הסוד לסטייק בנינג'ה טעים ומוכן בקלות

איך מכינים סטייק בנינג'ה – מנה אגבית וטעימה בטירוף

פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו מבלים שעות רבות במטבח, רק כדי לגלות שהמאכלים שלנו לא יצאו כמו שצריך. אבל ישנה דרך חדשה ומרגשת להכין סטייק שנשמע כמו בישול מענג ואפילו חווייתי – נינג'ה! מדובר בטכניקת בישול מעולה שהופכת כל סטייק למוקד תשומת הלב של כל שולחן. תארו לעצמכם סטייק מדהים, נימוח בפה, שומשום שחור חרוך היטב, טעמים עשירים וניחוחות מעוררי תיאבון. זו החוויה של בישול בנינג'ה, וכשתנסו את המתכון שלנו, תגלו שזה קל, מהיר וטעים באופן משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

הבלונדינית שלי תמיד אומרת שהמרכיבים הם שמלמדים אותנו להכין את המנה הכי מדהימה שיש. לא משנה אם אתם שפים מקצועיים או חובבים במטבח – המרכיבים הם הבסיס להצלחה. כדי להכין סטייק מושלם בנינג'ה, תדרשו:

  • 2 סטייקים עבים (כ-300 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • רוזמרין או טימין (אפשר גם יבש)

שלבי ההכנה

הכנה היא חלק מהותי מהחוויה. כאשר אתם מתכוונים לעבור על השלבים, תוכלו להרגיש את התהליך ובו בזמן להתרגש מהמראה והניחוחות. ולפני שנצלול לתוך המתכון, זיכרו – כל מה שצריך לאהוב את הבישול נמצא כבר במרכיבים הלל!

  1. ראשית, הוציאו את הסטייקים מהמקרר והשאירו אותם בטמפרטורת החדר לכ-20 דקות.
  2. כשהם מתחממים, ערבבו את שמן הזית עם השום, פפריקה, מלח, פלפל, ורוזמרין בקערה.
  3. מרחו את התערובת על הסטייקים משני הצדדים, והניחו להם לספוג את הטעמים למשך כ-10 דקות נוספות.
  4. למדו להכיר את הנינג'ה שלכם, והדליקו אותה על תוכנת הבישול בלהבה גבוהה.
  5. הניחו את הסטייקים על הרשת בפנים והכינו אותם עד שהן רותחות (למשך כ-4-5 דקות מצד אחד).
  6. הפכו את הסטייקים לבישול צד שני למשך כ-4 דקות נוספות.
  7. ברגע שהסטייקים מוכנים, הוציאו אותם והניחו להם ל resting במשך כ-5 דקות.
  8. חתכו את הסטייקים כנגד הסיבים והגישו בהנאה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מוס שוקולד פרווה עם ביצים שיעשה לכם חשק

אפשרויות המרה

אם אתם מחפשים לבצע שינויים במרכיבים, אתם יכולים לבצע גרסה טבעונית על ידי שימוש בסטייק טופו או בשר מהצומח. גם תוספת של ירקות קלויים על הרשת מספקת חוויה מעורבת ובריאה יותר, כך שגם הצמחונים בחבורה יכולים ליהנות!

תוספות ושדרוגים

כבר בשלבי הכנת הסטייק, אתם יכולים לחשוב על אפשרויות שדרוג נוספות. למשל, עם יצירת רעש של עשבי תיבול שמתערבבים, תמיד ניתן להוסיף צ'ימיצ'ורי או בלסמי על הסטייק המוכן. אם אתם אוהבים גבינות, אתם יכולים לגרר גבינת פרמזן על הסטייק המוכן, דבר שיביא לטעם אגדי ומרענן.

שאלות ותשובות

איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
המראה החיצוני מאוד חשוב, במיוחד הנקודות החומות שמעידות על סגירה טובה. כדאי להשתמש במד חום – סטייק ברמה מדיום צריך להיות בטמפרטורה של 57 מעלות צלזיוס.

אפשר להשתמש בחלקים שונים של בשר?
בהחלט! אפשר להכין את המתכון עם פילה, אזור הצלעות או אנטרקוט. כל תחליף ידרוש זמן קבוע עליה.

איך ניצור רוטב מעולה עם הסטייק?
קחו את התבנית שבה מבשלים את הסטייק, הוסיפו בצל לבן קצוץ ומדיום ויין. בהתנהגות טובה, תובילו רוטב שמעלף לכל מנה.

מה עם חשש די עבה של אנטרקוט?
בתוך כך, הגדולים יחסית ידרשו זמן בישול המעט ממושך – עד 10 דקות מכל צד.

אנא הסבירו לי על נינג'ה ואופן הפעולה!
נינג'ה היא טכנולוגיית בישול ייחודית שמשתמשת בחום חזק מאד וממוקד שאינו מתמקד במקביל, מה שמוביל לתוצאות מעולות בדיוק לתקופות קצרות.

מה אם הסטייקים שלי קיבלו מקומות ולא מחוממים?
זה עלול להיגרם מעוצמת חום לא מספקת. עליך לוודא שהגריל חם ומוכן לבישול בהתחלה, ולא לשכוח להפוך את הסטייקים בזמן סביר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  שטרודל תפוחים קלאסי שיגרום לכם להתמכר!

האם אפשר להכין סטייקים קפואים בנינג'ה?
מומלץ להפשיר את הסטייקים מראש. בישול של סטייק קפוא עשוי להימשך יותר זמן אך זה דרך טובה בעת הדחיפות.

מהו הסוד לסטייק מנצח?
להשקיע באיכות הבשר, תיבול עם חומרי הגלם הנכונים, והנאה מהתהליך. וכל מרכיב הוא משמעותי!

איך לשמור על הסטייק אחרי הבישול?
הנחו את הסטייקים המוכנים לנוח במשך 5-10 דקות כדי לייצב את המיצים בפנים ולמנוע אובדן טעמים.

מתי מתאים לאכול סטייק?
כמובן בכל עת, אבל במיוחד לשישי בלילה עם חברים או במדורות חורף, תמונה עם ברנר לארוחת צהריים ששולח מסר ממלא אהבה!

אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לכולם על הסטייק המושלם שבישלתם!

Scroll to Top