אונטריב מפורק בתנור: המתכון שלא תרצו לפספס!

מתכון אונטריב מפורק בתנור: טעם שיגרום לכם לחזור לעוד

אין כמו המגע של הבשר המתמוסס בפה, האוכל המושלם שאפשר להרגיש שאתם מלטפים בו אותה המנגינה של ניחוחות בתנור, עד שהאף שלכם מתמלא בריח של תבלינים טריים ובשר עסיסי. האונטריב המפורק בתנור הוא המתכון המדהים, הממכר והאגדי שכולם מדברים עליו. זהו מתכון שעליו מתמודדים לא פעם ובעיקר מתחילים את השיחות הזורמות סביב השולחן. הרגעים שבהם כולם יושבים יחד, ומביטים על הקדרה בארץ של טעמים, זהו הרגע שבו אנחנו יודעים שזהו האוכל הנכון.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לעומק ההכנה, נבחן את המרכיבים האיכותיים שיהפכו את המנה הזו למעלפת. תדעו, מדובר באונטריב – נתח בשר שהמאפיין אותו הוא שהוא עשיר בטעמים ובשומניות מעולה. אז מה אתם צריכים כדי להביא את המנה הזו לחיים?

  • 1.5 ק"ג אונטריב (מפורק היטב)
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזר, קלופים וקצוצים לעיגולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דחוסה של עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס ציר בשר (או מים אם אתם עוברים על גרסה דלת פחמימות)
  • 2 כפות תבלינים: כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל טחון
  • תפו”א קלופים (מומלץ – ללקוחות חרמונים!)
  • תוספות: רוטב חריף, רוטב טחינה, פרוסות אבוקדו (כדי לשמח את כל החברים שלכם)

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניינים להמיר את המתכון לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, ניתן להחליף את האונטריב בנתח סייטן, או בבשר צמחי דמוי בשר, ולבחור ברוטב סויה ללא גלוטן. כך, אפשר להתענג על הטעמים המושלמים מבלי לפגוע באורח חיים בריא.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גיבץ ירקות: המתכון המושלם שאין להתקשר אליו!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים, הגיע הזמן להתחיל בחוויית הבישול. אני מבטיח לכם שהתהליך הזה ייתן לכם הנאה צרופה, ולכם אין סיכוי לרצות להפסיק.

  1. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. מטעינים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהן שקופות וזהובות.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. סוחפים את הגזר לעירוב טעמים.
  5. מעבירים את התזה הכללית לכלי הסירים ויוצרים שכבת בשר בחתיכים.
  6. שמים את האונטריב ויוצרים שכבה אחידה.
  7. מערבבים את רוטב הסויה עם העגבניות המרוסקות וציר הבשר.
  8. יוצקים על הבשר ומוסיפים תבלינים ואיזון של מלח ופלפל.
  9. מנמיכים טמפרטורה ומכסים. מבשלים 2.5-3 שעות.

ומה עם האדים שמציפים את החלל? אכן, זהו הכוח של הבישול! האדים והטעמים משאירים איכות בחיים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד יש מקום לשדרוגים! תוכלו להוסיף לתבשיל קוביות תפוחי אדמה שיעטפו את הבשר ויתאימו לו בצורה מושלמת, או לחילופין לחתוך גזרים ברוטב שמגיע באוויר. תוספת מופלאה יכולה להיות הוספת פטריות לסיר ועשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין, שיביאו את התבשיל למקום גבוה ואוורירי.

שאלות ותשובות

מהו הזמן המומלץ לבישול אונטריב בתנור?
הזמן המומלץ לבישול אונטריב בתנור הוא בין שעתיים לשלוש שעות על חום נמוך, כך הבשר מתמוסס ונהיה רך ונימוח.

אפשר להשתמש במרכיבים אחרים במקום אונטריב?
כמובן! אתם יכולים להשתמש בנתח בשר אחר כמו צלי או צלעות. תנו לבשר שיבשיל בקלות.

מה לעשות אם אני רוצה שהאונטריב יהיה עם טעם מתקתק?
אם אתם רוצים טעם מתקתק אפשר להוסיף דחוסה של דבש או סירופ מייפל לסיר, זה ייתן לכם את ההפתעה שכולנו אוהבים!

איך יודעים שהאונטריב מוכן?
האונטריב מוכן כאשר הוא נקרע בקלות עם מזלג, האפקט הזה של "לקרוא" את הבשר מדהים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לרטטוי שיעשה לכם חשק לבשל שוב

האם ניתן להקפיא את האונטריב?
בוודאי! ברגע שהאונטריב מצונן, ניתן להקפיא את התבשיל במיכלים אטומים, כך תוכלו לשמור עליו למועד מאוחר יותר.

מהו התוספת המושלמת לאונטריב המפורק?
אורז, פירה, פסטה, או אפילו סלט מרענן, כל אחד מהמרכיבים מגביר את החוויה!

האם אפשר להכין את זה בסיר לחץ?
בהחלט! סיר לחץ מקצר את זמן הבישול למדי. בתנאי שתשמרו על טמפרטורה נמוכה וראויה.

מה המרכיב הסודי לתוספת טעמים?
המרכיב הסודי הוא הזמן – תנו לבשר לשבת ולספוג את כל הטעמים.

באיזה תבלינים לקחת את האונטריב למקומות חדשים?
כמובן! אורגנו, פטרוזיליה, ועוד עשבי תיבול יכולים לשדרג את החוויה בצורה בלתי רגילה.

האם ניתן להשתמש בציר ירקות במקום ציר בשר?
אכן! עבור גרסה צמחונית, ציר ירקות יכול להיות תחליף נהדר ודל פחמימות.

בסופו של דבר, המתכון הזה הוא לא רק אוכל, הוא חוויית טעמים ותחושות שמתמזגות יחד למנה מושלמת ומדהימה. אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המנה המעלפת הזו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הבשורה של האוכל המענג הזה!

Scroll to Top