שטרודל תפוחים מבצק פילו שמתמוסס בפה

שטרודל תפוחים מבצק פילו ללא סוכר

יש רגעים בחיים שבהם נתקלים במתכון שתופס את הלב. ממש כמו שטרודל התפוחים הזה, שהוא פשוט מדהים. אתם יודעים, השטרודל הזה שיגרום לכל אורח או בן משפחה להכין את הזוטות המגניבות שלו מרוב התלהבות. גודלו המושלם, השכבות האוויריות של הבצק הפילו, וטעם התפוחים שממלא את הלב – זו חוויה קולינרית שאתם פשוט לא יכולים להחמיץ!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את השטרודל הזה, אנחנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים, אך נחשקים. רכיבים שרובנו מכירים, אבל השילוב ביניהם יוצר טעמים מושלמים:

  • 500 גרם בצק פילו
  • 6 תפוחים בינוניים (מוצפנים ומקולפים)
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם צימוקים
  • 2 כפות שמן קוקוס או חמאה רכה
  • שלוש כפות מייפל טהור (כשהסוכר לא נמצא על המפה)
  • אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

עכשיו, אם אתם חשים מודאגים מהעדר סוכר במתכון הזה, אל תדאגו. המייפל מוסיף מתיקות מבלי להכביר במילים על הסוכר. רק תזכרו, כל חומר גלם מתנהג שונה, אז כדאי להתנסות ולראות מה מתאים לכם יותר!

שלבי ההכנה

השלבים במתכון הזה הם כל כך קלים, שיישמע כאילו מדובר באגדית חנוכה מופלאה שאפילו סבתא לא תוכל להכין בקלות כזו. ואתם עוד תצאו עם שטרודל משגע!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
  3. מערבבים את התפוחים בקערה עם קינמון, אגוזי מלך וצימוקים.
  4. לוחצים על שמן קוקוס או חמאה על עלים של בצק פילו אחד ומניחים עליו עוד עלה.
  5. חוזרים על הפעולה עד שקיבלתם 5-6 שכבות.
  6. שמים את תערובת התפוחים על הבצק בעדינות, כך שתעשו שורה. זאת תהיה הרצפה של השטרודל שלכם.
  7. מניחים את הבצק הנותר מעל לתפוחים ויוצרים רול – כמו סושי. משאירים שולי בצק כמו כובע מפני התפוחים.
  8. מעבירים לתבנית משומנת בצורת רול.
  9. מרססים בשמן קוקוס או לחילופין, ממליחים את השטרודל בעדינות עם המפרט באמצעות המילוי האחרון.
  10. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהשטרודל הזה הופך זהוב ומדהים.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
  12. אם אתם רוצים להקפיץ את החוויה – מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות מרוקאיות ברוטב – סוד הטעם המיוחד!

מרכיבים חלופיים

כאשר זה נוגע לשטרודל, האפשרויות הן אינסופיות! אפשר לשלב פירות אחרים כמו אגסים, דובדבנים או אפילו חבושים. זה מגוון אך ייחודי, ונותן לכם את האפשרות להתנסות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

שדרוגים כמו קצפת ללא סוכר על השטרודל יוסיפו לאירוע. תוכלו למלא את השטרודל גם עם שוקולד מריר אם אתם לא פוחדים ממוקד תענוגות. או אולי אפילו להוסיף טחינה עם דבש ליד – איך זה נשמע? השילוב הזה יגרום לכל ביס להיות אגדי.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבצק אחר במקום פילו?
כן, אפשר לנסות עם יותר פאי או בצק עלים, אבל זה לא יהיה זהה.

מה אם אין לי קינמון?
אפשר בקלות להמיר אותו בvanilla או אפילו בשוקולד מריר קצוץ!

האם יש דרך להכין שטרודל חם יותר?
בוודאי! אפשר להוסיף קצת פלפל חריף לתפוחים. זה ישדרג את הכיף.

האם אפשר להכין מראש?
חד משמעית! תוכלו להכין את השטרודל ולאפות ביום המחרת.

איך כדאי לשמור שטרודל?
מומלץ לשמור במקרר, אך הימנעו מאחסון במקפיא, הוא עלול להפוך קצת קשה.

האם אפשר להכין שטרודל ללא אגוזים?
בהחלט! אפשר להשאירם בצד, אין שום בעיה עם זה.

כיצד ניתן לשפר את הטעמים?
נסה להוסיף מיץ תפוחים, זה ייתן לכם עסיסיות.

האם ניתן להקפיא שטרודל שלא נאפה?
כן, בהחלט. תכינו אותו, תשמרו במקפיא, ואז תניחו על שולחן הרבוק.

מה ההמלצה שלי על מייפל?
זה מרגש – המייפל גורם לכל התוצאה להיות משגעת!

האם אפשר להפוך את זה לטבעוני?
בהחלט! רק יש להקפיד על שמן קנולה או מין אחר של שמן במקום חמאה.

לאור כל הטעמים המהממים ששטרודל הזה מביא, יש כאן הזדמנות מצוינת בשבילכם לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם. אנחנו בטוחים שהשטרודל הזה יכבוש את הלבבות והחיך של כל מי שיטעם אותו. אז למי? במשך מה? את מי אתם מזמינים לחוויה הזאת? בואו תכינו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חביתות מיוחדות שיתלהיבו את כל המשפחה!

Scroll to Top