רוטב שמנת פסטו שהופך כל מנה לטעימה יותר

מתכון לרוטב שמנת פסטו מושלם

רוטב שמנת פסטו הוא אחד מהמרכיבים שהכי כיף להכין בבית. הוא מדהים, מושלם, ואפשר להשתמש בו עם מגוון של מנות: פסטה, פיצה, כריכים ועוד. תחשבו על כמה זה יהיה משגע כשאתם מפכים את הרוטב הזה על פסטה חמה, והריח של הבזיליקום מתמזג עם השמנת הכבשה ועושה לכם את היום. הרוטב הזה פשוט ממכר! והוא כל כך קל להכנה, שאין סיבה שלא תכינו אותו שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני הכל, נבחן את הרכיבים שבהם נשתמש להכנת רוטב השמנת פסטו. מדובר בשילוב קלאסי של מרכיבים רעננים ומרוסקים שיביאו לכם את הטעם האגדי הזה.

  • 1 כוס פסטו טרי (אפשר לקנות או להכין בעצמכם)
  • 1.5 כוסות שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינת פרמזן, גרוסה
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שיניים של שום אחד, קצוץ (כמובן אם אתם אוהבים את זה!)

כמו שאתם כבר מבינים, הרוטב הזה פשוט מתהדר בכל הטעמים הנפלאים שיש בטבע. החיבור בין הבזיליקום לבעיה השומנית של השמנת עושה כל ביס להיות נעים וטעים במיוחד. מה שמיוחד כאן זה שאפשר לשדרגו להרבה גרסאות: גרסה טבעונית עם שמנת קוקוס וגבינת קשיו, או גרסת דלת פחמימות על ידי שימוש בשמנת ללא פחמימות.

שלבי ההכנה

ועכשיו, ניכנס למקום שבו כל הקסם קורה – שלבי ההכנה שלנו! כל שלב מדויק וקולח, כך שלא תרגישו שאתם נתפסים בקלות. פשוט תקפצו לרוטב הזה כמו שמקפיצים פסטה אל תוך הספל!

  1. בסיר בינוני, חממים את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתחיל להשחים קצת, אבל לא נשרף.
  3. מוסיפים את השמנת ונותנים לה להתבשל תוך ערבוב מתמיד.
  4. לאחר שהשמנת מתחילה להתעבות, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב.
  5. כשהרוטב מתאחד יפה, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים עד שתהיה מסה אחידה.
  6. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. מורידים מהכיריים ומניחים לו קצת להתקרר לפני השימוש.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף בטריאקי וסילאן - מתכון שכולם יאהבו!

זה קל, נכון? כמו שוקולד על פנקייק! אם תרצו לשדרג את הרוטב הזה עוד יותר, תחשבו על תוספות כמו אגוזי מלך קצוצים או אפילו פטריות מוקפצות. התקווה שלי היא שלא תבזבזו זמן ברוטב הזה, כי הוא יהיה מעלף!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כמו שכל המתכון הזה הוא מדהים, ששדרוגים יכולים לקחת את זה לרמה הבאה. אם אתם מתמכרים למרקם או לטעם, תוספות בהחלט יכולות לשנות את המשחק.

  • אגוזי מלך קצוצים להוספת פריכות וטעם עמוק יותר.
  • חמאת שקדים או שמן זית למרקם נוסף.
  • פטריות ערביות קצוצות ומאודבות להוספת רכות.
  • גזר מגורר או תפו”א מרוסק לקבלת מתיקות דקה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הרוטב מראש? בהחלט! רוטב השמנת פסטו נשמר במקרר במספר ימים. הכינו כמות כפולה והקפיאו לשימוש עתידי.

האם אפשר לשלב סוגי פסטו שונים? כן, בהחלט! ישנם המון סוגי פסטו – רוטב תרד, קייל או עגבניות מיובשות.

מה עושים אם הרוטב יוצא סמיך מדי? לא נורא! פשוט הוסיפו מעט חלב או מים רותחים לתערובת ושובערבו היטב.

האם זה מתאים למנה טבעונית? בהחלט! השתמשו בשמנת קוקוס ובגבינת קשיו טחונה.

מה אפשר להגיש עם הרוטב הזה? כל מה שקשור לפסטה, פיצה, סלטים או אפילו על סנדוויצ’ים.

האם יש מקום לשינוי חריף של הרוטב? כן, אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל קאיין או צ’ילי טרי.

האם הרוטב הזה בריא? כל דבר במידה. השמנת מכילה שומנים, אבל כאשר משתמשים ברוטב במידה הוא יכול להתקבל כחלק מתזונה מאוזנת.

מה עושים אם אני רוצה טעם יותר חזק? פשוט הוסיפו עוד פסטו או גבינת פרמזן.

איך אני יודע שהרוטב מוכן? כשהוא מתחיל להתעבות וכולל מרקם חלק ואחיד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פסטה עם כדורי בשר בסיר אחד - מתכון קל ומזרחי!

האם אפשר להכין את זה על פלטת הגז? בהחלט! אפשר לעשות את זה גם על פלנצ’ה או פלטת שוקולד.

אז וזהו! המתכון המושלם והקלאסי הזה לרוטב שמנת פסטו עוצב במיוחד בשבילכם, ולא צריך עוד סיבה שלא להכין אותו בבית! אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה שלכם, ולהפיץ את הטעים הזה בכל מקום. בישול מהנה!

Scroll to Top