קינואה אדומה – מתכון מהפכני, אגדי ואפילו סופר בריא
אין כמו הכנתי קינואה אדומה בשביל להבין מה טעימה של אוכל משגע באמת. היא השכנה המעולה של האורז והפסטה, והיום אנחנו לוקחים את הקינואה האדומה לכיוון חדש ומלהיב. מה שגרם לי לאהוב את הקינואה האנרגטית הזו הוא המגוון הרב של הטעמים שניתן לשלב בתוכה, ומי לא אוהב טעמים שממכרים ומעלפים? מתכון הזה מתאים הן כמנה עיקרית והן כתוספת, הוא משגע, פשוט ונהדר! בואו נתחיל במסע לבישול הקינואה האדומה המדהימה הזו! היא יכולה להיות האורחת הכוכבת בהכנה הבאה שלכם.
זמן הכנה: 20 דקות; רמת קושי: קל מאוד; מנות: 4
- זמן הכנה: 20 דק'
- רמת קושי: קל מאוד
- לכמה מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כשהמקפצה כל כך קצרה, קשה להאמין שאפשר למצוא כל כך הרבה הנאה במנה אחת כל כך קטנה. אז מה אנחנו צריכים כדי להוציא את הקינואה האדומה הגדולה והחלומית שלנו? הנה הרשימה:
- 1 כוס קינואה אדומה
- 2 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול קצוץ דק
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 לימון (מיץ ותיבול)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אגוזי פקאן קלויים לקישוט (אופציונלי)
על מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים אלטרנטיבות לקינואה אדומה, ניתן להשתמש בקינואה רגילה, אך התוצאה תהיה שונה במעט. כמו כן, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט השמיטו את אגוזי הפקאן או החליפו בעשבי תיבול שונים שאותם תאהבו. יש שיאמרו שאם אתם רוצים טעם חזק יותר, הוספת רוטב סויה עשויה להיות רעיון מעולה!
שלבי ההכנה
כמו שאתם רואים, המתכון הזה פשוט וקל, ומה שיפה בו הוא שבזמן הקצר הזה אתם גם תספיקו לחייך בהנאה תוך כדי, ולא תצטרכו לפתח גאוניות קולינרית כדי להצליח.
- שוטפים את הקינואה במים קרים במסננת על מנת להוציא ממנה את הטעם המר.
- מכינים סיר, ומרתיחים 2 כוסות מים עם הרבה מלח.
- מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15 דקות.
- סוחטים את מיץ הלימון פנימה.
- כשהקינואה מתבשלת, מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך, ואז מוסיפים את השום המגורד.
- לאחר מספר שניות מוסיפים את הגזר והפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- בוחשים את ירקות הקיץ הנפלאים עם הקינואה המבושלת.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל היטב.
- לפני ההגשה, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן תתאפשר לכם להיות הכוכבים של המטבח! אתם יכולים לשדרג את המנה עם חלב קוקוס, לזרוק פנימה נענע קצוצה, או добавить קוביות אבוקדו. לכאלה שאוהבים את התורה היוונית, אנסח להוסיף גבינת פטה מעל וזה בהחלט ירים את המנה לגבהים בלתי נתפסים. לדעתי, זה הכי טעים שיש! אפשר גם לשדרגו עם גבינת פיקורינו, רוזמרין או אפילו סלט טחינה, למה לא.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף למנה אם רוצים כיורש של קינואה?
כמובן! ניתן להעשיר את המנה גם בקוביות טופו או שעועית שחורה, תוספות שיספקו לכם חלבון בריא נוסף, והטעמים יעבירו אתכם לעולם חדש!
האם אפשר להכין את הקינואה האדומה עם תבלינים שונים?
בהחלט! ניתן להוסיף כמון, כורכום או פפריקה חריפה על מנת להעניק עוד טעמים שונים ואקזוטיים. אני אישית ממליץ על מעט כמון, זה פשוט אגדי.
האם הקינואה מתאימה למי שעוקב אחרי תזונה בריאה?
בהחלט. הקינואה מלאת חלבון, דל במסת הפחמימות, ובעלת ערכים תזונתיים מותאמים לשמירה על איתנות הבריאות שלכם.
איך אני יודע שהקינואה מוכנה?
כשאתם שמים לב שהמים נספגים, הקינואה תתחיל להיות מפוררת, שהיא גם דקה ולא דחוסה, אז אתם בדרך הנכונה!
איך אפשר לשמור על מנת הקינואה במקרר?
הקינואה נשמרת היטב במיכל סגור במקרר וכך תוכלו לאכול את המטעמים גם כמה ימים לאחר ההכנה.
מה אפשר לעשות עם קינואה שכבר התקררה?
אפשר לשלב אותה בסלטים, או להכין קציצות קינואה פשוטות ומעולות. השילוב של קינואה עם ירקות מבושלים ועוד טחינה דלילה יכול להציג לכם מנה חדשה ומגניבה.
האם אני יכול להוסיף אגוזים למנה הזו?
בוודאי! אגוזים קלויים כמו אגוזי לוז או פקאנים מתחברים נהדר למנה ויתרמו גם לקריספיות וגם לטעמים!
מה יקרה אם לא יש לי לחם בבית?
לא מפחיד! קינואה בהחלט מספקת פחמימות וכל צריכה אחרת בתוך עצמך, כך שאתם לא צריכים להיות מוטרדים מכך!
האם אפשר להכין קינואה אדומה ביום שלפני ההגשה?
כמובן! אפשר לבשל מראש, ולחמם שוב לפני ההגשה, או לקשט באגוזים או בעשבי תיבול חדשים, דבר שמוסיף למנה צורה רעננה.
האם רצוי לשרת את הקינואה חם או קר?
נכון, חם בדרך כלל הכי טעים, אבל אני בהחלט ממליץ על טעמים גם כאשר היא קרה. זה שונה ובוודאי שהתחושה היא מרעננת ונעימה יותר.
ועכשיו, אחרי שלמדנו על המתכון הנפלא הזה לקינואה אדומה שממש משגע את כל ההגדרות של אוכל טעים, אנו די בטוחים שאחרי הכנתה תוכלו להיות המארחים המהממים שכולם ידברו עליהם. אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שכל החברים שלכם ייהנו ממנו גם כן!