שרימפס קפוא בחמאה ושום
נטען כי השרימפס הוא אחד המתכונים המנחמים ביותר, כזה שלא משנה מה מצב הרוח שלכם, זה פשוט הופך את היום למושלם. כשאתם פותחים את המקרר ומגלים שאתם בסך הכול כמה דקות ממנה מדהימה, ממכרת ועם ניחוח שלא יאפשר לאף אחד להתאפק! כאשר אנו מבשלים שרימפס בחמאה עם שום, אנו לא רק מדברים על טעמים, אלא על חוויה שלמה שאינה ניתנת לתיאור במילים. התמזגות של טעמים, אולי ממש באותו רגע אתם תרגישו כאילו נכנסתם למסעדת גורמה, אבל כמו שאמרתי – זה כולו בבית שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנעבור לשלבי ההכנה, כדאי שנעבור על כל מה שנצטרך בשביל לעשות את השרימפס הטעים והמשגע הזה.
- 500 גרם שרימפס קפוא, קלופים ונקיים
- 100 גרם חמאה מרוככת
- 8 שיני שום קצוצות דק
- מיץ מחצי לימון טרי
- מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
- כף פטרוזיליה קצוצה כקישוט
אם תרצו, ניתן לשדרג את המתכון על ידי הוספת פלפל חריף קצוץ כדי להקנות לו טוויסט נוסף. חשבתם על גרסה טבעונית? ניתן לשים במקום חמאה, מרגרינה או תחליף חמאה צמחית. טעים לא פחות ומדויק!
שלבי ההכנה
הנה כך נגיע לממתק הזה במו ידינו, בלי להקשות על עצמנו!
- מפשירים את השרימפס בקערה עם מים קרים במשך כ-10 דקות.
- מסננים את השרימפס וצריך להסיר כל מים מיותרים.
- מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים את החמאה.
- כאשר החמאה נמסה, מוסיפים את השום ומטגנים למשך כ-30 שניות, עד שהשום מתחיל להזהיב.
- בקצרה, מוסיפים את השרימפס למחבת ומערבבים היטב.
- השרימפס יתבשלו במשך כ-3-4 דקות, עד שהם מקבלים צבע ורוד.
- מעבירים את המנה לצלחת שטוחה ומיץ הלימון בשלב זה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
אף פעם לא מזיק להוסיף!
לצד המנה המדהימה הזו, ניתן להוסיף סלט ירוק מרענן או פסטה פשוטה שעוד יותר תכניס את הארוחה לדרגת "מעלף". חלבון משגע על מצע של פסטה ואפשר כמובן להכין את זה ברוטב עגבניות כמו סבתא שלנו. מי יכול לסרב לכך?
שדרוגים אפשריים
יש כל כך הרבה דרכים להעשיר את המתכון, לדוגמה: ניתן להוסיף ירקות קלויים כמו קישואים ופלפלים, ובכך ליצור מנה בריאה ודל פחמימות. כמו כן, נדביק כוסברה קצוצה במקום פטרוזיליה, ונתן לזה אווירה אסייתית. יכול להיות גם רעיון מצוין בכרטיס על טאבולה -שילוב כמה טעמים. ממש "אקדמיה נהדרת של אוכל", אנחנו שוב כאן.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשרימפס נמוך או בשרימפס אחר?
בוודאי! אפשר להחליף את השרימפס בכל רצועות דג או פירות ים אחרים. ברגע שמוסיפים חמאה ושום, הכל טעון במשגע!
האם יש צורך להפשיר את השרימפס לפני הבישול?
על מנת לשמור על טעם וקרם, מומלץ להפשיר את השרימפס לפני שמתחילים להכין את המנה.
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
מעולה, אפשר להכין את המנה כמה שעות מראש, להמליץ על שמירה על אווריריות של השרימפס, כדי שלא יתייבשו.
באיזה סגנון אני יכול להגיש את המנה?
כל צד אפשרי, ממשפים עם לחם פריך לניגוב החמאה המדהימה – אופי אמיתי. יש המציעים עם אורז לבן, פסטה בולונז או סלט טרי.
האם ניתן להקפיא את השרימפס לאחר הבישול?
לא ממש מומלץ, הכנת המנה הזו מידית מעניקה טעם טעים יותר. אם שחזרת אותה, כדאי שתגישו על השולחן ותיהנו.
מה כדאי לשים לב בעת קניית שרימפס?
חשוב לאחר על כך להקפיד על טריות המוצר. עדיף לקנות ממקורות מוכחים או באיכות גבוהה.
האם ניתן להוסיף עוד טעמים כמו ג'ינג'ר?
כמובן! הוצאת טעמים נוספים מפתיעה ומשדרגת, תנו לדמיון שלכם – וכך תכינו מתכון אגדי!
מה אפשר לעשות אם לא מצאתי חמאה?
אפשר להמיר אותה בשמן זית, או גם בציר ירקות מעניין או חמאת קוקוס.
מה הזמן המומלץ לעוסקים בזמן ביצוע המנה?
בשלבי הכנה, 15-20 דקות צריכים להספיק, ואחרי זה אני ממליצה לשרות בדיוק נטו!
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט. הסיבה – אין כאן תבלינים חריפים, טעמים משמעותיים שמושכים את הילדים.
אין ספק – המתכון הזה הוא פשוט מושלם, יגרום לכל אחד מכם ללקק את האצבעות! וכמובן, אל תשכחו לשתף את המתכון המודגש הזה ברשתות החברתיות שלכם. בואו נמשיך להפתיע את החברים שלנו בטעמים. טעמים מדהימים ואתם לא תצטערו!