מאפינס חלבון בריאים שקל להכין בבית

"`html

מאפינס חלבון עשירים בטעמים

דמיינו את הבוקר שלכם, השמש זורחת והארומה המשגעת של מאפינס חלבון מתפשטת ברחבי הבית שלכם. לא עוד מאפינס פשוטים, אלא כאלה מלאים באגדים של טעמים ובריאות! מדובר במאפינס שהופכים בכל ביס לחוויה מדהימה, ממכרת, ולמי שרוצה להתחיל את היום בצורה הכי טובה שיש!

זמן הכנת המתכון:

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 12 מנות

המרכיבים הדרושים

נכנסו למדף המצרכים שלכם? הגיע הזמן להתעדכן! אנו קובעים כאן את כל המרכיבים שיביאו את המאפינס שלכם לרמה אגויה.

  • 1 כוס קמח חלבון (כמו קמח אפונה או חלבון שמן קוקוס)
  • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל
  • 1/4 כוס סוכר קוקוס או דחיסת דחוסות חום
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון (יכולים להוסיף תיבול מתקתק)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים (או 4 כפות חלבון ביצים למי שאוהב גרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס חלב (יכולים להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים)
  • 1/2 כוס רסק תפוחים (או פירה בננות)
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים או שוקולד מריר קצוץ (לטעמים משוגעים)
  • 1/4 כוס שומשום או זרעי פשתן לקישוט על המאפינס

מרכיבים חלופיים

חושבים על אורח חיים הכי בריא שיש? נסו להכין את המאפינס האלה עם קמח שקדים במקום קמח חלבון, או החליפו את הביצים בתחליף ביצים צמחי. גם אפשר לשים פירות טריים במקום אגוזים לשדרוגי טעם!

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך ההכנה! פאן, קלות וטעים זה מה שצריך להיות במאפינס שלכם!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החלב ורסק התפוחים.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים בעדינות.
  5. לקראת הסוף, מוסיפים את האגוזים הקצוצים או השוקולד.
  6. מעבירים את התערובת לתבניות מאפינס מרופדות.
  7. מפזרים שומשום או זרעי פשתן מעל המאפינס.
  8. אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד שהמאפינס מוכנים ובעלי צבע זהוב.
  9. מורידים מהתנור ומניחים לצינון למשך 10 דקות.
  10. תהנו מהממאפים הנימוחים שממש נמסים בפה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק שמרים עלים קפוא מתכונים שאי אפשר לפספס

שדרוגים ותוספות אפשריים

המאפינס האלה הם משגעים, אבל מי לא רוצה לשדרג עוד יותר? אפשר להוסיף לערבוב שוקולד מריר, פירות יער מיובשים או אפילו טחינה למי שאוהב טעמים עמוקים. ואם כבר מדברים על שדרוגים, נמליץ גם לנסות תוספות כמו אגסים קלויים או יוגורט לצד המאפינס.

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?

בשביל להפוך את המאפינס ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס. זה ישמור על הטעם הנפלא ולא יפגע באיכות!

האם המאפינס מתאימים לדיאטות שונות?

בהחלט! המאפינס מכילים חלבון וזה מה שעושה אותם למושלמים עבור דיאטות כמו דל פחממות או חלבון גבוה. תוכלו גם לבחור רכיבים נוספים לפי הצורך שלכם.

האם אפשר לאחסן את המאפינס במקפיא?

בהחלט! המאפינס נשמרים היטב במקפיא. פשוט עטפו את המאפינס בניילון נצמד ותוכלו להפשיר בכל פעם שתרצו.

מה אפשר להגיש לצד המאפינס?

תוכלו להגיש לצד המאפינס ריבה ביתית, יוגורט עם דבש או פירות טריים וכך לשדרג את החוויה.

אפשר לשדרג את המאפינס לעוגה?

כמובן! ניתן להכין את התערובת בתבנית עוגה ולשנות את זמן האפייה בהתאם. זה יהיה מעלף!

איך אני יודע מתי המאפינס מוכנים?

קל מאוד! תבצעו מבחן קיסם – דקרו את המאפינס ואם הקיסם יוצא יבש, זה סימן שהם מוכנים.

ניתן להכין את המאפינס בצורה טבעונית?

בהחלט! ניתן להחליף את הביצים בתחליף ביצים צמחי כמו פחית רסק תפוחים או בננה. כל שינוי מציב אתגרים חדשים!

מה קורה אם הט batter שיותר מדי סמיך?

אם התערובת יוצאת סמיכה מדי, פשוט הוסיפו מעט חלב עד שהיא מתייצבת למרקם הנכון. חשוב להיות גמישים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פשטידת תירס קוטג שתגרום לכם להתמכר מיד

האם ניתן לשדרג עם תוספות שונות?

בטח! תוכלו להוסיף קוקוס קצוץ, אגוזי ברזיל או פירות יבשים כמו תמרים.

לאיזו תקופת זמן אפשר לאחסן את המאפינס?

המאפינס נשמרים במקרר עד שבוע, ובמקפיא הם יכולים להחזיק אפילו חודשיים. תמצאו את המקום שלהם בביתכם!

אז קדימה, אל תפספסו את ההזדמנות לנסות את המתכון המדהים הזה. בקשו מאחרים לשתף את המתכון וישמחו להוסיף טעמים משגעים! תהנו!

"`

Scroll to Top