5 סודות להכנת עוגת שמרים עם שרה שהייתם חייבים לדעת

"`html

לבשל עם שרה: עוגת שמרים אגדי

מי לא מתחשק לו לפנק את עצמו בעוגת שמרים מדהימה? זו ההזדמנות שלנו לקחת את הבצק המוכר והאהוב ולעשות אותו למשהו ממש משגע. עוגת השמרים הזאת, תתפשט בכל הבית בריח מעלף ותזכיר לכולנו את המתכונים של סבתא. לא סתם אומרים שזיכרונות מתוקים נבנים מסביב לעוגה ומריחות חמים מהתנור. אז קחו את הזמן, הכינו את כל רכיבי העוגה ותנו לעצמכם חוויה עוטפת של טעמים וריחות שתרצו לשמר לנצח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 90 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, ניגש לשלב שכולנו אוהבים – החלק של הרכיבים. הרשימה שלנו מורכבת מחומרים בסיסיים וקלילים שגונבים את ההצגה, ולאחר שתחברו אותם יחדיו תזכו בעוגת שמרים כזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות. אז מה אנחנו צריכים?

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל חלב (אפשר גם חלב צמחי כמו שקדים)
  • 1/2 כוס חמאה מומסת (או שמן תחליפי לגירסה טבעונית)
  • 25 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (למעוניינים)
  • שוקולד מריר קצוץ (למילוי של הפינוק הסופי)
  • אבקת סוכר לפיזור מעל (מעט מתוק זה כל כך מושלם)

שלבי ההכנה

והנה אנחנו מגיעים לשלב המרגש באמת – הכנת העוגה! אלו הם השלבים הנחוצים על מנת שתוכלו ליהנות מעוגת השמרים האגדי הזה, אז בואו נתחיל.

  1. ממיסים את השמרים בחלב פושר עם 1/2 כפית סוכר. מחכים 10 דקות עד שהשמרים מתפשטים.
  2. בקערה גדולה מניחים קמח, מלח, סוכר, ביצים וחמאה מומסת.
  3. מוסיפים את השמרים המומסים לתערובת ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. מניחים לבצק לתפוח בשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מעבדים את הבצק לשולחן מקומח, ואז מרדדים בעובי של 1 ס"מ.
  6. ממלאים בשוקולד קצוץ ובאגוזים קצוצים (אם תרצו) ומגלגלים לרולדה.
  7. חותכים את הרולדה לשניים ומסובבים ביניהן כדי ליצור צורת צמה.
  8. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ותנו לעוגה לתפוח שוב ל-30 דקות.
  9. אופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות עד שהעוגה זהובה ויפה.
  10. לאחר קירור, פזרו מעל אבקת סוכר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כבד עוף עם בצל מקורמל – מתכון שאתם חייבים לנסות!

שדרוגים ותוספות

אם גם אתם כמוני, תמיד מחפשים את השדרוג הבא, יש כמה דברים מגניבים שאפשר להוסיף לעוגה! קודם כל, אם בא לכם לשדרג את המילוי, אתם יכולים להוסיף לתוך הבצק קינמון עם סוכר – העוגה תהיה משגעת! רוצים משהו יותר פרי? תוסיפו פירות יער קצוצים או פרוסות של תפוחים. אפשר גם לשדרג עם שוקולד לבן או שוקולד חלב לפי מה שאתם אוהבים. לקינוח מדהים במיוחד, תרססו מעל את העוגה עם רוטב שוקולד סמיך – נמס בפה זה כל מה שנותר לומר!

שאלות ותשובות

מהו הזמן הממוצע להכנת העוגה?
זמן ההכנה הכולל הוא בערך 2.5 שעות, כשחלק מהזמן עובר בתפיחה.

האם אפשר להשתמש בקמח תפו”ח?
כן, יש שיגידו שזה מיוחד לא פחות!

כיצד אפשר לאחסן את העוגה?
שמירה בכלי אטום תעזור לשמר את הטריות. היא תישאר טובה למשך עד 5 ימים.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום קודם ולהשאיר במקרר בלילה.

איזה סוג חלב מומלץ עליכם?
חלב רגיל מצוין, אבל גם חלב שקדים או קוקוס מתאים עשוי להוסיף ארומה מעניינת.

האם ניתן גם להקפיא את העוגה?
כן, אתם יכולים להקפיא חתיכות ולעשות שימוש בהן כשבאים אורחים. הם לא ידעו על מה הם מדברים.

מה ניתן להוסיף במקום שוקולד?
אבקת קקאו או ממרח תמרים יכולים להיות תחליף מצוין למי שאוהב טעמים אחרים.

האם ניתן להכין גרסה ללא סוכר?
כן, ניתן להשתמש בסוכר חלופי כמו סוויטנר או ממתיקים טבעיים מהטבע.

מה אם הבצק מתייבש בעת ההתפחה?
כדאי לוודא שתמיד יש לו מעט לחות – אפשר לכסות במגבת לחה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  למדו איך להכין סטייק על האש כמו מקצוענים

האם אפשר להכין עוגת שמרים עם מילוי מלוח?
בהחלט! גבינות או כולסלאו יכולים להוות פתרון טעים ומיוחד.

אם אהבתם את המתכון והרגשתם את הפוטנציאל להפוך אותו לאגדי, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה! אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! תנו לכולם ליהנות מהעונג של עוגת השמרים הכי טעים שיש!

"`

Scroll to Top