קציצות עוף עם שעועית ירוקה – המוזכרות בתור "האוכל של אמא"
כשמדברים על אוכל ביתי, קציצות עוף מתקשרות בראש לכל מה שטעים, נעים ומוכר. לא סתם קציצות – קציצות עם שעועית ירוקה, רכות ונימוחות, שמביאות את כל מה שחשבתם שהכנתם על האש, בדיוק לביתכם. חברים, מדובר כאן בקלסיקה משגעת, אז דמיינו את הבית שלכם, המילוי המופלא קיבל גוון ירוק רענן, הריחות חודרים לכל פינה והילדים מתרוצצים סביבכם כמו בימים הטובים של סבתא. ואם אתם תוהים איך להכין את המנה הכה מדהימה הזאת, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
המרכיבים הם חלק מהותי במתכון הזה, כי התערובת של העוף עם השעועית מביאה לתוצאה מעלפת שכולם ילקקו את האצבעות! אז בואו נתחיל:
- 500 גרם עוף טחון
- 200 גרם שעועית ירוקה טרייה או מוקפאת
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- שמן זית או שמן קנולה לטיגון
עכשיו ששילבנו את מרכיבי המתכון, חשוב לציין שיש אפשרויות שונות לשדרוג המנה! למי שרוצה גרסה בריאה, ניתן להמיר את פירורי הלחם בקוואקר מצומצם, או לשדרג את התיבול עם תוספות כמו בזיליקום, אורגנו או אף פיקנטיות של חריף.
שלבי ההכנה
וכי מה זה אם לא שלבים להיכנס אליהם כדי לייצר את הקציצות האלו? ובסופו של דבר, הם פשוט כל כך קלים להכנה שלוקח 30 דקות, וזה פשוט אגדי.
- חותכים את השעועית לגודל בינוני ומבשלים במים עם מעט מלח במשך 5-7 דקות עד ריכוך. מסננים ומניחים לצד.
- בקערה גדולה, מערבבים את העוף הטחון עם הבצל, השום הכתוש, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ופפריקה.
- מוסיפים את השעועית המוכנה לתערובת ומערבבים בעדינות, כך שהשעועית לא תתפרק.
- יוצרים קציצות באורך 5 ס"מ ועובי של 2 ס"מ.
- מחממים שמן במחבת כהה על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות כ-4-5 דקות מכל צד עד שהן משזפות היטב.
- מעבירים לצלחת חדשה עם נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- מגישים חם, עם סלט ירוק בצד.
כשהקציצות מוכנות והעולם מריח נפלא, נראה שכל טיפה של עבודה השתלמה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אולי רציתם לקחת את הקציצות האלה למקום גבוה עוד יותר? אם כן, אפשר לשדרג עם רוטב עגבניות קלאסי, שמתחבר בצורה מושלמת עם הטעמים, וטיפה של גבינת פרמזן מעל – משגע! עם זאת, אם אתם מעדיפים אורח חיים בריא יותר, ניתן להגיש את הקציצות מעל אורז מלא או קינואה, שזה גם בריא וגם טעים.
שאלות ותשובות
אילו תבלינים מומלץ להוסיף לקציצות?
מומלץ לנסות דברים כמו פפריקה חריפה או כמון, יכולים להוסיף טעם ייחודי למנה. הסוד הוא לשחק עם התבלינים עד שמגיעים לאיזון הנכון!
האם אפשר להכין את הקציצות באפייה?
בהחלט! במקום לטגן, ניתן לאפות אותן בתנור בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות. זו גרסה בריאה יותר שתשמור על הצורות של הקציצות.
מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
סלט ירוק רענן הוא בחירה מושלמת. אפשר גם מוס שומן עם יוגורט או טחינה.
האם ניתן להשתמש בעוף עגל?
כמובן! תוכלו להכין את המתכון הזה גם עם טחון בשר עגל, התוצאה תהיה טיפה שונה אך גם מעלפת!
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אתם יכולים לשמור את הקציצות עד 3 ימים בתוך קופסה אטומה במקרר.
האם אפשר להקפיא קציצות?
בהחלט! קציצות עוף עם שתיים טובות להקפאה. השאירו מעט מקום בבקבוק ואפשר לשמור אותן עד חודש במקפיא.
מה לגבי גרסה טבעונית?
אפשר להחליף את העוף בטופו או חומוס טחון, להוסיף יותר ירקות לקציצות. מומלץ!
כמה קלוריות יש בקציצות?
אני לא מתעניין בקלוריות כשמדובר במתכון מושלם כמו זה, אבל ההערכה היא ש-100 גרם קציצות מכילות כ-180-200 קלוריות.
איך אפשר לדעת שהן מוכנות?
הקציצות צריכות להיות בעלות צבע זהוב-חום מבריק והמרקם שלהן חייב להיות רך וכל כך נימוח!
האם ניתן להכין קציצות ולחמם מחדש?
בהחלט, אפשר לחמם אותן על מחבת או אפילו במיקרוגל, רק חשוב לא להרתיח אותן שוב כדי לא לאבד את המרקם שלהן!
זה המתכון שלנו לקציצות עוף עם שעועית ירוקה, הכי טעים שיש, מלא בטעמים וריחות שמזכירים את האוכל של סבתא. אם אתם מתלהבים ממנו, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהזמין חברים! בתיאבון!