קציצות עם אפונה וגזר ברוטב צהוב שיגרמו לכם להתמכר

"`html

קציצות עם אפונה וגזר ברוטב צהוב

יש משהו ממכר במיוחד בקציצות המלוות ברוטב צבעוני שמזכיר שמש חמה ביום קר. כשאתם מכינים את קציצות האפונה והגזר, אתם לא רק מכינים ארוחה, אלא גם מזכירים לעצמכם את הטעמים הנפלאים של הילדות, את הארוחות המשפחתיות ואת החיות שבהן. אנחנו בטוחים שאתם תתאהבו בטעמים, בצבעים ובמרקמים המדהימים של המתכון הזה שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול ישר למקפיא החומרים! זו ממש לא מדע טילים, אבל מהדרגתיות הנכונה הופכת את המתכון הזה לאגדי:

  • 2 כוסות אפונה (טרייה או קפואה)
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופת קצוצה
  • 2 כפות שמן זית (או לפי הצורך)
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פתית צ'ילי (לא חובה)
  • מיץ מלימון אחד

מרכיבים חלופיים

לא כולם אוהבים את אותם הדברים; לכן אפשר לנסות כמה חלופות! לדוגמה, אם אתם רגישים לגלוטן, אפשר להמיר את פירורי הלחם בקמח שקדים. או אם יש לכם אורחים טבעוניים, פשוט להשמיט את הביצה ולהשתמש בבננה בשלה במקום. תחשבו על זה, זה עשוי להיות באמת משגע!

שלבי ההכנה

כאן מתחילים לעבור למציאות! נשמע קל, נכון? אחרי כמה צעדים פשוטים, אתם תהיה לכם ארוחה فوق כל מה שחשבתם!

  1. בסטא שאלו המצרך הראשון? נתחיל בקיצוץ הבצל והשום.
  2. חממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים כ-3-4 דקות עד שהבצל ש translucent.
  3. מוסיפים את הגזר המגורד ומצרפים את האפונה. מערבבים הכל יחד במשך כ-5 דקות.
  4. מסננים את התכולה לקערה וממתינים להתקרר.
  5. ברגע שהירקות התקררו, מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, מלח ופת קצוצה בכך שהכול מוכן להתערבב.
  6. יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ואותן מגלגלים בקצת פירורי לחם.
  7. מחממים שמן במחבת ומקפיצים את הקציצות מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  8. מעבירים את הקציצות לקדירה ויוצקים את ציר הירקות עם הכורכום והלימון מעל.
  9. מבשלים על חום נמוך כ-20 דקות נוספות עד שהקציצות סופגות את כל הטעמים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז פרסי עם שמיר – סוד הטעם המושלם!

שדרוגים ותוספות

עכשיו, אם אתם רוצים להוציא את המאמץ הכימי של הקציצות שלכם לשיא חדש – כדאי לשקול להוסיף לתוך הרוטב רטבים נוספים כמו רוטב סויה או אפילו רוטב חם למי שאוהב את זה משגע! אל תשכחו לנסות לאכול עם אורז צהוב או פירה מתפוחי אדמה – זה מושלם!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי אפונה טרייה? אפונה קפואה היא כולה מושלמת! היא תעשה את העבודה, הגבוהות שלה אפילו שמורות.

אפשר להכין את הקציצות מוקדם יותר? בהחלט! אפשר להכין את הקציצות ולשמור במקפיא עד שבועיים, פשוט לחמם ולבשל את הרוטב כשמוכנים לאכול.

זה מתכון בריא? כן! זה מתכון מלא בטעמים ובירקות, עוזר לשמור על בריאות בלי להילחם בטעמים.

איך אפשר להפוך את המתכון ליותר חריף? תוסיפו פתיתי צ'ילי או פפריקה חריפה לפי טעמכם, זה עושה כל כך הרבה!

אילו ירקות נוספים אפשר להשתמש בהם? תפוחי אדמה קטנים או קישואים קצוצים יהיו מצוינים במתכון הזה!

כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר? באופן כללי, עד 4-5 ימים – אבל הן תמיד טעימות יותר ביום המחרת, בעיניי זה ממש מעלף!

האם יש אפשרות לפיית את הקציצות בתנור? בהחלט! פשוט עליכם לזרום עם המנחה. הכניסו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

האם אפשר להכניס קציצות Frozen לתוך רוטב? בהחלט, פשוט תבשלו תקופת זמן ארוכה יותר.

איך אפשר להחביא את הירקות? אם הילדים שלכם לא תמיד טועמים את הירקות, קציצת את הגזר לאבקה!

אז שמעתם המון על קציצות עם אפונה וגזר? אז אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהטעמים! או שאולי ככה תגרמו להם להתמכר אליהם כמוכם?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת שישגע אתכם

"`

Scroll to Top