קרואסון שוקולד פרווה – המתכון שישנה את הכל!

"`html

קרואסון שוקולד פרווה מדהים

יש משהו קסום בצליל של קרואסון מתפצל בפה, נכון? החוץ פריך וזהוב, הפנים אוורירי ומלא בהפתעות מתוקות. כל נגיסה היא חוויה של ניחוחות ושוקולד נמס. ובכי! יש שוקולד בפרווה! בעדינות, אנו מציגים לכם את המתכון לקרואסון שוקולד פרווה – תענוג משגע למי שאוהב את השוקולד שלו בצורה הכי ממכרת שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וסוג המנות

  • סך כל הזמן: 3 שעות (כולל זמן התפחה)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 12-16 קרואסונים

הרכיבים הדרושים

שימו לב, כאן תמצאו את כל מה שצריך כדי להכין את הקרואסונים המעלפים הללו:

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 200 גרם שוקולד מריר פרווה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • לציפוי – חלב סויה או חלב פרווה אחר

כעת, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את השוקולד בשוקולד מריר ללא חלב – כך שגם הצמחונים במעגל שלכם ייהנו מהמנה המושלמת הזו!

שלבי ההכנה

בואו ניגש למלאכה ונראה איך מכינים את הקרואסונים המיוחדים האלה של סבתא מימי הביניים (קרוב!).

  1. נמיס את השמרים במים הפושרים עם הסוכר.
  2. נניח לקומפוזיציה לנוח עד שהיא מתחילה מוקצת.
  3. נוסיף את הקמח, המלח והשמן לקערה גדולה ונערבב היטב.
  4. נוסיף את התערובת עם השמרים ונתחיל ללטש את הבצק.
  5. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא נעים ואוורירי.
  6. נחנו את הבצק בקערה משומנת ונכס אותו עד שהבצק יכפיל את גודלו (כשעה-שעה וחצי).
  7. נחלק את הבצק ל-4 כדורים ונניח להם לנוח כ-20 דקות.
  8. נרדד כל כדור למעגל בעובי של כ-5 מ"מ.
  9. נערבב את השוקולד המומס ואבקת הקקאו בקערה.
  10. נשפוך כף מהתערובת המרכזית של השוקולד על כל מעגל ונחתוך למשולשים.
  11. נגלול כל משולש מהחלק הרחב לכיוון הקצה החד.
  12. נניח את הקרואסונים על מגש אפייה עם נייר אפייה.
  13. נחנו להם להתפח שוב כ-30 דקות.
  14. נמרח את החלב על כל קרואסון כדי לקבל צבע קרמלי כשנאפה.
  15. אופים את הקרואסונים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות, עד שהם זהובים ומתפצלים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג טונה מרוקאי עם תפוחי אדמה במתכון מנצח

השלב הבא הוא השלב הכי קשה – לחכות שהקרואסונים יתקררו לפני שתקפצו עליהם בדמיון ואולי גם במעשה!

תוספות או שדרוגים אפשריים ל-crispy croissants

אם יתחשק לכם להוסיף קצת יותר טעמים ומרקמים לכל נסיונות האפייה שלכם, אפשר לשלב בתוך הבצק פירות יער מיובשים, אגוזים קצוצים, או אפילו שוקולד לבן פרווה. השידוכים הללו יוסיפו לרמת הזרימה של השוקולד והמגוון במרקמים.

שאלות ותשובות

למה כדאי להכין קרואסון שוקולד עם שוקולד מריר?
כיוון ששוקולד מריר נותן עוצמה ועמוק בטעמים, במיוחד כשמדובר במאפים מתוקים.

האם יש הבדל בין קמח לבן לקמח חצי מלא?
בעיקרון לא. אם תרצו גרסה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בקמח חצי מלא, אך כדאי לזכור שזה עשוי להשפיע על המרקם של הבצק.

איך יודעים שהקרואסונים מוכנים?
תשימו לב לצבע הזהוב והזהוב שהקרואסונים מקבלים.

האם אפשר לשים שוקולד פרווה אחר?
בטח! כל שוקולד פרווה שתבחרו יכול לעבוד, וכך תיצרו טעמים שמותאמים בדיוק לעצמכם.

מה עושים עם קרואסונים שנשארו?
אחרי יום הם יכולים להיות פחות פריכים, אז מומלץ לשמור אותם במקפיא ולהוציא כל פעם שניים כדי לאפות – כך הם יישארו פריכים ונימוחים!

האם אפשר לאפות את הקרואסונים בטמפ’ נמוכה יותר?
כן, אבל זה ידרוש זמן אפייה נוסף ולא בהכרח יתן את התוצאה המושלמת.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
באופן מוחלט! הכניסו את הבצק למקרר לתפיחה לילית, ושיהיה לכם קל הרבה יותר ביום ההכנה!

מה לעשות במקרה של בצק גרוע?
אל תתייאשו! אם הבצק מתנדנד, נסו לאפות את הקרואסונים בכל זאת. אולי הם לא יהיו מושלמים, אבל הם עדיין יהיו טעימים.

האם אפשר לשדרג את המתכון בסוכר חום?
בהחלט, סוכר חום ייתן טעמים נוספים ומעט קרמל.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז עם תפוח אדמה בתחתית - המתכון המפתיע שלכם

מתי הזמן הטוב ביותר לאכול את הקרואסונים?
מייד לאחר האפייה, כשהשוקולד עדיין נמס בפנים.

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כדי שהטעם המושלם הזה יגיע לכלל העולם! בואו נפרסם את האהבה שלנו למאפי שוקולד מתוקים, כי כולנו צריכים עוד יותר ממערבולת השוקולד המדהימה הזו ברגעים הקטנים של החיים!

"`

Scroll to Top