קציצות עוף עם אפונה ברוטב אדום
מי לא אוהב קציצות? ולא סתם קציצות, אלא קציצות עוף, אלו המושלמות, שמשגעות את כל מי שטועם אותן. הקציצות הללו הן באמת מדהימות. זוהי מנה שמתאימה לארוחת ערב משפחתית, לאירוח ואפילו לשולחן החג. בנוסף, השילוב של קציצות העוף עם האפונה והרוטב האדום המעלף גורם לכך שהמנה הזו היא פשוט חובה בכל בית. (וכמובן שאפשר להכין גם כקציצות צמחוניות אם תחליטו!).
זמן ההכנה של המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8
המרכיבים הדרושים
להכנת קציצות העוף עם אפונה ברוטב אדום, יש לנו מגוון רכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל מטבח.
- 600 גרם עוף טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 70 גרם פירורי לחם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 300 גרם אפונה מקולפת (קפואה או טרייה)
- 1 כוס רוטב עגב Tomatoes רגיל
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כוס מים
יש לכם את כל המרכיבים? מצוין! עכשיו, לפני שנצא לדרך, כדאי לדעת שניתן לשדרג את המתכון באמצעות תוספות שונות. לדוגמה, הוספת קוביות תפוח אדמה או גזר קטן תעניק למנה עוד טעם ונפח מדהים, ולא תאמינו איך זה עובד יחד!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הקציצות הממכרות הללו, פשוט נעקוב אחרי השלבים הבאים:
- נחמם את שמן הזית בסיר עמוק.
- נוסיף את הבצל הקצוץ והконוץ, ונאדים אותם עד שהבצל משנה צבעו להיות שקוף.
- בקערה נכניס את העוף הטחון, הבצל והשום המבושל, הביצה, פירורי הלחם, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל ונערבב היטב.
- נכין קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
- נמיס את רוטב העגבניות במים ונשפוך אותו לסיר.
- נניח בעדינות את הקציצות ברוטב ונבשל על חום נמוך במשך כ-20 דקות.
- לאחר 20 דקות, נוסיף את האפונה ונבשל עוד 15 דקות נוספות.
- לסיום, כדאי לתת למנה לעמוד מכוסה כמה דקות, כדי שכל הטעמים יתמזגו.
ובכן, אחרי שלב זה, אתם עשויים לתהות איך ומתי אפשר לשדרג את המאכל המופלא הזה. אז יש הרבה דרכים! אפשר להוסיף ירקות אחרים, כמו גזר קצוץ או קישוא, ולהתאים את הטעמים לפי האהבות האישיות שלכם. תרשו לי לומר, עם הטעמים הללו, מדהים שתפו בוודאות שיהיה משגע.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למנה הזו יש הכל – טעם, צבע, וערך תזונתי. אך תמיד יש מקום לחדש ולגוון:
- לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בעוף טחון מחומרי גלם צמחיים כמו טופו או עדשים מרוסקות.
- להוספת חריפות, כדאי להכניס פלפל חריף קצוץ או כמון חריף לתערובת.
- ניתן להגיש את הקציצות עם חלה או פיתה כדי ללקק את האצבעות מהרטבים.
- לאוהבי הגבינות, תוספת של גבינת פטה מעל הקציצות תביא את הטעמים לרמה אגדי.
- מעוניינים בסלט מרענן בתור תוספת? סלט קפרזה ירושלמית עם גבינת מוצרלה, עגבניות ובזיליקום יכול לקחת את המנה לרמות גבוהות עוד יותר.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הקציצות אחרי הבישול?
אפשר לשמור את הקציצות במקרר במשך עד 3 ימים. אם יש לכם שאריות, ניתן להקפיא אותן למשך חודשים, אך חשוב לחמם היטב לפני ההגשה.
האם ניתן להכין קציצות ללא בצל?
כן, פשוט מומלץ להשתמש בתחליף בצל, כמו קישוא או דלעת משולבת עם תבלינים שונים לקבלת טעם מורכב.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
כאשר הקציצות צומחות בגובהן מעט והן נראות מבושלות מבפנים, הן מוכנות.
האם הייתי מוכן למנה הזו בתוספת פסטה?
ממש כן! פסטה בהחלט יכולה להוות תוספת מדהימה למנה בטעמים ועוד מילוי נפלא.
האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
אפשר להשתמש בעוף קפוא, אך חובה להפשיר אותו היטב ולוודא שהוא מגיע לטמפרטורה רגילה לפני ההכנה.
מה הטיפ שלי להכנת קציצות רכות יותר?
שים לב לא לערבב את התערובת יותר מדי, זה חשוב לשמור על המרקם הנמוך והאוורירי, כך שיצא לכם קציצות מדהימות, שימלאו את הפה ברכות.
האם יש אפשרויות חתך לתהליך הכנה?
ניתן להכין את הקציצות ולשמור אותן ממולאות במדויק, על מנת להקל על הזמן אחר כך.
האם ניתן להשתמש בשמני בישול אחרים?
בעיקרון, כן. שמנים כגון קנולה או חמניות יכולים לשדרג את המנה והם גם בריאים החלפת שמן הזית.
האם אפשר לגרום למנה לטעום חריף?
בהחלט! מוסיפים פלפל חריף קצוץ או מעט פפריקה חריפה לתערובת.
על מה לשים לב בזמן הבישול?
צריך לעקוב על חום בישול נכון, שלא יתייבשו הקציצות ויתקבלו רכות ועסיסיות.
אז הגיע הזמן לזרוק את המתכון הזה על השולחן! שתפו את המתכון עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות, ותודו לי אחר כך. בתיאבון!