ריבת שזיפים ללא סוכר שתשנה לכם את התפיסה על מתוקים

הריבת שזיפים הכה גדולה של אמא

שעות אחרונות של הקיץ, שהשמש מפיצה את קרניה החמימות על הפירות המוצגים בשוק. מעבר לקרנות ורטובות, עומדים בשורות עגלות צבעוניות וססגוניות, ומזמינים אותנו לקחת חופן מהשזיפים הכתומים, הרכים והמתוקים. אנו לא יכולים להתעלם מההזדמנות לבשל את אחד המתכונים הכי מטורפים וקלילים שאנחנו מכירים, ריבת שזיפים ללא סוכר, שהיא לא רק מדהימה ומעלפת, אלא גם בריאה להפליא. מי לא רוצה להרגיש כאילו הם אוחזים בפיסת גן עדן באצבעותיהם? כשאנו מכינים ריבה כזו, לא רק שאנחנו זוכים בטעם ממכר, אלא גם במשקה שמתמזג עם ימי החום של הקיץ. כמו של סבתא, הידיים שלנו עוברות מקומפוזיציה של משפטים ואסוציאציות למעשים שקוראים לנו בואו, הכינו אותנו!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות: 6-8 צנצנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות: 6-8 צנצנות

הרכיבים הדרושים

יש משהו משגע בלמצוא את הרכיבים למתכון כזה, במיוחד עם שזיפים עסיסיים שממתינים בזמן ואינם גרעינים יקרים מדי. שלבו את התחושה הכיפית הזאת עם התהליך הפשוט, וכולנו זוכים במנה מושלמת.

  • 1 ק"ג שזיפים (עדיף שזיפים כתומים-צהובים)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס או ממתיק טבעי אחר (כמו סטיביה או אגבה אם רוצים דל קלוריות)
  • 1/2 כפית קינמון (לגוון טעמים)
  • מיץ מלימון סחוט (ממיץ של חצי לימון)

מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר למצוא גרסאות שונות לריבה הזו. אפשר להוסיף כמה טיפות של תמצית וניל כדי להעיף את הריבה לגבהים חדשים. ואם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אתם במוזיקה שלנו – המתכון הזה, כמו רוב הריבות, הוא טבעוני ונטול גלוטן מלכתחילה!

שלבי ההכנה

לאחר שגמרנו לאסוף את כל הכיף הזה, מתחיל שלב ההכנה האדיר, שמלא ברגעים מתוקים שיגרמו לכם לרצות בהמון

  1. נחזור הביתה עם השזיפים ונשטוף אותם היטב מתחת למים זורמים.
  2. נחתוך כל שזיף לחצי ונוציא את הגרעינים.
  3. נשפוך את השזיפים החתוכים לסיר גדול ונוסיף את חצי הכוס מים.
  4. נבשל על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד שהשזיפים נמסים.
  5. נוסיף את הסוכר קוקוס, קינמון ומיץ הלימון, ונערבב.
  6. נבשל על להבה נמוכה עוד 15-20 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  7. נגלה את הריבה – צלצול טלפוני לפוקדי השולחן הסמוך!
  8. נמלא את הצנצנות החמימות ישר מהריבה החמה, ונחסום את המכסים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי בקר בסיר בישול איטי שלא תשכחו کبھی

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהכול מוכן והקירות מתחילים לרחף כטלית, יש מקום לגעת בכמה שדרוגים. אתם יכולים לשדרג את הריבה עם תוספות כמו שקדים קלויים או אגוזי פקאן קלויים שנותנים פריכות נוספת. ואולי תוכלו לנסות לשלב במכונית תמציות חדשות שאנו קראנו להן "בעצם מגניבות לגמרי" – כמו תמצית אגוזי לוז או חמאת פקאן.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום סוכר קוקוס?
אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים נוספים כמו סטיביה או אגבה. בעצם, הכל תלוי בטעם אישי ובמה שאתם מעדיפים.

האם הריבה מתאימה גם לדיאטים?
בהחלט! מדובר בריבה ללא סוכרלר ומכילה פירות טבעיים. אפשר גם להכין גרסה דלת קלוריות ללא סוכר.

כמה זמן הריבה מחזיקה בצנצנות?
אם תעשו את זה כמו שצריך ותשמרו בצנצנות אטומות, הריבה יכולה להחזיק עד חצי שנה במקרר.

האם ניתן להקפיא את הריבה?
כן, בהחלט. הריבה מתאימה להקפאה, ויש לשמור בקופסאות מפלסטיק מתאימות.

האם אפשר להכין עם פירות אחרים?
בהחלט! תוכלו להכין את הריבה עם פרי אהוב אחר כמו אפרסקים, דובדבנים או אפילו תותים!

מתי הכי כדאי להכין את הריבה?
העונה הנכונה היא סביבות סוף הקיץ, כאשר השזיפים מגיעים לשיא מתיקותם.

איך ניתן להשתמש בריבה הזה?
הריבה נהדרת על פרוסת לחם קלוי, מעל גבינה, כקישוט על עוגות או כשכבת מילוי לעוגיות.

האם צריך לחטוף את הריבה משם?
אם תתחילו ללקק את האצבעות, כנראה שאין לכם ברירה. זה פשוט משגע!

מה למנוע במהלך ההכנה?
מניחים שהשזיפים לא יוכלו לעצור בפיתוי, אז הקפידו לעבוד עם סיר גדול וללא טפיחות של מים.

האם אפשר להכין ריבה כזו עם שיטות בישול אחרות?
נכון – יש המון משיטות כמו שיטת הוואקום, שמביאה לתוצאות מעניינות וטעימות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תבשיל עוף עם בצל מרוקאי שלא תרצו לפספס

אז מה דעתכם? הנה מתכון לכל אוהבי השזיפים והפירות, שיכנסו אל לב כולם. פשוט הכינו ותיהנו ממנה מלאת מתיקות ומרגש. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים ברשתות החברתיות – הם בטח יתענגו עליו כמו שאתם מתכננים!

Scroll to Top