קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה
מי מאיתנו לא נתקל בשעת ערב מאוחרת, מחפש פתרון מהיר למנה משגעת, שאפשר להכין תוך חצי שעה? בדיוק כאן נכנסות קציצות העוף ברוטב צהוב עם האפונה, שממש קפצו אלי לרשימת המתכונים המועדפים! מדובר במתכון המלא בניחוחות של תבלינים שנוגעים בנשמה ומשאירים טעם של עוד. חביבי, ברגע שתטעמו את הקציצות האגדי הזה, אתם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד קופסה של רוטב! זה מתכון שגורם לי להרגיש בבית של סבתא, ששם תמיד היה אוכל ביתי שהכביר אהבה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
אז נתחיל לשדרג את ארוחות הערב שלכם במתכון הברור הזה! לא רק שזה לא מסובך, אלא זה מאפשר לכם להיות יצירתיים עם התבלינים והמרכיבים.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה אחת
- 2 כפות קמח תפו”א או קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית כמון קלוי
- 1/4 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף הרבה טעם)
- 100 גרם אפונה קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית כורכום לרוטב
- 50-100 מ"ל שמנת לבישול (רשות)
כמובן שזו רק הרשימה הבסיסית. אתם יכולים להרגיש חופשי לשדרג או להחליף עם איטרציות שונות. לדוגמה, ניתן להשתמש בבשר הודו טחון, ואם אתם חושבים על גרסה טבעונית, אתם יכולים לנסות טופו או סייטן במקום בשר העוף. זה מדהים כמה אפשרויות יש בעולם האוכל!
שלבי ההכנה
- בסיס הרוטב: לערבב בסיר את השום והבצל הקצוצים עם שמן זית על להבה בינונית עד שהבצל שקוף.
- להוסיף את האפונה הקפואה ולערבב למשך 2 דקות.
- מוסיפים 1 כוס מים, 1/2 כפית כורכום מלח והביאו לרתיחה.
- בינתיים, בקערה נפרדת, לערבב את כל חומרי הקציצות (בשר עוף, ביצה, פטרוזיליה, קמח, תבלינים).
- ליצור קציצות בגודל בינוני ולעצב אותן ידנית.
- להכניס את הקציצות לסיר עם הרוטב לאחר שהמים רתחו.
- לבשל על חום נמוך למשך 20-25 דקות, עד שהקציצות עשויות לחלוטין.
- למי שאוהב את פינוק השמנת, ניתן להוסיף שמנת לבישול בהגזמה לקראת הסוף ולערבב היטב.
כמו שאתם מבינים, מדובר בהכנה פשוטה ומהירה, אבל התוצאה היא באמת מדהימה. שימו לב שאתם לא משאירים את הקציצות יותר מדי זמן על האש, אחרת הן עלולות להתייבש.
תוספות או שדרוגים אפשריים
למי שמבקש רעיונות לשדרוגים, הנה כמה המלצות: אתם יכולים להוסיף לקציצות גבינת פטה לגרסה עם טוויסט, או לפזר צנוברים מעל הרוטב לפני ההגשה. אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו פלפל חריף קצוץ! ואפילו רבע כוס זיתים שיפתיעו את האורחים שלכם. כל שילוב יכול לקחת את המנה הזו למקום אחר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות יום קודם? בהחלט! קציצות העוף יכולות להחזיק במקרר יום אחד לפני הבישול. פשוט חימום קצר, והן מוכנות.
אפשר להקפיא את הקציצות? בהחלט! הקפיאו את הקציצות לאחר שהכנתם אותן ואחסנו בתוך שקיות הקפאה. כדי לחמם, פשוט יוצאים מהמקפיא לבישול בסיר עם רוטב.
מה לעשות אם אין לי קמח תפו”א? לא נורא! פשוט השתמשו בקמח רגיל של חיטה.
איך לשפר את הטעמים של הרוטב? ניתן להוסיף חצי כפית סויה לרוטב או להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או פטריות.
מהי המנה המושלמת ללוות את הקציצות? כמובן! אורז לבן מאודה עם קצת עשבי תיבול להשלמת החוויה.
האם אני יכול להשתמש באפונה טרייה? בהחלט! אם יש לכם אפונה טרייה, זה פשוט ייתן טעם יותר מתווסף!
האם אפשר להשתמש בשוקי עוף במקום בחזה? כן! ניתן להשתמש בכל חלקי העוף. רק תזכרו להסיר את העצמות לאחר הבישול.
מה אם אני רוצה שהמנה תהיה חריפה? מוסיפים פלפל ירוק חריף קצוץ לתערובת הקציצות!
האם קציצות העוף ברוטב צהוב בריאות? לא רק שהן טעימות, אלא גם יש בהן רכיבים טריים ובריאים, אם תקפידו על המינון ושימוש במעט שמן!
סוף מעשה במחשבה תחילה! כאשר תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, אתם לא רק תגרמו לחברים שלכם להתמכר, אלא גם תעזרו להם לגלות את הזהב הזה! אל תשכחו, אוכל טוב הוא לא רק תוצאה אחרונה, אלא מסע שהדרך אליו כולה מתובלת באהבה.