קציצות עוף מדהימות ברוטב תוך 10 דקות
מה אתם הייתם עושים אם הייתי אומר לכם שאתם יכולים להכין מנה שמושלמת לכל ארוחה, מתחילה ב-10 דקות, ומקנה תחושת נוחות כמו זו של סבתא? קציצות עוף ברוטב הן בדיוק זה! הן אגדי – מלאות בטעמים וכאילו הן יודעות לשחק את המשחק הנפלא של "הסוד העצום שלי". ראשית, כל מה שקשור לרוטב הזה הוא מעלף. קציצות העוף האלה נימוחות, רכות, ואפילו ילדים שלא תמיד אוהבים עוף ימצאו את עצמם ללקק את האצבעות במחיאות כפיים מענגות. מה שבטוח, הארוחה תתמלא בשיחות ובצחוקים וגם אתם תופתעו עד כמה זה קל להכנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
המשחק של קציצות עוף ברוטב לא צריך להיות מסובך, אבל האם אתם יודעים מה? יש משהו במרכיבים האלה שמדגיש את הכישרון שלכם במטבח. כך שאתם תבנו יצירת אומנות שתשאיר את כולם פעורי פה.
- 500 גרם חזה עוף טחון, חייב להיות איכותי
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, מעוכות (בואו לא נשכח את השום!)
- 1 ביצה גדולה (ללכוד את כל הטעמים)
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לרוטב: 2 כוסות רוטב עגבניות איכותי (הרי לא באנו לפספס את הרוטב הזה!)
- כפית סוכר (למתיקות העדינה)
- אורגנו מיובש לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
מדובר במתכון שעובד מצוין גם בגרסה טבעונית! פשוט תחליפו את חזה העוף בשעועית מצויה או טופו, ותוסיפו לתערובת כמה תבלינים שאתם אוהבים. קחו את זה למקום חדש וטעים!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים המדהימים האלה, הגיע הזמן להתחיל את המסע שלנו להכנת קציצות העוף. בשיטת המתכון הזה, אנחנו נלך שלב אחרי שלב, בצורה ברורה וקלילה.
- בקערה גדולה, אנחנו נשלב את חזה העוף, הבצל, השום, הביצה ופירורי הלחם. נמיס את כל הטעמים יחד.
- נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב שוב – חייבים לוודא שאין קציצות מהחיבה לאיחוד מגניב!
- נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות (כדי לא להידבק), ונניח אותן במחבת.
- נטגן כל קציצה במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מקבלות צבע זהוב משגע.
- כאשר הקציצות מוכנות, נוציא אותן הניח על צלחת.
- באותה מחבת, נpour את רוטב העגבניות ואורגנו.
- נוסיף את הכפית סוכר ונבשל על חום נמוך במשך כ-3-5 דקות.
- נחזיר את הקציצות למחבת ונסגור אותן ברוטב, כך שהן יתמלאו בטעמים המעולים.
- נבשל על חום נמוך למשך 5 דקות נוספות, ואז הכל מוכן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רגע! אל תחשבו שהכל נגמר כאן. קציצות עוף ברוטב יכולות להיות צבעוניות ומגוונות יותר גם מרגישות עדינות. אנחנו יכולים לשדרג את המנה על ידי הוספת ירקות כמו גזר פרוס, קישוא חתוך או אפילו פטריות. כל שדרוג הופך את המנה למושלמת עבור כל טעם או העדפה!
אי לכך, תוכלו להגיש את הקציצות עם מנת פסטה, אורז או אפילו תפוחי אדמה אפויים. תעזבו מקום לקצת סלט טרי בצד, אז הארוחה מונחת בפני כל החושים!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על קציצות העוף ברוטב ליום המחר?
הקציצות נשמרות היטב במקרר עד 3 ימים. פשוט הניחו אותן בקופסה סגורה והן יישארו טריות ורכות.
מה ניתן לעשות אם אין לי רוטב עגבניות?
אם אין לכם רוטב עגבניות, אתם בהחלט יכולים להשתמש ברוטב פיצה, או אפילו להכין רוטב מעגבניות קצוצות עם מעט שמן זית, שום ותבלינים.
האם ניתן להקפיא קציצות העוף?
כן! קציצות העוף האלה מתאימות להקפאה. פשוט הניחו אותן בקופסה ואחסן במקפיא עד חודש.
מה קורה אם אני רוצה להפוך אותן לקציצות צמחוניות?
אין בעיה! תחליפו את העוף בשעועית, טופו או קוואקר מעובד. אתם תופתעו לגלות כמה שהן עדיין טעימות!
האם אני יכול לשנות את התיבול?
בהחלט! תוכלו לשחק עם תיבול, כמו פפריקה, כורכום או אפילו קימל לקבלת טעמים שונים ומרעננים.
האם אפשר להכין את הקציצות על האש?
בוודאי! הקציצות מתאימות גם על גריל, רק שימו לב לבשלן בנחת כדי שלא יתייבשו.
מי יכול להכין את המנה הזאת?
כל אחד יכול! זה מתכון שקל לבצע ואינו מצריך יתר ניסיון או יודע על בישול.
האם מומלץ להוסיף יותר ירקות לרוטב?
כמובן! הוספת גזר, סלק או קישוא, מגוונת את המנה ומוסיפה צבע.
מתי כדאי להגיש את הקציצות?
הקציצות מתאימות לארוחות צהריים וגם לערבים מפנקים, מוזמנים ליהנות בכל שעה שרק תרצו!
איך אוכל לגרום להם להיות יותר רוטטים?
כדי להוסיף עוד רוטב, פשוט הוסיפו עוד רוטב עגבניות ותוודאו שהוא מתובל היטב!
אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה ותנו לכולם לטעום את מה שאתם יודעים, כי קציצות עוף ברוטב הן לא סתם מנה – הן חוויה עוצמתית ומשגעת!