"`html
קציצות עם אפונה ברוטב אדום – מתכון מדהים וממכר
דמיינו לעצמכם ערב חורפי, את הריח של קציצות מטוגנות שמשתלבות עם רוטב אדום עשיר ומלא טעמים. זהו מתכון של סבתא שלא ניתן לעמוד בפניו! קציצות עם אפונה ברוטב אדום לא רק שיהפכו את הארוחה למושלמת, אלא גם יגרמו לכל המשפחה לרצות ללקק את האצבעות. הן עשויות להיות פשוטות להכנה, אך בכל פ bite תרגישו את הבשלן והאוהב שבכם! מה עושים עם דלתות סגורות למרקם אוורירי ורוטב משגע? תתכוננו, כי אתם נמצאים באחד מהחוויה הקולינרית הכי גבוהות שיש.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שאנחנו מצוידים בכל מה שצריך. המתכון הזה דורש כמה מרכיבים פשוטים, אבל יוצרים תוצאות אגדי.
- 500 גרם בשר טחון (עוף או בקר)
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
- 2 כוסות רוטב עגבניות (קנוי או ביתי)
- 1 כוס מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר בטופו מוקפץ, להוסיף טחינה או קישואים קצוצים. כמו כן, אם אתם רגישים לגלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן, וכך תוכלו ליהנות מהמנה גם טהור ובטוח!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, מצב הרוח גבוה ואנחנו מוכנים להתחיל!
- קודם כל, נכניס לקערה את הבשר הטחון, האפונה, הבצל הקצוץ, הביצה, פירורי הלחם, מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. נגלה את זה עם הידיים ונערבב היטב, עד שהתערובת תהיה אחידה.
- ניצור כדורים באורך של כ-4 ס"מ בעזרת הידיים והכדורים צריכים להיות צפופים.
- במחבת רחבה נרתיח שמן על חום בינוני ונניח את הקציצות בזהירות טיגון עד שהן יקבלו צבע זהוב.
- בעוד שהקציצות מתבשלות, נכניס את רוטב העגבניות והמיים לסיר נפרד ונביא לרתיחה.
- ברגע שהקציצות מוכנות, נעביר אותן בעדינות לרוטב ברוטב, ונבשל יחד על חום נמוך למשך כ-20 דקות.
- בסוף הבישול, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה לטעם המשגע ונמצא את עצמנו ממתינים בקוצר רוח לזמן ההגשה.
לאחר הבישול, אנחנו נמצאים בשלב המרגש של ההגשה! תמיד כיף לראות איך כל הכנת מנת העיקרית מתממשת לצלחת אחידה ומפנקת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה כל-כך מעלפת, יש מגוון תוספות שיכולות לשדרג אותה. תוכלו להוסיף גם פרוסות זיתים שחורים או ירוקים לתוך הרוטב, שיתנו טוויסט טעים. אם אתם אוהבים חריף, זרקו פנימה כמה פרוסות קטשופ חריף. ואם רוצים, הוסיפו גם עגבניות מיובשות לקצת עומק נוסף. נשמע מעניין, נכון?
שאלות ותשובות
איך שומרים על קציצות רכות ולא שורפות?
במהלך הטיגון, הקפידו לא כל כך על חום גבוה מדי, כדי שהקציצות לא ישרפו מבחוץ ולא יישארו נא מבפנים.
האם אפשר להכין את הקציצות ביום לפני ההגשה?
בהחלט! פשוט קחו את הכדורים, שימו אותם במקפיא על מגש לאחר הכנתם, ולאחר מכן שנהו אותם ברוטב כשהם קפואים כמה דקות נוספות.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
המנות שמתאימות במיוחדכוללות אורז על מנת לספוג את כל הטעמים מהרוטב, פירה או חרדל עם ירקות קלויים.
האם ניתן לשים קציצות במקרר עד להגשה?
שימרו אותן בכלי סגור במקרר לתקופה קצרה של 2-3 ימים, כך בטוח שלא תפספסו את הטעמים הנפלאים.
האם ישנם מרכיבים שלא יכולים להיכנס למנה?
כמובן, אפשר לשדרג עם כל תוספת שאתם אוהבים, כל עוד לא תהיה שקדיה, זה ילך מצוין.
מה אני יכול לעשות אם אין לי רוטב עגבניות זמין?
אם אין לכם רוטב עגבניות מוכן, ניתן להשתמש בעגבניות טריות, פשוט לעבד אותם למעיכה ולהוסיף תיבול.
אפשר להכין את המנה ללא בצל?
כמובן! פשוט הוסיפו עוד אפונה או תיבול אחר שיביא עומק נוסף.
איך אפשר לגוון בגרסת הקיץ?
בקיץ, השאירו את הרוטב בצד ותוכלו להקפיץ את הקציצות על מחבת פסים, להגיש עם סלט קיץ טרי.
כמה זמן לוקח להכין את הקציצות?
אפילו לא עוברים 20 דקות להכנה, 20 דקות בישול, ככה שבסיכום אנחנו מדברים על ממש מהר – כמחצית מהזמן של הסרט שלכם!
לאחר כל הטעמים, הריחות, והכיף שהבאתם אל השולחן, אנחנו ממליצים לכם לשתף מתכון מדהים זה ברשתות החברתיות! זו דרך טובה להביא את השמחה לאחרים ולשתף את הגאווה שלכם במאכל הנפלא הזה. בתיאבון!
"`