"`html
קציצות בשר על האש כמעט ברמה של חיים כהן
אנו מדברים על אחד המאכלים הכי מדהימים שיש – קציצות בשר על האש! הרבה אנשים השיבו על השאלה "מהו המאכל שאתם הכי אוהבים?" ומידי פעם צליל של בשר על האש נשמעה ברקע התשובה. דמיינו את זה: פרוסת לחם טרייה, קציצה מופתית שנוצרה בהשראת המתכונים המסורתיים של סבתא, עם תיבול מושלם שמביא לתוצאה משגעת. אתן, מוזמנות להזין את הפה והנשמה בקציצות בשר בתיבול מאוזן, מעוררות תיאבון ולגמרי ממכר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו שכולם יודעים, כל מתכון טוב מתחיל ברכיבים איכותיים! נתחיל בבחירת הבשר. הבשר שבו אנו משתמשים הוא עוף או בשר בקר, אך כאן אתם תחליטו מה הכי טעים בעיניכם. אז בואו נצא לדרך עם הרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון (בקר/עוף בהתאם להעדפה)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול נוסף כמו כמון או פפריקה חריפה לפי העדפה
כדי לתת למתכון הזה טוויסט בריאותי, ניתן גם לבחור בבשר טחון רזה או לחלופין להשתמש בבשר טחון מהצומח, שיכול להגיע מנשנושים כמו סייטן או טופו! תרגישו חופשיים לשדרגו בכל דרך שתרצו.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפעיל את הכישרונות הקולינריים שלכם!
- לערבב את הבשר הטחון עם הבצל והשום בקערה גדולה.
- להוסיף ביצה, פטרוזיליה ופירורי לחם לתערובת.
- לתבל במלח, פלפל ותיבול נוסף לפי טעמכם האישי.
- ללוש היטב את התערובת עד שהרכיבים מתמזגים.
- ליצור קציצות בגודל בינוני (כמו קפלות) עם הידיים.
- לחמם מחבת עם מעט שמן עד שהשמן מתחמם היטב.
- לטגן את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתייצבות ועוברות צבע זהוב.
- באם תרצו, לשיים אותן על האש על גריל! הקציצות לא יפספסו את הפרט הזה.
- להגיש עם סלט רענן, טחינה ו/או פיתה רכה ליד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בפעמים הבאות, אתם יכולים להוסיף ירקות קצוצים לתערובת, כמו גזר או קישוא, תלוי ברוחכם! תוכלו גם לנסות תוספת של גבינה פטה קצוצה לחוויה האגדית! ואם בא לכם לתת לקציצות טעם שמקפיץ את החושים, מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק!
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! קציצות בשר קפואות נשמרות היטב. אפשר רק להקפיא אותן לפני הטיגון, ואז להוציא כשתזדקקו.
מה ניתן להגיש עם הקציצות?
כמו שאמרנו קודם, סלט רענן, פיתה עם טחינה, חומוס או אפילו פריזאית – הלך עם הטעמים שלכם!
האם ניתן להכין קציצות כשרות?
אכן, ניתן להשתמש בבשר כשר ולהתאים את המתכון לדיני הכשרות.
איך נכון לאכול קציצות בשר?
יש כאלו שאוהבים לאכול אותן בתוך פיתה, אחרים מעדיפים עם סלט או לידן. אין כלל קבוע – תראו מה הסגנון שלכם!
מהיכן הגיע המתכון הזה?
למתכון הזה יש שורשים במדינות שונות. כל משפחה מוסיפה את הטעמים שלה וההשראות נמשכות מסבתות רבות!
האם אפשר להחליף את הבשר בצמחוני?
כמובן! אתם יכולים להשתמש בטופו, סייטן, או כל תחליף בשר אחר ולא תעשו מאמצים!
איך לדעת אם הקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע זהוב והן רכות אבל לא רטובות.
האם יש לשטוף את הבשר לפני ההכנה?
המומחים לא ממליצים לשטוף את הבשר, משום שזה עלול לגרום להצטברות חיידקים במטבח.
מה צריך לשים שנים למתכון?
כצפוי – ניתוח אקלימי! כאשר אתם מסכמים מה שכתבתם כאן, אל תשכחו להכין הווי משגע עם הבשר!
כשאני רוצה לעשות מהן קציצות תפוחי אדמה, מה לעשות?
מצוין! אתם יכולים להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים ומעוכים ולערבב אותם עם התערובת בשר והטעמים יזרים בהחלט!
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם כולם! שתפו אותו בסושיאל מדיה והסבירו לעולם עד כמה קציצות בשר על האש זה דבר משגע!
"`