שניצל עגל – מתכון מפנק לפינוק מושלם
נשמע מוכר, נכון? שניצל עגל הוא אחד המאכלים האהובים על רבים מאיתנו. צליל השניצלים מטוגנים על מחבת, ניחוח הזהב הנפלא שממלא את הבית – זהו אחד המקרים הכי קרובים שיש לאוכל מצויין, שקשה מאוד לעמוד בפניו. אז תתכוננו, כי בשורות הבאות אנחנו ניגש להכנה של שניצל עגל מושלם, כזה שיגרום לכם לרצות להחביא את כל השניצלים שלכם ולעשות מהם חוויה מדהימה ואגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4
הרכיבים הדרושים
זו העת להכיר את רכיבי השניצל המושלם. אל תחשבו שבראש ובראשונה מוזר לשלב בין פשטות למורכבות, כי המתכון הזה מדהים לא רק בזכות השניצל עצמו אלא גם תוספות פוטנציאליות שתוכלו להוסיף, כדי שיהיה הכי טעים שיש!
- 4 נתחי עגל
- 1 כוס קמח כללי
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פירורי טורטיה למי שאוהב)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
דיברנו על כמה שניצל עגל תמצאו במסעדות ובקונדיטוריות, אבל מה עם עיבודים מעניינים? אם אתם טבעוניים, ניתן לבשל שניצל פטריות או טופו! אלו שתי אפשרויות שנחשבות למעלפות, כך שתוכלו לשמור על קו בריאותי או לערוך מסיבת טיולים עם חברים בהצלחה!
שלבי ההכנה
ניגש עכשיו אל שלבי ההכנה, והכינו את עצמכם. זהו הזמן ליהנות מהחוויה ולא רק מהתוצאה.
- מקלפים את נתחי העגל ומייבשים אותם היטב במגבת נייר.
- מתבלים את הנתח במלח ופלפל משני הצדדים.
- מכינים 3 קערות: באחת שמים קמח, בשנייה ביצים טרופות ובשלישית חצי כוס פירורי לחם.
- טובלים כל נתח בקמח, לאחר מכן ביצים ולסיום בפירורי לחם מפוררים.
- מחממים שמן במחבת עמוקה, עד שהשמן יהיה חם מאוד.
- מניחים את השניצלים בזהירות במחבת ומטגנים עד שהם מקבלים צבע זהוב וקריספי (כ-5 דקות מכל צד).
- מעבירים את השניצלים המוכנים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שמן.
- מגישים חם עם רוטב עגבניות, קצפת או חסה טרייה, לפי הטעם.
שדרוגים ואפשרויות נוספות
הנא להכיר את האפשרויות שלא נגמרות! שניצל עגל הוא כמו קנבס ריק – אתם יכולים לצייר עליו איך שתרצו. תהיו יצירתיים!
- שריים מסדנאות קיץ: הוסיפו גבינת מוצרלה מעל השניצל לפני הצלייה, ותקבלו פיצה מענגת!
- למומחים בתחושת פורנו אוכל: קציפו את הבצק עם תבלינים כמו כמון, בעבודת רגליים ושוב ממכר!
- מצלמים כשחושבים על מחנה נשים: הוסיפו רוטב מישל ואם אתם בקטע, גם תיבול שום ובצל!
שאלות ותשובות
איך אפשר להימנע משמן שיטגן?
שני טיפים מצויינים – ראשון, נסו לא לטגן בשמן עמוק אלא בגריל או בטוסטר, ושאלה שנייה – פרוסות דקות יותר של עגל יארכו פחות זמן על המחבת.
האם אפשר להשתמש בעוף במקום עגל?
בוודאי! בטן העוף תהיה נימוחה יותר, והכל תלוי במי מכם בוחר את השם המתאים.
מה חובה להוסיף כשהשניצל מוכן?
אל תשכחו את הרוטב האהוב עליכם, תהיו בשאיפה – חמאה, טחינה או רוטב צ'ילי!
למה כדאי להכין את השניצל דווקא עם פירות?
התוספת של פרי כמו אננס או אפרסמון יכולה לתת מתיקות מיוחדת שתשתלב עם המליחות.
כמה זמן השניצלים מחזיקים במקרר?
במצב כללי, יכולים להחזיק מיום ליום. חידוש על ידי טיגון חדש יתן להם נוסטלגיה מעטה!
איזה תוספות נוספות מומלצות למנה?
תוספות כמו סלט ירקות קיצי, תפו”א מתוגן או בטטה תפנקו אתכם!
האם יש גרסה ללא גלוטן לשניצל?
בהחלט! פשוט החליפו את הקמח והפירורים בקוורט, תפו”א או חומוס.
אילו תבלינים מומלצים?
פפריקה, כמון ומלח עשויים לשדרג את הטעם לרמה מדהימה.
באיזה שמן כדאי לטגן?
מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי או שמן קנולה, שהן יקל על השניצל להחזיק את הטעמים המשלימים.
מה עושים אם יוצא לא קריספי?
אם כך, דאגו ללחוץ היטב על השניצל מהשני הצדדים להיכנס היטב בטיגון, וגם הזמן על החום הוא זכרון חם!
אז עכשיו, אחרי כל אלה, הגיע הזמן לפנק את החברים שלכם עם השניצל המדהים והאגדי הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הפינוק המושלם לכל מי שהנאגטס והרוטב של השניצל הזה מדבר אליו. בואו נעשה את העולם טעים יותר!