המתכון המושלם לסנדוויץ' רוסטביף מדהים
באמת שיש משהו מיוחד לסנדוויץ' רוסטביף. זה כמעט כמו לגלות אוצר מתחת לאדמה, או כמו למצוא את העוגה של אמא בסוף המסלול. הוא כל כך ממכר ומעלף, שאין על מה לדבר! הסנדוויץ' הזה מציע שילוב של טעמים, מרקמים וסיפורים שנרקמים עם כל נגיסה. אז תתכוננו, כי אנחנו מתכוונים להכין סנדוויץ' רוסטביף כל כך מדהים, שאפילו סבתא שלכם תסכים להוציא אותו מהתנור כמה שיותר מהר!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | כמות: 4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- חלפת מרכיבים: אפשרויות רבות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל את החוויה הקולינרית, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים שצריכים להיות על השולחן. לוקחים את הזמן להסתכל על הרשימה הזו, ומי יודע, אולי עוד תמצאו משהו מעניין!
- 500 גרם רוסטביף (כמובן שהכי טוב זה טרי)
- 4 פרוסות לחם אנגלה (או לחם כפרי אחר)
- 50 גרם חרדל דיז'ון (פשוט מדהים על זה!)
- 100 גרם ריבת בצל (מעלף ומלוח)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (מושלם לתיבול)
- פרוסות עגבנייה שטוחה (מי לא אוהב עגבנייה?)
- עלי חסה רעננים (מרענן את הפה)
הייתם יודעים? רוסטביף הוא למעשה נתח בשר שמוכן בתהליך של צלייה. כשמדברים על בשר, איכות הבשר הכרחית. ככל שהבשר צעיר יותר, כך הסנדוויץ' שלכם ייצא מעלף ונימוח!
מרכיבים חלופיים
שלמות היא אולי קשה להשגה, אבל לפעמים שינויים קטנים יכולים להביא לתוצאה אגדי. עבור גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בנתחי טופו או סייטן. גם שילובי ירקות קלויים יכולים להיות רעיון מצוין. וגם אם אתם מעדיפים ללכת בדרך ללא גלוטן, פשוט כדאי להחליף את הלחם בלחם ללא גלוטן או להגיש את המילוי על עלי חסה גדולים!
שלבי ההכנה
מעכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות זה לעקוב אחרי ההוראות, וכמובן להתרגש מכל נגיסה!
- תחילו בהכנת הרוסטביף: חמים את השמן במחבת על להבה גבוהה.
- מתבלים את הרוסטביף במלח ופלפל מכל הצדדים.
- אחרי שהשמן חם מאוד, הניחו את הרוסטביף במחבת, וצלוי אותו מכל הצדדים במשך 3-4 דקות עד לקראנצ'יות.
- מעבירים את הרוסטביף לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות, תלוי בדרגת עסיסיות הרצויה.
- בזמן שהבשר בתנור, קוטעים את הלחם לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
- מניחים את פרוסות הלחם על מחבת עם שמן זית, וצולים עד שהן משחימות.
- כשהבשר מוכן, הוציאו אותו ונתחו אותו לפרוסות דקות.
- מורחים חרדל על פרוסת לחם אחת, ועליה שמים ריבת בצל.
- מניחים מעל חרדל את פרוסות הרוסטביף, גבינת פרמזן, פרוסות עגבנייה ועלי חסה רעננים.
- סוגרים עם פרוסת לחם נוספת.
- חותכים את הסנדוויץ' לחצי ו… בתיאבון!
כאן מגיע הקטע המעניין: השדרוגים. אתכם מתכוונים להוסיף לסנדוויץ' גבינת מוצרלה מותכת? או אולי לקשט את הסנדוויץ' עם ביצת עין? אפשרויות שכאלה הן שאיפת הגורל! ואני משתף אתכם מניסיוני: הוספת בטטה שבושלה מראש פשוט עושה את זה! ואותם דובדבנים מסוכרים יכול להעניק לו טעם מתוק מעט, שלא תוכלו לשכוח!
שאלות ותשובות
איזה בשר הכי טוב לרוסטביף?
לרוב, נתח בשר מכתף או נתח צלויה הוא הטוב ביותר. אלו נותנים תוצאה עסיסית ומלאת טעם.
כמה זמן אפשר לשמור את הסנדוויץ' במקרר?
ראוי לציין שסנדוויץ' רוסטביף הכי טעים טרי. אם כבר הכנתם, מומלץ לא לשמור יותר מ-2-3 ימים במקרר.
איך להגיש את הסנדוויץ'?
תמיד מומלץ עם צלחת של חמוצים או סלט רענן בצד. רשותכם לשדרגו עם חומוס על צדצלחת – פשוט אגדי!
האם אפשר לקפוא את הסנדוויץ'?
באופן כללי לא מומלץ, քանի שהמרקם של הלחם לא יהיה אותו הדבר. אם יש צורך, הקפיאו את נתחי הרוסטביף בנפרד.
האם זה מתכון שמתאים לאירועים?
בוודאי! סנדוויץ' רוסטביף הוא מנה שמרשימה את האורחים בכל אירוע. כל אחד ירצה ללקק את האצבעות!
איך אפשר לשדרג את הרוסטביף?
אפשר להוסיף טימין או רוזמרין לצד צליית הבשר. זה מביא טעמים חדשים ומחשמלים.
האם ניתן להכין סנדוויץ' רוסטביף בלי חרדל?
ןטווח טעמים גדול, ואז ניתן להחליף בקטשופ או במיונז על פי רצונכם.
האם יש חלופות לחרדל דיז'ון?
כן! חזה עוף בגריל עם פסטו זה רעיון שהולך נהדר כאן.
חשוב לי לדעת: איך הכי טוב לחמם את הסנדוויץ'?
חימום טוסטר או טוסטר אובן נותן בעיקר אוויר חם, ומסייע לשמור על פריכות הלחם.
לאיזו ארוחה הסנדוויץ' מתאים יותר?
החברים שלי תמיד אומרם שהוא יכול להיות נהדר לארוחת ערב קלה או לפיקניק. תהיו בטוחים שתהיה המנה שאנשים יזכרו!
אם הגעתם עד כאן, חשבו שזו הזדמנות מצוינת לשתף את המתכון המושלם הזה עם כולם! תנו לחברים ולמשפחה שלכם לדעת על סנדוויץ' רוסטביף מדהים! מי יודע, אולי אף אחד לא יוכל לעמוד בפיתוי! למי שיערך בו בחיי היומיום, בטוח על כך שזה און-דימנד כרגע!