קציצות פטריות טבעוניות לתפארת
ידעתם שקציצות פטריות יכולות להיות אחת המנות הכי טעימות ומהנות שיש? לא מדובר כאן בעוד מנה משעממת, אלא במשהו מדהים, ממכר ומעלף שיגרום לכם לרצות עוד ועוד! כל bite מקציצה שכזו היא חוויה, והן כל כך קלילות ונימוחות, שהן נמסות בפה שלכם. הקציצות הללו הן לא רק טובות לצמחונים או טבעונים, אלא גם לכל מי שאוהב אוכל איכותי, טעים ובריא. מהנסיון שלי, כשאני מכין את הקציצות האלה, אני תמיד מקבל קשת של מחמאות – זה אומר שמדובר במתכון אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, נוודא שיש בידינו את כל המרכיבים הדרושים לקציצות המושלמות הללו. זה הזמן להצטייד ברכיבים הבאים:
- 500 גרם פטריות שמפיניון (או פטריות פורצ׳יני, אם אתם מרגישים אגדי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כוס קוואקר (או פירה של חתיכת תפוח אדמה)
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
מעניין לדעת שכמה מהמרכיבים כאן, כמו הפטריות והשום, לא רק שהם נותנים טעם עז ונפלא, אלא גם מספקים ערכים תזונתיים מעולים. הפטריות מכילות ויטמינים חשובים כמו B והפטרוזיליה מוסיפה נחלים של בריאות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להוציא את השף שיצא מכם ולהכין את הקציצות המפתות הללו. פשוט תעבדו לפי השלבים הבאים:
- מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת על חום בינוני עד שיזהיב.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.
- קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מבשלים עד שהן מתרככות, כ-8 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעצבים קציצות עגולות בגודל של כף אוכל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים 25 דקות, עד שהן משחימות.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים לעשות את המתכון הזה בריא יותר, אפשר להשתמש בקוואקר דל פחמימיות או בפרחי כרובית קצוצים במקום פטריות. מי שאוהב טעמים מתוקים יכול להוסיף כמה תמרים קצוצים לבלילה, וזה יעניק קציצות מתוקות ומעוררות תיאבון. המהדרין יכולים להכין את הקציצות ללא גלוטן על ידי החלפת פירורי הלחם בקמח שקדים.
תוספות ושדרוגים
אין סיבה שתהיה לכם כל כך הרבה מגבלות עם הקציצות האלה. לחיזוק עוד יותר של הטעמים, אפשר להוסיף לתערובת קרם שקדים עדין או ממרח חומוס. אפשר גם לגוון ולהכניס לתוך הקציצות ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא. ואם שואלים את דעתי, קציצות במילוי גבינת טופו עם עשבי תיבול יוצאות משגעות!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים לצד קציצות הפטריות?
אתם יכולים להגיש אותן עם סלט ירוק רענן, רוטב חומוס, או אפילו לצד אורז בניחוח ארומטי. אפשר גם להכין ממליגה או פירה כתוספת.
כמה זמן אפשר לשמור על הקציצות במקפיא?
אם הכנתם יותר מדי קציצות, אל דאגה! אפשר להקפיא אותן עד לחודשיים. שימו אותן בקופסה סגורה היטב במקפיא, וכשתרצו לאכול, פשוט הוציאו והקפיצו על מחבת כדי לחמם.
האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות?
בוודאי! טיגון בשמן עמוק יהפוך אותן לקריספיות למדי, כך שהתוצאה תהיה גבוהה במיוחד, אבל זה גם יוסיף יותר קלוריות שאני לא ממליץ על כך באופן קבוע.
מה חלק מהמרכיבים במקרה שתוקפים אתכם הרעב?
אתם יכולים להשתמש בכל פטריות שתרצו! שמפיניון, פורצ'יני או שיטאקי, הם כולם מצוינים למשימה. ולגבי הירקות, כל ירק קל יחסית יעשה עבודה טובה כאן.
אם אין לי שום, האם זה משנה?
ניתן להחסיר שום, גם אם מדובר במרכיב עיקרי במספר מתכונים. אף על פי שהשום מוסיף טעם מיוחד, אפשר להשתמש בתבלינים אחרים כמו כמון או קימל.
האם קציצות פטריות מתאימות לילדים?
בהחלט! הקציצות כל כך טעימות ונראות מושכות, שהן פשוט יגרמו לילדים להתרגש. אתם יכולים גם לשלב בהם ירקות נוספים כדי לשדרג את הבריאות.
איך מגישים קציצות פטריות?
מומלץ להניח את הקציצות על צלחת עם רוטב או טחינה עליהם, זה יוסיף טעם ונראות. אפשר גם לקשט עם פטרוזיליה קצוצה כדי שיראה יותר מזמין!
האם אפשר לצפות את הקציצות?
אם רוצים, אפשר לגלגל את הקציצות בפירורי לחם לפני האפייה. זה נותן להם את הטריות והקראנץ' המושלם!
איך מתאימים את המתכון לדיאטה דלה בפחמימות?
אפשר פשוט להמיר את הקוואקר בכוס קמח שקדים ולהפחית את מדד הפחמימות במידה רבה.
למה כדאי לנסות את המתכון הזה?
פשוט כי יש כאן שילוב מושלם בין טעים, בריא וקצר בזמן! זו מנה שלא תפסיקו לאכול, ותהפוך למצליחנית של האירועים שלכם!
אנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ולנסות להכין אותו בעצמכם. תהנו מכל bite ואל תשכחו לספר איך יצא!