"`html
קציצות טונה מופלאות תוך 10 דקות
בוקר אחד, כשכבר נמאס לנו מכל מה שיש במקרר, החלטנו שאנחנו צריכים להכין משהו מעניין, מהיר ונפלא. אז למה לא קציצות טונה? כן, כן, קציצות טונה יכולים להיות באמת מדהימים! הרכות והחום של הקציצות, יחד עם טעמים עשירים ופניני לימון – כל אלו יוצרים מנה שממכרת לכל מי שטועם. לא מדובר בקציצות רגילות, אלא במשהו אגדי שהן המשגעות באופן מיידי את כל המשפחה והחברים. מוכנים וכמובן ששכחנו להזכיר, הן גם נימוחות בפה! זאת ההזדמנות שלכם להפתיע את כולם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המדהימות האלו, אנו צריכים כמה מרכיבים בסיסיים אך איכותיים. כשאתם עובדים במטבח, תמיד כדאי לבחור את הטובים ביותר שמבטיחים תוצאה מושלמת!
- 2 קופסאות טונה (250 גרם כל אחת) – חשוב לבחור טונה משמרת באיכות גבוהה.
- 1 ביצה גדולה – היא תעזור לנו לקשר את כל החומרים יחד.
- 1/2 כוס פירורי לחם – כדי לייצר טקסטורה מדהימה.
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה – לתוספת רעננות.
- 1/4 כוס בצל קצוץ – אני ממליץ להשתמש בבצל ירוק לטעים עוד יותר.
- 1/2 כפית מלח – אל תשכחו, ממש חשוב!
- 1/4 כפית כורכום – בשביל טעם וצבע.
- שמן זית לטיגון – חביב אבל בהחלט אפשר גם שמן קוקוס.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של קציצות טונה, תוכלו לשלב קישואים מרוסקים או חומוס מבושל במקום הטונה. יחד עם אולי טופו מרוסק לחוויה עשירה!
שלבי ההכנה
בשלב הזה, פשוט נדבר על הכל – כל מה שצריך זה לקפוץ למטבח ולבצע כל שלב. תתפנקו, זה פשוט.
- פתוחים את קופסאות הטונה ומסננים את המיץ.
- מועכים את הטונה בקערה גדולה בעזרת מזלג.
- מוסיפים ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, בצל, מלח וכורכום לקערה.
- לשים היטב את התערובת עד שהיא מתאחדת.
- מבשלים את השמן במחבת על חום בינוני.
- בעזרת ידיים לחות, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כף.
- מניחים את הקציצות במחבת ומשחימים מכל הצדדים במשך כ-3-4 דקות.
- מוציאים ומניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת שאריות השמן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן המקום להיות יצירתיים! אפשר להוסיף לתערובת גם זיתים ירוקים קצוצים או טעמים כמו צ'ילי קצוץ לעוד חריפות. במהלך הטיגון, אפשר לשים פרוסות לימון על הקציצות עבור ניחוח עשיר. ואם רוצים לקחת את זה צעד נוסף, פשוט להגיש עם רוטב טחינא או רוטב חזרת. איזה מעלף!
שאלות ותשובות
איך אוכל לשדרג את הקציצות?
שדרוגים יכולים להיות בעזרת תוספות כמו פיקנטו, פירות יבשים קצוצים או תחמיץ.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בוודאי! אפשר להכין כמות כפולה, להקפיא אותן לאחר הטיגון, ולהשתמש בהן כשיש זמנים קצרים ביותר.
מה אפשר לשים במקום הבצל?
אפשר להוסיף שיני שום קצוצות או אפילו שום נכתש.
האם זה מתאים לארוחה קיץ?
לגמרי! זה מנה מדהימה, מרעננת ואורחת מצוינת בכל ארוחה קיצית.
מה אני יכול להוסיף לעוד טעמים?
אולי אתם אוהבים ״בזיליקום״ או ״שום קראש״? זה נותן טעמים מדהימים!
האם יש גרסה ללא ביצים?
בוודאי! אפשר להכין בלנדר נפלא מתערובת של קמח חומוס ומים כדי לקשר את הקציצות.
מה הכמות המומלצת לארוחה?
בדרך כלל, 2-3 קציצות לאדם זה מושלם, אין צורך לדאוג!
האם כדאי לשים יותר מלח?
אני ממליץ להתחיל במעט מלח ולנסות את התערובת לפני שאתם מחליטים להוסיף עוד.
האם יש עונש על להוסיף יותר מידי תבלינים?
בעצם, אל תהססו, טעמים עשירים הם חלק מהקסם!
איך נשמור על הקציצות כל כך רכות?
בדיוק, אל תבשלו יותר מידי – זה הסוד לקציצות רכות ונימוחות!
המתכון הזה לא רק קל להכנה, אלא גם מהיר ומענג. באחריותי לספר לכם שזו אחת ההפתעות הטובות ביותר שהכנתם. אז קדימה, עשו לכם ולאהוביכם את השירות המדהים הזה, ושיהיה לכם מה לעשות עם הסטורי שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם, כי האוכל הזה פשוט מצריך את זה!
"`