שניצלים בלי ביצה – מתכון אגדי וטעים להפליא!
תארו לעצמכם שניצל רך, פריך ומדהים, שאפשר לאכול בלי לחשוב פעמיים על הביצים. כן, כן, גירסה כזאת קיימת! אנו מציעים מתכון לשניצלים מוצלחים במיוחד שמשדרגים את המאכל הקלאסי הזה ומביאים אותו לתוך עידן חדש. תודה לטכניקות פשוטות וחומרים איכותיים, אפשר להפיק שניצלים מהממים, מושלמים ועם טעמים שלא תשכחו במהרה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מכין: ל-4 סועדים
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים להכין את השניצלים המעלפים הללו, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים. מדובר במרכיבים פשוטים שמאפשרים להכין שניצלים לא רק טעים אלא גם בריא ומיוחד.
- 4 פילטים של עוף (או טופו לצמחונים)
- 1 כוס קמח מצה – המומלץ ביותר עבור שניצל פריך
- 1/2 כוס שקדים טחונים – מסייעים לפריכות נדירה
- 1/2 כוס מים או חלב (לגרסה צמחונית)
- 1/4 כוס קמח תפו”ח – לפנק את השניצלים בתוספת בריאות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן קנולה לטיגון (או שמן זית למי שאוהב)
גרסה טבעונית
למי שמעוניין לשדרג את המנה למהדורה טבעונית, יש המון אפשרויות עוקבות. במקום עוף, אפשר להשתמש בטופו או פרחי הכרובית. בשביל הרוטב, ניתן להכין חלופה מחלב סויה או לחלופין מחלב קוקוס, שייתן טעם עשיר ומוקפץ.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיודעים מה יש לנו במטבח, בואו נתחיל בהכנה. מדובר בשלבים פשוטים, אבל כל כך מספקים.
- חמים את השמן במחבת גדולה, עד שהחום מגיע לטמפרטורה הנדרשת.
- שוטפים היטב את הפילטים ומייבשים אותם בעזרת מגבת נייר.
- בתוך קערה, מערבבים את קמח המצה, שקדים טחונים, קמח תפו”ח, מלח ופלפל.
המודעות לכך שהשניצלים הינם ממכרים, הם מתפתחים כמו קסם. - מוזגים את המים לקערה אחרת, מצפים את הפילטים בתערובת הקמחים לאחר מכן משרים את כל המערבבים לתוך המים.
- מכתשים את הפילטים ביסודיות, כך שהתערובת תדבק בהם.
- כשהשמן חם, מניחים את השניצלים במחבת במשך 4-5 דקות מכל צד, עד שהם זהובים ופריכים.
- מוציאים את השניצלים מנייר סופג כדי להפסיק את הטיגון.
- מניחים את השניצלים על צלחת ומקשטים בירקות או רטבים לבחירה.
כשהשניצלים מונחים על השולחן, קשה שלא להרגיש את הריחות המיטיבים שעוטפים את הבית. זהו רגע מגניב וטעים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את השניצל שלכם לעוד יותר מרשים, אתם יכולים לחשוב על שדרוגים. זה הזמן להפעיל את הדמיון!
- לגרסה חריפה – מוסיפים תבלינים כמו פפריקה מתוקה או חריפה.
- שדרוגים בריאותיים – במקום קמח מצה, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח כוסמין.
- להגיש עם סלט עשיר בצד – סלט עגבניות, מלפפונים ורוקט זה פשוט מושלם!
- להכין רוטב טחינה צדדי – טחינה עם לימון ותוספת של כמה עשבי תיבול.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על השניצלים פריכים?
אין כמו לאכול את השניצלים מיד לאחר ההכנה. אם אתם צריכים לשמור עליהם, הניחו אותם בתבנית הפתוחה על רשת כך שלא ייאפשרו אדים להתאסף.
האם אפשר להקפיא את השניצלים?
בהחלט! ניתן להקפיא את השניצלים לפני טיגון, ולטגן אותם ישירות מהמקפיא כשאתם רוצים לאכול אותם.
מה ניתן לשים במקום קמח מצה?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח פריך מהקטגוריה הנטולת גלוטן, תמיד יהיה חשוב לעשות את הבדיקות אם זה מתאים לצרכים האישיים.
האם אפשר לאפות את השניצלים במקום לטגן?
בוודאי! אפשר למרוח מעט שמן ולבשל בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות, הפעלת תא האוויר בהחלט יכולה לעזור.
מה לדעתך הכי טעים לשלב עם השניצלים?
אצלי זה תמיד היה קישוא קלוי או סלט ירקות מרענן. כל תוספת טובה תהפוך את החוויה לעוד יותר מושלמת.
האם מדובר במתכון בריא?
בהחלט, היתרון של לא להשתמש בביצים ועשיית שימוש בחומרים טבעיים ומזינים, בהחלט הופכת את השניצלים לאופציה בריאה יותר.
איך אני יכול לשדרג את הטעם?
הוספת תבלינים לתערובת הקמח והטיבול של העוף יחד עם חומרים כמו שום, כוסברה או פטרוזיליה תעשיר את השעון בטעמים שמעלפים.
האם הילדים אוהבים את השניצלים האלה?
באופן כללי, בשל השם לשניצלים, ילדים אוהבים אותם! מומלץ אפילו לתת להם לעזור בהכנה.
מה עשיתי לא נכון אם השניצלים לא פריכים?
ייתכן שהשמן היה לא חם מספיק או שעשיתם שימוש במעט מדי או יותר מדי קמח, חשוב להיות מדויקים!
איך אפשר למנוע מהשניצלים להידבק במחבת?
כדאי להניח אותם כך שיהיה רווח ביניהם ולא להעמיס את המחבת!
אז קדימה, צאו לשדרג את הארוחה הבאה שלכם עם השניצלים המהממים הללו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהקסם שהוא שניצל בלי ביצה!