3 עוגות בחושות מעולות בבלילה אחת וקלות להכנה

3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת

עוגות בחושות אלו, מבלי להיכנס לשעמום ולהתמחות באורח חיים קודר, הן אחד הדברים הכי מדהימים שנוכל לעשות במטבח. מה שיפה בעוגות הללו, זה שכולם מגיעים אל מעבר לפתחי הדלת ומביטים בתשומת לב בכל מה שמתרחש. כולם מדמיינים איך העוגות הנחמדות הללו נמסות בפה, עם טעמים עשירים וניחוחות מטריפים שמתפרצים בזמן האפייה. הגיע הזמן להגיד את האמת – העוגות הללו הן מושלמות לכל אירוע. הן אגדי, והן קלות להכנה! אז בואו נתחיל את ההרפתקה שלנו!

זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 12

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את העוגות המעולות הללו, אתם תצטרכו מספר רכיבים פשוטים שמתחברים יחד באופן מושלם. כל אחד מהם נבחר בקפידה בכדי לתת לכל עוגה את האופי שלה. אז, מה באמת נצטרך?

  • 500 גרם קמח לבן
  • 300 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 250 מ"ל שמן צמחי
  • 1.5 כוסות מים מינרליים
  • 3.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות קקאו איכותי (עבור עוגת השוקולד)
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (עבור עוגת האגוזים)
  • 1 כוס פירות יבשים קצוצים (עבור עוגת הפירות)

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין לשדרג או לשנות את המתכון, יש המון אפשרויות! לדוגמה, אתם יכולים להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים בתחליף ביצים כמו מיי חומוס או תערובת של פירה בננה. גם השמן שניתן להמיר בשמן קוקוס מוסיף טעם נפלא. וכמובן, אם אתם מעוניינים בלחם ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח תערובות ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

נעבור אל שלב האקשן – שלב ההכנה! זה הזמן להפעיל את הכישורים הקולינריים שלנו ולהביא את העוגות הללו לחיים!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את הקמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב.
  4. שמים את המים המינרליים ומערבבים עד שהבלילה חלקה ונעימה.
  5. מחלקים את הבלילה לשני קערות – באחת מוסיפים את הקקאו ומערבבים. בשנייה, מוסיפים את האגוזים.
  6. אם רוצים, אפשר להוסיף לתערובת השלישית את הפירות היבשים.
  7. שמים את הבלילה בתבניות מתאימות, משמנים את התבניות מראש.
  8. אופים בתנור במשך 30 דקות.
  9. ממתינים עד שהעוגות מתקררות, ואז מסירים להן את התבניות.
  10. קורעים את האוגות, כשרוצים למרוח עליהן ריבה או כל תוספת אחרת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט חצילים מטוגן עם גמבה במתכון מנצח

אחרי שהכנתם את העוגות, השתדלו לדמיין אותם על השולחן, עם טעמים שנוגסים לפה – איזה מושלם זה יכול להיות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש היום המון דרכים לשדרג את העוגות. המומלצות הן להוסיף ציפוי מסוכר ומתיקות, כמו גם לקשט בעטיפות פירות יער, שמנת מתוקה והקצפה גבוהה. תוכלו גם לשקול לנסות לגרר על העוגות שוקולד מריר או חלב לקישוט נוסף. רוצים משהו מרענן? מוסיפים לתערובת דברים כמו קינמון לספראל דיסקוד, פעם הבאה תנסו!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת מתי העוגה מוכנה?
בדיוק כשאתם רואים שהקצה של העוגה משחים מעט והמרכז קופץ כשלוחצים עליו, זה סימן שהיא מוכנה.

האם אני יכול להשתמש בקמח מלא?
בהחלט אפשר! שמרו על יחס דומה, אך הכנו את העוגות בחושות עם קמח מלא תיתן מרקם קצת גס יותר.

אפשר לשים את העוגות במקפיא?
כן, אפשר! העוגות נשמרות במקפיא היטב עד לחודש, רק הוציאו אותן כמה שעות לפני שאתם רוצים להשתמש.

באיזו צורה כדאי לחתוך את העוגות?
אני ממליץ לחתוך את העוגות לחתיכות גודלו בבסיס כדי להקל על ההגשה.

מהי עוגת השוקולד המושלמת?
עוגת השוקולד המושלמת היא בעלת טעמים עשירים, עם טוויסט קל של מתיקות שמדהימה את כולם.

מה לגבי תוספות לבלילה?
אם אתם מרגישים הרפתקנים, אתם בהחלט יכולים להוסיף שוקולדים קטנים או צימוקים לבלילות השונות!

מה מוטל על הטעם הסופי של העוגות?
לא להיבהל! זה תלוי רבות באיכות החומרים שאתם משתמשים בהם. שכחו על העוגה להיות עשויות מחומרים איכותיים וסוכר לא מעובד!

אפשר לבשל את העוגות בתבניות מיני?
בהחלט! רק הקפידו על זמן האפייה – אלו יהיו צריכות מעט פחות זמן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לברק שלם בתנור - המתכון שכולם מדברים עליו!

האם מותר להוסיף קפה לבלילה?
בהחלט! קפה יכול להדגיש את טעמי השוקולד ולתת טוויסט מעולה!

האם העוגות מתאימות לאירועים?
כן, העוגות הללו מתאימות לכל אירוע – מתכנסות משפחתיות, מסיבות יום הולדת וכל חגיגה אחרת!

וכך, לאחר כל ההכנות, אנחנו מגיעים לסיום המפגש שלנו עם המתכון הנפלא הזה. האלטרנטיבות, האפשרויות והגרסאות שראיתם פה למעשה פותחות בפניכם עולם שלם של טעמים. אני מזמין אתכם לפנק את עצמכם ולשתף את המתכון עם כל מי שאתם מכירים. תנו לאנשים לדעת על העוגות המדהימות הללו, הן מגיעות לכולם! מה שהכי חשוב – תיהנו מכל ביס!

Scroll to Top