תבשיל בשר עם בצל מרוקאי: מנה שיש בה הכל!
מי לא אוהב את הריח המדהים של בשר מתבשל במשך שעות? תחשבו על זה שיש לכם תבשיל בשר עם בצל מרוקאי שתרמם את העיניים, את הלב, ואת הלשון. אני בטוח שברגע שתתחילו להכין את המתכון הזה, תרגישו כאילו אתם בישראל, בסמטאות מרקש, שם הארומות מעורבבות עם חום האנשים והאוכל. אם אתם עולים על מדים של טבחים ומביאים את כל מה שיש למטבח, התבשיל הזה הולך להיות המנה האגדית על השולחן שלכם. במיוחד כשזה מגיע למפגשים משפחתיים או עם חברים. אני בעצמי נזכר באוכל של סבתא, ששמרנו לה מקום מיוחד בלב.
זמן הכנת המתכון
משך הכנה: כ-30 דקות
משך בישול: כ-3 שעות
רמת קושי: בינונית
מנות: מספק כ-6-8 סועדים
הרכיבים הדרושים
תבשיל הבשר המדהים הזה מצריך סדרה של מרכיבים פשוטים, אך כל כך טעמים שיגרמו לכם לעוף על האוכל. התארגנו לפני שתתחילו, כי תהיו גאים לתוצאה המעלפת!
- 1.5 ק"ג בשר בקר עם שומן
- 4 בצל בינוני, פרוס דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורר (או 1 כף אבקת ג'ינג'ר)
- 2 כפות כמון טחון
- 1.5 כפית קינמון טחון
- 1 כף סוכר חום
- 2 כוסות ציר בשר (או מים)
- עשבי תיבול קצוצים לקישוט (כגון פטרוזיליה או כוסברה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית או שמן רגיל (לרוטב)
ניתן להמיר את הבשר בבשר עוף או טופו עבור גרסה טבעונית. ניסיתם פעם להוסיף חומוס לתבשיל? הוא ממש משגע את הטעמים!
שלבי ההכנה
נתחיל עם הכנות פשוטות שיכינו אותנו לתבשיל שממכר כמו סוכריות קשות. ונתחיל את מלאכת הקסם!
- בשמנת הטובה שלכם, מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני.
- כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה זהוב ופריך.
- מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, כמון וקינמון וטורפים יחד.
- מוסיפים את הנתחי הבשר ובוחשים היטב עד שהבשר סופג את כל הטעמים.
- מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
- מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה כ-2-3 שעות או עד שהבשר רך ומתרכך.
- לתיבול סופי, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם לפני ההגשה.
- מעבירים לקומקום סלט ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים.
אם אתם רוצים להוסיף ירקות כמו גזר או קישואים לתבשיל, זה הזמן! הם מספקים מגע של מרענן וטעמים נוספים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אתם יכולים לקחת את התבשיל הזה ולהפוך אותו למשהו משגע אפילו יותר. ישנן לא מעט דרכים להוסיף לו טעמים נוספים:
- להוסיף כדורי פלאפל לנגיעה מרוקאית נוספת.
- מוסיפים תבלינים נוספים כמו כפית כורכום או תמצית הלימון לאיזון הטעמים.
- מגישים עם אורז יסמין עם פרוסות לימון או קוסקוס.
- לגרסה חלבית, משדרים עם יוגורט עיזים ותיבול.
אל תשכחו להציע לחם טרי לספוג את כל הטעמים הנפלאים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
כן, אפשר בהחלט! ניתן להשיג טעמים מהנהדרים באמצעות בשר עוף או אפילו נתחי טופו מוכנים.
למה הבשר לא רך כמו שציפיתי?
לפעמים התהליך של הבישול דורש יותר זמן אם חלקי הבשר נחתכו גדולים מדי.
איך אני יודע מתי התבשיל מוכן?
התבשיל מוכן כשבשר מתפרק בקלות עם מזלג. אל תהססו לטעום!
האם ניתן להכין את המנה לפני זמן ולשמור במקרר?
בהחלט! יום אחרי buno שישאיר את הטעמים עוד יותר עשירים.
האם אני יכול להוסיף עוד ירקות?
כמובן! ירקות כמו גזר, קישואים ותפו"ם משתלבים מעולה בתבשיל הזה.
באיזו צורה מומלץ להגיש את התבשיל?
מומלץ להגיש את התבשיל עם אורז, קוסקוס, או סלט רענן כדי להתאזן עם טעם הבשר.
באיזה תיבול אפשר לשדרג את התבשיל?
להוסיף כנראה קמצוץ של כמון וחריף יכול לגרום לטעמים לפרוץ החוצה!
כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל במקרר?
יש לשמור את התבשיל במקרר עד 4 ימים בעזרת כלי סגור.
האם יש דרך נפלאה להקפיא את הפלא?
כן, ניתן להקפיא כ-3 חודשים. רק תוודאו לשים אותו בכלי אטום!
איך לדעת איך להכין את הדרך הטובה ביותר?
קל לשדרג אותו! גם גירסה חלופית של טעמים קלאסיים עם ממרכי חריף נפלאים חשובה.
אז זהו! תבשיל הבשר עם בצל מרוקאי הזה לא מספק רק רץ טעמים מרגשים, אלא גם קוגר עדמים ממש ממש! אני בטוח שהמנה הזו תכבוש את לבבותיכם ותזכו לשבחים על היכולת שלכם לשדרג את המסורת.
אל תשכחו לשתף את המתכון עם המשפחה והחברים ברשתות החברתיות. תגרמו להם לנסות את זה ולחוות את התענגות המלכותית של תבשיל בשר עם בצל מרוקאי, כי זה מה שבאמת הכי טעים שיש!