ראמן מתכון קל שתשדרגו את הארוחה שלכם

ראמן מדהים – המתכון המושלם למנה שלכם!

מי לא אוהב להכין בעצמו מנה של ראמן? המאכל היפני המפורסם הזה, אשר נחשב לאגדי בעיני רבים, משגע את החיך ומשאיר טעמים בלתי נשכחים. ובכן, במיוחד בשבילכם הכנו מתכון לסופת הראמן הכי טעימה שיש, כזו שיכולה להפוך כל ערב לסוג של חגיגה קולינרית בבית. המשפט "ללקק את האצבעות" מקבל משמעות חדשה כשמדובר בראמן, כי כל ביס הוא פשוט מעדן. תארו לעצמכם את האווריריות של הנודלס, את הניחוח של המר broth, את הרכות של הירקות והבשר. אז יאללה, קדימה, בואו נכין א יחד את המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך הכנה, חשוב לציין שהמרכיבים כאן יכולים להיות מותאמים אישית, אם תרצו המדינה של סבתא שלכם בשביל תוספת אישית. כך שתוכלו ליצור גרסה טבעונית או אפילו בלי גלוטן. בואו נעיף מבט על מה שאנחנו צריכים לשים על השולחן.

  • 250 גרם נודלס ראמן (או נודלס אחרים עם מרקם דל פחמימות)
  • 1 ליטר מים
  • 500 מ"ל ציר עוף או ירקות (לגרסה צמחונית)
  • 150 גרם חזה עוף / טופו חתוך לקוביות (להנאה משוגעת בגלורות שתפוצצו את החיך)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיסו (אפשר לשים גם יותר אם אתם חובבי טעמים עזים)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות (בריא ומנחם)
  • 1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים (כל הכבוד על הפאנז'ל)
  • 1 בצל ירוק קצוץ (לעיטור מעל)
  • 1 ביצה רכה (כשהיא נוזלית, לא מתחמקת מכלום)
  • 2 כפות שמן שומשום (לניחוחות שיבואו לפגוש אתכם)
  • מלח & פלפל לפי הטעם
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין מתכון לרוטב פיצה איטלקי מושלם

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהכל מוכן, נשמע את הצלילים של הראמן מתבשל ומתחיל להימשך אל ליבנו. הכינו את הסכינים, את הסיר ואת התיאבון המלא!

  1. ממלאים סיר עם 1 ליטר מים ומביאים אותו לרתיחה.
  2. מוסיפים את הנודלס ומבשלים על פי ההוראות על גבי האריזות (כ-3-4 דקות).
  3. מסננים את הנודלס ושמים בצד.
  4. באותו סיר, מוסיפים את השמן שומשום ומטגנים את השום עד שהוא מתחיל להיות זהוב.
  5. מוסיפים את חתיכות העוף או הטופו ומטגנים עד שהן משחימות מבחוץ.
  6. מוסיפים את תפו”א והגזר ומבשלים כחמש דקות.
  7. מוסיפים את הציר (עוף/ירקות) ואת רוטב הסויה והחמץ הראמן הנוזלי למשקה הממכר.
  8. מבשלים את הכול יחד על חום בינוני, כ-15-20 דקות, עד שהירקות רכים.
  9. מוסיפים את המיסו ומערבבים היטב עד שהמיסו מתמוסס לחלוטין ונותן טעם משגע למרק.
  10. מחזירים את הנודלס לסיר ומערבבים עד שהכול חם ומוכן להגשה.
  11. בזמן שמחממים את המנה, מבשלים ביצה רכה בנפרד (כ-6-7 דקות) ומקפיצים אותה במים קרים כדי להפסיק את הבישול.
  12. מעבירים את הראמן לקערות אישיות, בעדינות מניחים ביצה רכה בכל קערה ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
  13. מגישים מיד ומזמינים את כל המשפחה לשולחן!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המושלם, אפשר לשדרג אתם את הראמן שלכם בכל מיני דרכים, ממש כמו שהאומנים משפיעים על התמונה המקורית שלהם.

אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו פטריות שימג'י, ברוקולי או תירס. כל ירק נוסף יכול להחיות את המנה ולהוסיף לה מרקם טעים.
אם אתם חובבי חריף, הוספת רוטב צ'ילי או פלפל חריף יכולה להקפיץ את המנה לרמות חדשות.

לגרסה טבעונית, החליפו את הבשר בטופו וניתן להוסיף גם חלב קוקוס למרק כדי לקבל בעיטה של מתיקות. ואילו חובבי האוכל האסיאתי ימצאו הנאה רבה אם יוסיפו רוטב לאק מיני גם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד טבעונית עם רסק תפוחים שתכבוש אתכם

שאלות ותשובות

מה התועלת של השום במתכון?
השום מוסיף טעם עשיר ומעמיק ולתפקד גם כתוסף בריאותי. הוא ידוע בתכונותיו האנטיבקטריאליות ושיפור מערכת החיסון.

האם אפשר להכין את המרק יום מראש?
בהחלט! מומלץ לבשל את כל החומרים, אך להשרות את הנודלס בנפרד ולא לשים אותם במרק עד שהמנה מוכנה להגשה.

מה עוד ניתן להוסיף למנה כדי לשדרג אותה?
נכון, תוספות כמו אצות נורי קריספיות, שקדים קצוצים לכריסה וכמובן כוסברה קצוצה מביאות מגוון טעמים לפרינט המושלם.

איך אפשר להפוך את המנה ליותר חריפה?
מומלץ להוסיף שמן צ'ילי או פלפל חריף קצוץ לצד הרוטב סויה כדי להקפיץ את האווירה והטעמים!

האם יש אלטרנטיבות לגרסה זו לילדים?
שימוש בנתחי עוף קטנים יכול להפוך את המנה לידידותית יותר לילדים, בנוסף, ניתן להוריד את כמות השום אם הם לא חובבים טעמים חריפים.

מה אם אין לי מיסו?
אם אין לכם מיסו, אפשר להחמיץ ברוטב סויה ולאלו שמחפשים משהו אחר, תמרים יכולים להוסיף מתיקות בהתאם.

האם אפשר להשתמש בנודלס אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בנודלס ביצים, נודלס אורז או אפילו פסטה אם נדרש.

איזה סלט אפשר להגיש לצד הראמן?
סלט סצ'ואן עם ירקות שורש טבעיים יכול להיות בחירה נהדרת. הוא מנוגד בטעמים ומרענן.

האם יש אפשרויות לצמחוניים?
בהחלט, במקום עוף ניתן להשתמש בטופו ולבחור בציר ירקות כדי להבטיח טעמים מופלאים גם לגרסה זו.

ממה כדאי להיזהר בזמן הכנה?
חשוב להיזהר בזמן בישול הבצק כך שלא יתייבש. יש להתחיל בבישול הירקות ולסיים בהכנסת הנודלס כדי להבטיח רכות.

ואחרי כל המילים האלה, מה שנשאר לכם לעשות הוא להדליק את האש ומייד להשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! שיהיה לכם המון בהצלחה והיכונו לחגיגה מופלאה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שוקולד צ'יפס רכות בלי מיקסר שכדאי לנסות

Scroll to Top