קציצות למנגל – הטריפ הראשון של הקיץ
האם קיימת מנה שמביאה כל כך הרבה שמחה ואושר כמו קציצות על המנגל? כל Bite הוא חגיגה של טעמים, ריחות ומרקמים. אנחנו מדברים על קציצות עסיסיות, נימוחות ומתהדרות בעשבי תיבול טריים, שמתהדרות בסוודרים צבעוניים של תבלינים. כשמדליקים את המנגל, הקיץ נכנס לבית כמו קיץ של סבתא עם כל הטעמים המוכרים והאהובים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
נכין קציצות עסיסיות למנגל עם טעמים שמשגעים את החיך. מדובר במתכון שמתחיל ממסורת ומוכיח עצמו כאגדי בכל פעם מחדש. כל רכיב בתמהיל הזה מקבל את ההזדמנות להיות במרכז הבמה!
- 500 גרם בשר טחון (עגל או בקר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- שמן זית למריחה
גרסה טבעונית
אם אתם כלומר טבעוניים או פשוט רוצים לשדרג את המנה, אפשר להחליף את הבשר בטופו או קינואה מבושלת. המראה והמרקם גם יכולים להיות מדהימים, יחד עם התיבול הנכון.
שלבי ההכנה
כשהכנת קציצות למנגל הפכה לאומנות, הגיע הזמן למשוך את השרוולים ולהתמקד בשלבים מדויקים שיגרמו לקציצות שלכם להיות מושלמות.
- שמים את הבשר בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומערבבים בעזרת ידיים.
- שמים את הביצה ומערבבים שוב.
- מוסיפים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מעבדים את התערובת היטב על מנת שהמרכיבים יתמזגו.
- יוצרים קציצות בגודל כדור טניס.
- מניחים את הקציצות על נייר אפייה ומשפכים עליהם מעט שמן זית.
- מדליקים את המנגל ומחכים עד שהפחמים חמים.
- מניחים את הקציצות על המנגל וצולים כ-5-7 דקות מכל צד או עד שהן משחימות.
- מגישים עם סלט ירקות טרי או pão de queijo.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את הקציצות שלכם לשלב הבא, אתם יכולים לנסות להוסיף להם כמה תוספות טובות:
- לגרסה חריפה: הוסיפו צ'ילי קצוץ לתערובת לקבלת קציצות מתובלות במיוחד.
- לגרסה מתוקה: הוסיפו מעט צימוקים קצוצים כדי להוסיף עניין לתוכן.
- לתוספות נוספות אפשר לשלב יוגורט עם שום ולימון על מנת להעשיר את המנה.
- גישו את הקציצות עם לחמים שונים כמו פיתות או בגטים קראנצ'יים.
שאלות ותשובות
איך אדע שהקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן משחימות מבחוץ והבשר מבושל לחלוטין. אפשר לפרסם קציצה אחת לבדיקת מוכנות!
האם אני יכול להכין את הקציצות יום קודם?
בוודאי! אפשר להכין את תערובת הקציצות יום קודם, לאחסן במקרר ולאפות על המנגל שהגיע יום המנגל.
מה לעשות אם התערובת רכה מדי?
אם התערובת רכה מדי, פשוט הוסיפו מעט פירורי לחם נוספים עד שהמרקם יתקבל באופן המתאים.
האם ניתן להקפיא קציצות?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות ולהקפיא אותן. כשיש צורך, פשוט הוציאו מהמקפיא והניחו על המנגל.
מה לעשות אם קציצות מתפרקות במנגל?
כדי למנוע זאת, יש להדק את הקציצות היטב ולהקפיד להניח אותן על מנגל חם.
איך ניתן להפוך את הקציצות לבריאותיות יותר?
מפחיות שומנים על ידי שימוש בבשר רזה, כמו עוף או הודו. אפשר גם להפחית את כמות פירורי הלחם.
האם יש זמנים אחרים שאני יכול להכין קציצות?
בהחלט, קציצות מצוינות במהלך כל השנה ולאו דווקא בקיץ. אפשר לאפות אותן גם בתנור אם לא רוצים מנגל.
מהו המשקה המושלם עם קציצות?
בעיקרון, יין אדום יבש מתאים מאוד לקציצות, אולם גם בירה קרירה יכולה להיות תוספת מחממת!
האם אפשר לשדרג את הקציצות עם רוטב?
כמובן! ניתן להגיש עם רוטב טחינה, רוטב יוגורט, או רוטב חריף מרענן.
איך לשמר את הקציצות לאחר הבישול?
אם נשארו קציצות, ניתן לשמור אותם בכלי סגור במקרר עד 3 ימים ואפילו לחמם אותן שוב במיקרוגל!
לאור כל אלה, איך אפשר שלא לשתף את המתכון מדהים הזה עם החברים? צרו קשר, שיקפו את המתכון ברשתות החברתיות והפכו את הקיץ הזה למיוחד יותר עם קציצות לעולם לא נמאס!