמות של כשליש מכמות השמרים טריים תעשה את העבודה.
מה צריך להכין כדי לשדרג את התמחות הקובנה?
תשקול לנסות לתבל את הבצק בכמון, פלפל שחור, או טימין. כל תוספת תעשה את ההבדל!
לאחר שהכנתם בסבלנות קובנה ריחנית, אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ולקרוא להם לחגיגת טעימות שלא תשכחו! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ותנו לכולם לגלות את הקסם של הקובנה התימנית האסלית!