קציצות דגים של פעם שמחזירות את הילדות

קציצות דגים של פעם מימי בית הספר

הגעתם לרגע המיוחד הזה שבו אתם מגלים מחדש את המתכון שעשה לנו את הילדות – קציצות דגים מדהים, ממכר ומעלף! אם אתם חושבים שדבר כמו קציצות דגים יכול להיות משעמם או קלאסי, תחשבו שוב. כשמדובר בקציצות דגים כפי שהכינה סבתא שלי, מדובר בקסם שיתרגלותכם חיוניות ברגע הזה! אז חגרו חגורות, כי אנחנו מתכוונים לצלול לתוך עולם של טעמים וריחות, להתחיל מסורת חדשה, וללמוד איך להכין את הקציצות המושלמות האלה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 Mנות

המרכיבים הדרושים

עכשיו כשאנחנו מכינים את עצמנו לארוחה הכי טעימה שיש, בואו נעדכן את המצרכים שיביאו את הקסמים הללו למטבח שלנו. מדובר ברכיבים פשוטים, אבל עם המגע הנכון – התוצאה תהיה פשוט אגדי! אז, מה אנחנו צריכים? הנה הרשימה:

  • 500 גרם דג סלמון או דג בורי, טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • 100 גרם פירורי לחם (אפשר גם ללא גלוטן)
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל טחון, לפי הטעם

מספר טיפים קטנים: מי שאוהב את זה חריף יכול להוסיף מעט שטוחה של כמון או אפילו צ'ילי. לגרסה טבעונית, פשוט ניתן להשתמש ברסק שעועית במקום הדג.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם. בואו נתחיל!

  1. נתחיל בכך שנקח את הדג הטחון ונשפוך אותו לקערה גדולה.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצים, פירורי הלחם ופטרוזיליה.
  3. נוסיף מעט מלח ופלפל, ונתחיל לערבב את כל החומרים בידיים עד שהתערובת תהיה אחידה.
  4. נוודא שהידיים שלנו מעט רטובות וניצור קציצות בגודל של כדורי טניס.
  5. בסיר נקיים, נחמם שמן זית ונניח קציצות דגים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  6. נשמור את הקציצות חמות בצד, ופשוט לא נוכל להפסיק ללקק את האצבעות!
  7. נגיש עם סלט ירוק מרענן או רוטב טחינה מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט פירות משודרג שיעשה לכם חיים מתוקים!

אחרי שהכנו את הקציצות, חשבו על תוספות! אולי רוצה להוסיף עוד ירק, כמו קישואים או גזר? העשירו את התערובת לפי מה שזמין לכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לקחת את הקציצות הזה למקום חדש, אותן תוכלו לשדרג בכמה דרכים אגדיות. למשל:

  • תוספת של קיווי קצוץ לתוך התערובת – יוסיף טעמים טריים ומיוחד.
  • שילוב עם גבינת פטה – יעניק נדבך חדש של טעם וכל מה שצריך זה לשלב.
    // הפסקה גמרה כאן
  • להגיש עם רוטב חמאת בוטנים חלקה על המלעלה – וזה הכי טעים שיש!

לכל אחד יש את הדרך שלו, ואם אני מדבר מנסיוני, כל תוספת קטנה יכולה להפוך את הכל לשדרוג פשוט וישר לנשמה.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי דג במקפיא?
המשיכו והשתמשו בכל דג אחר שנמצא, כמו בשמינק, או דג מקומי. רק הקפידו על המרקם!

האם אפשר להכין את הקציצות ללא בצל?
בהחלט! גם אם אתם לא אוהבים בצל. פשוט תורידו אותו ותוסיפו מעט תיבול נוסף.

אפשר לשמור את הקציצות במקפיא?
לגמרי! קציצות דגים משגעות יכולות להימנע מחיי המדף במקפיא. קפאו למנה מנות, וסביר להניח שאתם תעלו את עצמכם.

מה זוהי הגישה לעשייה קלה ומהירה?
אתם יכולים פשוט להניח את הכל בתבנית ואז לתנור להזהבה מושלמת.

מה אני יכול להגיש עם הקציצות?
הסלט הצמוד או חומוס בהחלט מתאים. יינתן לטעמים לרענן והמשהו באמת כדאי!

מה אם אני רוצה גרסה טבעונית?
ניתן להמיר את הדג ברסק שעועית ושיבולת שועל. תוססי את ירקות ואפשר ליצר קציצות טבעונית טעימות.

מה אם אני לא אוהב דג?
תמיד אפשר להמיר לאוף קצמי, פשוט תוודאו שהמרקם לא שונה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  נקניקיות בתנור ברמה שלא הכרתם!

כולם טוענים שזה אסור לדיאטה – האם זה נכון?
חד משמעית – כשיוצרים מוצרים עם שמן זית ודגים בריאים, אפשר פשוט ליהנות ולשבור את המיתוס!

איך יודע אם הדבר הזה יצליח?
הכמות והמרכיבים הם הכוכבים, תנסו היכן שיושב לכם!

זה מתכון קלאסי לבית הספר או חוגים?
בהחלט! כולם מתכונים פשוטים שרובנו הכנתי לדורות.

אז מה המסקנה? לא משנה באיזה שלב אתם, קציצות דגים בגישה האישית, הן ממתק עשוי מסורת. אם הייתם מהספקים בבית הספר, גם אז אפשר אחרת! אל תישכחו לשתף ולספר לחברים – כי ככה פזורות שמחה!}>

Scroll to Top