המתכון המושלם לשרימפס מטוגן שיעשה לכם חשק

"`html

מתכון שרימפס מטוגן מדהים וממכר

שום דבר לא מתעלה על המפגש עם טעמים שמזכירים חופי ים, רוחות קלות ושמש זוהרת. דמיינו את הרגע בו אתם יוצאים מהמטבח עם ריח נהדר של שרימפס מטוגן, חם, פריך ומעלף! מדובר במתכון שהוא על גבול האגדי – כזה שכל אחד חייב לנסות. גם אם לא מתחשק לכם, היצר שתטעמו מהטעם המושלם הזה יהיה עז מכדי להתנגד לו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המתכון הזה שיש לו פוטנציאל להפוך למאכל המועדף עליכם, אתם תזדקקו לרכיבים הבאים:

  • 400 גרם שרימפס בינוניים, קלופים
  • 1 כוס קמח (אפשר לשלב קמח שקדים לגרסה דל פחמימה)
  • 1/2 כוס breadcrumbs (פתיתי לחם)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית רבע כפית שטוחה של פלפל שחור
  • שמן טיגון (כמו שמן קנולה או שמן זית)

האם אתם יודעים ששרימפסים הם מקור נהדר לחלבון ותורמים לבריאות הלב? הם מלאים בוויטמינים ומינרלים ומוגשים כמעט בכל המטבחים העולמיים!

שלבי ההכנה

הנה מה שאתם צריכים לעשות כדי להגיע למעדן המושלם הזה:

  1. ראשית, עלינו להכין את השרימפס. אם הם לא קלופים, קלפו אותם ותנו להם לשטוף היטב במים קרים.
  2. בצלחת שטוחה, ערבבו את הקמח עם הכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  3. בצלחת נפרדת, הסירו את הביצים וחבצו היטב.
  4. בצלחת שלישית, הכינו את הbreadcrumbs לשידוד.
  5. טבלו כל שרימפס בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בbreadcrumbs.
  6. התחילו לחמם שמן בסיר רחב מעל חום בינוני-גבוה.
  7. כאשר השמן חם, טיגנו את השרימפסים במשך 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב ומפותח.
  8. לאחר הטיגון, הניחו את השרימפסים על תבנית עם נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  9. כשהם יוצאים מהשמן, טבלו אותם ברוטב שאתם אוהבים – רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טחינה או אפילו רק לימון סחוט עליהם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגה בחושה עם ריבת חלב שכולם ידברו עליה

הנה לקחתי את זה צעד אחד קדימה. אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בטופו במקום שרימפס! כמובן, חשוב להקפיד שהטופו יהיה פריך וטעים. 搞!

שדרוגים ותוספות

יש אינספור דרכים לשדרג את המנה המדהימה שלכם. אם נודה, מתכון השרימפס הזה הוא כל כך מגוון!

  • לוסי, חברה שלי, מוסיפה עלי נענע קצוצים למינון הטרי שלה.
  • נסו להוסיף שום כתוש לתוך הבצק ליותר טעם.
  • והיו אסטרטגיים – תוכלו להגיש את השרימפס עם סלט ירוק מרענן כדי לאזן את השומן.
  • שום דבר לא רע בטאטי של תפוחי אדמה מטוגנים לצידו!

שאלות ותשובות

מה כדאי לשים לב אליו כשמטגנים שרימפס?

הכי חשוב להיות זהירים עם הטמפרטורה של השמן. אם השמן חם מדי, השרימפס יתייבשו, ואם הוא לא חם מספיק, הם יספגו שמן. זה יכול ליצור עקביות מגושמת ולא רצויה.

אפשר להכין את השרימפס ואחר כך לחמם אותם?

כן, אבל היזהרו! הם עלולים לאבד מהפריכות במידה ויחוממו שוב. כדאי לחמם אותם בתנור במחממים כדי לשמור על פריכותם.

אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?

בוודאי, פשוט החליפו את הקמח ואת הbreadcrumbs לקמחים כשרים ללא גלוטן, וכך כולם יכולים ליהנות מהמעדן!

מה אפשר לעשות עם שרימפסים שהכנו אך נשארו?

אם נותרו לכם שרימפסים, ניתן לחתוך אותם לקוביות ולהוסיף לפסטה, פיצה או סלט. עוד דרך נהדרת להשתמש בהם היא להכין מהם מרק שיאסוף את כל הטעמים.

אילו רטבים מתאימים לשרימפס מטוגן?

כאן יש שפע אפשרויות: רוטב צ'ילי מתוק, רוטב שום, או לפחות רוטב סויה עם מעט שומשום – כולם משתלבים נהדר עם טעמים של הים.

איזה סוג שמן מומלץ לטיגון?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות טחינה עם שמן בקלות ובמהירות!

שמן קנולה הוא בחירה מצוינת כי הוא בעל טמפרטורת עישון גבוהה. שמן זית הוא יותר לאורחים, ואם אתם רוצים טעמו של שמן קוקוס, תרגישו חופשי! הוא יוסיף טעם מטורף.

למה כדאי להשתמש בשרימפס קפואים?

שרימפס קפואים לעיתים קרובות טריים יותר משרימפס טריים שנמכרים בשווקים. הם מקפיאים מיד לאחר הדייג, כך שאין פחד מאיכותם.

מהי הדרך הטובה ביותר למנוע שרימפס רטוב מדי?

שימו לב לייבוש השרימפס לפני הכנתם. מים יגרמו לבעיה עם הבצק ולא יאפשרו לשרימפס להיות פריכים.

ילדים אוהבים את השרימפס?

רבים מהילדים אוהבים את אותה עקביות פריכה עם טעמים רכים. אם הכנתם אותם פשוט ועם רוטב קל, יש סיכוי טוב שימשכו את תשומת הלב שלהם!

מה הם המתכונים השונים לתוספות שעשויות להתלוות לשרימפס?

תוכלו לשדרג את הארוחה עם תפוחי אדמה צלויים, קוסקוס, סלט ירקות טריים עם נגיעות לימון. אם יש לכם אוכל טעים מסביב, השילוב המושלם מחכה לכם!

נתן לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להביא את המנה הזו למטבח שלכם? שתפו את המתכון המפנק הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות ותנו לכולם לטעום את החוויה המדהימה!

"`

Scroll to Top