בצקניות למרק אפונה – הפלא הקטן של סבתא
בואו נדבר על משהו שכולנו אוהבים – בצקניות למרק אפונה. לכאורה מדובר במתכון פשוט, אבל מהנסיון שלי, זה אחד מהדברים המדהימים ביותר שתוכלו להוסיף למנה. כל הזיכרונות מהילדות קופצים כשאני נזכר במרק הזה. השילוב של המרק החם, האפונה העדינה והבצקניות הנימוחות שמתרפקות עליו, פשוט משגע. טעימה אחת מהן והן כבר לא יתנו לכם מנוחה. מי יודע, אולי תגלו ששיטת ה"בצקניות" הזו עובדת גם עם מרקים אחרים? חשבו על כל ההזדמנויות האגדי לצלחת המושלמת! אז בואו נתחיל את המסע שלנו.
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מיצויים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש להכנה, אספנו עבורכם את כל המצרכים שצריך כדי ליצור את הבצקניות המושלמות. כל מרכיב תורם לטעם הכה מעולה של המתכון, אז כדאי להקפיד עליהם:
- 1 כוס קמח חיטה
- 1/2 כוס מים
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (למיטיבי הלכת, אני מוסיף לשם גם קצת שמיר)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות שמן זית (מומלץ לשדרג לשמן כמהין אם זה זמין)
- מתכון לאחור הפנימי בתיאבון להצרת האפונה
שימו לב – אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הביצים בטחנה או לנסות אמצעים נוספים, כמו מים עם חומץ. בסופו של דבר, המטרה היא להיות יצירתיים.
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל מה שצריך, בואו נתקדם לשלב ההכנה. זה המקום שבו מתרחש הקסם!
- ממיסים את הבצק במעט שמן זית בקופסה בינונית.
- מוסיפים את הביצים עם המלח ומערבבים היטב.
- שמים את הקמח מעט במקביל, ומערבבים שוב עד שהכל מתחבר.
- מתבלים עם פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים את הסודה לשתייה.
- מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך, עבה ונעים.
- מכניסים לקור בסגירה למשך 15 דקות, כדי שהבצק יתייצב ויתחיל להרגיש נעים.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומוסיפים למים הרותחים.
- מבשלים כמה דקות עד שהבצקניות צפות על פני המים.
- להוציא את הבצקניות בעזרת כף מחוררת ולהשאיר לייבוש על נייר סופג.
- מוסיפים את הבצקניות למרק האפונה לאחר שהמרק מוכן, ומדי פעם, ללקק את האצבעות!
בדקו אם הבצקניות עלו יפה על פני המרק ואם הן נמסות בפה. זה השלב שבו אנחנו יכולים להתחיל לחשוב על השדרוגים.
שדרוגים ותוספות
פה אתם יכולים להיות יצירתיים! אני אוהב להוסיף קצת זעתר יבשה על הבצקניות לפני שהם מתבשלים, וזה מוסיף להן טעם מרענן ונפלא. סתם לשדרג את המתכון החשמונאי הזה עם מרכיבים פשוטים כמו גרגרי חומוס או ראס אל חנות.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הבצקניות במקרר? בהחלט. הבצקניות יעמדו במקרר בערך 2-3 ימים.
כיצד ניתן לשדרג את המרק? ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר, קישוא ותפוחי אדמה כדי להעשיר את הטעם.
האם יש אפשרות להכין את הבצקניות ללא גלוטן? אפשר בהחלט להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.
כמה זמן יש לבשל את הבצקניות? בדרך כלל 5-7 דקות, או עד שהן צפות על פני המים.
מה אם הבצק יוצא דביק? אין בעיה, הוסיפו מעט קמח כדי להקל על היצירה.
האם אפשר להקפיא את הבצקניות? בהחלט. הכינו מנה כפולה והקפיאו עד צורך.
כמה סודה לשתייה מומלץ לשים? חצי כפית תספיק בהחלט.
מהו התיבול המומלץ למרק האפונה? טימין ופטרוזיליה מוסיפים טעם נפלא, ולא לשכוח מלח ופלפל.
האם כדאי לזרוק את הבצקניות שנשארו במרק? אין צורך. הוסיפו עוד קצת מים וחממים שוב כארוחה נוספת.
האם אפשר להכין עם בצק קנוי? יתרון נוח, אך המתכון שלי ייתן לכם יותר כיף ואהבה.
ובסיום, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל חבריכם. הפיצו את האהבה, תוצרת סבתא! כל אחד זקוק למרק חם ובריא בחיים שלו. שיהיה בתיאבון!