קציצות על האש – המעדן האולטימטיבי לכל מסיבה!
נהדר, שוב הגיעה עונת המנגלים והקרמיקה עם כל הגרילרים החכמים, החמים והיצירתיים. רבים מאיתנו כבר רגילים להכין המבורגרים, נקניקיות וכמובן, קבבים – אבל מה עם קציצות שהן מדהימות, ממכרות, ואפילו יותר טובות? בשעה שכולנו מתרכזים בלייצר את הסטייק המושלם, הקציצות שלנו עומדות בצד וממתינות למופע שלהן. והניסיון שלי אומר שהן עלולות לגנוב בזכותן את ההצגה!
תמצגו אותנו על המנגל, שימו את הסכין בצד – מדובר כאן על קציצות על האש עם טעמים שהן אגדיים וכוללות גם הפתעות. אבל רגע, לא מדובר בקציצות רגילות, אלא בקציצות יצירתיות שמלאות בריאות ומגע שישאיר אתכם ללקק את האצבעות. תסכימו איתי? אז קדימה, בואו נכין יחד את המנה הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | עבור: 4-6 מנות
- זמן הכנה – 30 דקות.
- רמת קושי – קלה.
- מספיק עבור 4-6 מנות.
הרכיבים הדרושים
כעת נדבר על הרכיבים שישלבו יחד בצורה משגעת ליצירת הקציצות המושלמות.
- 500 גרם בקר טחון או טחון עשבים (לטבעונים).
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק.
- 2 שיני שום, כתושות.
- 1 כוס פירורי לחם או קוואקר (לטבעונים).
- 1 ביצה (אפשר גם ביצת רסק תפוחים לטבעונים).
- 1 כפית כמון.
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה.
לאחר שהצגנו את רכיבי הצליל והמרקמים כל כך חיוניים, בואו נדבר על גרסאות שונות. אתם יכולים להחליף את הבשר בעל טחון טופו לירקות בלבד או להוסיף קוביות קטנות של גבינת פטה לשדרוג נוסף שיתמוסס בפה לשכה על האש.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לגלות איך לגרום לקציצות האלה להיות לא רק מרהיבות אלא גם אגדי! בואו נתחיל.
- כשהכל מוכן, משפשפים את הבשר הטחון בקערה גדולה על מנת להבטיח שהחומרים יתאחדו בצורה המושלמת.
- מוסיפים את הבצל, השום, פירורי הלחם, הביצה, התבלינים והירקות לשטח, ומערבבים לעיסה הומוגנית.
- גם בהתאם למרקם הסופי שאנו מחפשים, אם מדובר בקציצות מאד רכות או קציצות יותר קשות.
- יוצרים קציצות בגודל מועדף – אם אתם אוהבים אותן יותר קטנות, קציצה של כדור או אם אתם מעדיפים את הגדולות, עושים עם כף.
- מחממים גריל או מנגל על חום בינוני-גבוה.
- מניחים את הקציצות על הגריל ומשאירים להן להתבשל למשך 5-7 דקות מכיוון אחד.
- מדי פעם הופכים אותן כדי שיהיה להן צבע זהוב בכל הצדדים.
- הקציצות מוכנות כאשר מגיעות לתפיסה בינונית, אם הן מתחילות להשיר ולעשות ריח מדהים, אתם יודעים שהן הגיעו למושלמות!
- מקלפים על צלחת, מניחים עליהם פרוסות לימון וקצת פטרוזיליה קצוצה.
- לא לשכוח לצאת אל המנגל החברתי שלכם ולשתף את החוויה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין ספק שהקציצות הללו מצריכות גם קצת סוגי רטבים בצד. רוטב יוגורט עם שום ועשבי תיבול הוא שדרוג מעולה. אם אתם אוהבים את הטעמים הים-תיכוניים, הקדישו רגע לדקור עם עגבניות קצוצות, פלפלים קלויים ולחם טחינה. זה לא רק טעים, אלא גם מעניק צבע לפלטת המנגל הכוללת!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הקציצות טריות?
יש לאחסן את הקציצות במיכל סגור במקרר עד 3 ימים. אם אתם רוצים לשמור אותן יותר, אפשר להקפיא.
האם אפשר להכין את התערובת מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת לפני ולהשאיר במקרר עד להכנה, זה אפילו עוזר לטעמים להתמזג.
מה ההבדל בין קציצות אמריקאיות לישראליות?
בעיקר התרכובות, הישראליות מכילות יותר תבלינים ועשבי תיבול, בעוד שהאמריקאיות מתמקדות בבשר ורטבים.
האם ניתן לגריל גם קציצות צמחוניות?
בהחלט, קציצות טופו או קציצות ירקות אחרות מתאימות מאוד לגריל.
מה אני עושה עם שאריות קציצות?
אם נשארו קציצות, אפשר לחמם אותן במחבת עם טיפה שמן או להכין סנדוויץ’ טעים.
האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לגריל?
כן, פשוט מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הקציצות במשך 20 דקות, עד שהן מזהיבות.
איזה רטבים מתאימים לקציצות?
חריף, טחינה, או רוטב יוגורטיתה מעולים. אפשר גם להוסיף סחוג למי שאוהב את החריף!
איך להקפיא קציצות?
מפזרים צלחת נונית להקפאה עם העבודות המוכנות, לאחר שהן קיבלו צורה, עוטפים בניילון נצמד.
מתי כדאי להכין את הקציצות?
קציצות מתאימות לכל עונה, ובמיוחד למסיבות גינויים או ערבי משפחה.
האם ניתן להכין קציצות ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להשתמש בשמפו בלב תלות של רסק תפוחים או ביצים צמחוניות.
ועכשיו זה הזמן שלכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותנו לכל העולם לדעת שגם קציצות על האש יכולות להיות מושלמות, אגדי ומדהימות. המנגל שלכם רק הגיע – אז למה לחכות?!