נתח פיקניה על האש – המתכון המושלם לגריל קשה להתחמק ממנו

נתח פיקניה על האש – המתכון המושלם

כשמדובר בברביקיו אמיתי, לא ניתן להתעלם מהפוטנציאל המדהים של נתח פיקניה. מדובר בנתח שמשגע כל סטייקיסט ברחבי העולם ובצדק. כשנתח זה נתפס על האש, ריחו המעלף ופלטת הטעמים שלו יוצרים חוויה שטוענת לא רק למגע של גריל, אלא גם לדרך חיים. אתם מכירים את זה? פעם אחת שאתם טועמים, אתם נשבים בקסמו ולא יכולים להפסיק לבקש עוד. התאמנו על יכולותיכם בגריל, הוסיפו את המרכיבים, ונראה מי מצליח להפוך את הפיקניה למושלמת!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30-40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך המעשים, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. המתכון הזה מדהים, ממכר – פשוט מושלם לכל סוגי הברביקיו. אז מה אנחנו צריכים?

  • 1 ק"ג נתח פיקניה, חתוך לסטייקים בעובי של 3-4 ס"מ
  • מלח גס (כחצי כוס)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • שום כתוש (2-3 שיניים)
  • שמן זית (3 כפות)
  • תבלינים נוספים: כמון, פפריקה, חרדל (לפי הטעם)

ועכשיו, אם אתם רוצים לגוון ולהפוך את המתכון לטבעוני, אפשר לנסות להמיר את הפיקניה בנתחי סייטן, שמונחים על האש באותו אופן. מבחינת טעמים, זה עשוי להיות אפילו משגע!

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נתחיל! כל שלב כאן הוא קריטי להצלחת הבישול, אז מומלץ להיות ממוקדים ולקפוץ לתוך התהליך.

  1. לחתוך את נתח הפיקניה לסטייקים בעובי של 3-4 ס"מ.
  2. לשפשף את הסטייקים עם מלח גס מכל צד.
  3. לטחון פלפל שחור מעל הסטייקים לפי הטעם.
  4. לשפשף את הסטייקים בשום הכתוש.
  5. לשפוך מעט שמן זית על הסטייקים ולשפשף כדי להחדיר את הטעמים.
  6. לחמם את הגריל לטמפרטורה גבוהה של 200-250 מעלות צלזיוס.
  7. למקם את הסטייקים על הגריל למשך 4-6 דקות מכל צד, או עד שהסטייקים משיגים צבע כהה וצריבה נאה.
  8. להסיר מהגריל ולהשאיר מנוחה של 5 דקות לפני חיתוך.
  9. לחתוך את הסטייקים לפרוסות דקות ולהגיש חם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכנה מושלמת של צלי בשר עם פטריות וסילאן

לפי ניסיון שלי, הקפיצה למנוחה אחרי הצלייה חשובה. היא מאפשרת לנתח לטעום את הטעמים בצורה המושלמת ביותר ולהיות רך ונימוח.

תוספות ושדרוגים

כעת, כשאתם לא רחוקים מהפיקניה המושלמת, חשוב לחשוב על תוספות שיכולות להעשיר את החוויה שלכם. כמה רעיונות שיכולים להוסיף טעמים מדהימים:

  • רוטב chimichurri, שמכיל כוסברה, שום, חומץ, ומעט פפריקה. זה מושלם לצד הפיקניה.
  • סלט ירקות קיץ מרענן, שיכלול ירקות קצוצים כמו עגבניות, מלפפונים ותיבול קל.
  • תוספת של תפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין ולימון.
  • לחם כפרי טרי, לניגוב כל מה שנשאר בצלחת.

אם תרצו לגוון עוד יותר, ניתן גם להכין פיקניה בתיבול ייחודי עם תבלינים שונים כמו תבליני קארי או קימל. זה באמת יכול להפוך את הפיקניה שלכם למשהו אגדי!

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הפיקניה מוכנה?
אפילו בצורה האמיתית ביותר, תקפידו על חיי הסטייק. תצפו לצבע כהה על הצדדים ולטמפרטורה פנימית של 55-60 מעלות לצל মুক্ত, שהיא אידיאלית.

האם אפשר להכין את הפיקניה בתנור במקום על הגריל?
בהחלט! ניתן להשתמש בתנור בחום גבוה ואפשרות של חום מהצדדים, פשוט יש להקפיד על זמן הבישול והצבע.

איזה סוג לימון הכי מומלץ לשלב עם הפיקניה?
אני ממליץ על לימון סחוט, יש לו טעם רענן שמוסיף אפקט הפתעה בכל ביס.

האם אפשר לשדרג עם סלטים שונים?
בוודאי! סלט קיסר או סלט ירקות צבעוני הולכים מצוין עם הפיקניה, מה שמוסיף רעננות לארוחה.

כמה זמן לפני האכילה כדאי לשים את הפיקניה במלח?
כדאי להשאיר את הסטייקים במלח לפחות חצי שעה לפני הצלייה, זה מחדיר טעמים וגם מתייחס למרקם שלו.

האם ניתן לשמור את הפיקניה לאחר הבישול?
כן, ניתן לשמור בקירור עד יומיים. אם תרצו להקפיא, זה עלול לשנות מעט את המרקם, אז השתדלו לאחסן אותו בצורה טובה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תרד טורקי מתכון פשוט וטעים שכולם אוהבים

האם יש אפשרות לגרסה חריפה יותר?
כמובן! ניתן להוסיף צ׳ילי קצוץ או לתבל עם סויה חריפה.

איך כדאי להגיש את הפיקניה?
לאחר החיתוך, כדאי להניח על פלטה מלווה בכל התוספות שבחרתם, להדגיש את הרעננות.

מה דברים שלא כדאי לשכוח לגבי בישול פיקניה?
כדאי לנשום קצת בין הבישולים, לקנות חומרי גלם איכותיים ולזכור שהאהבה נמצאת בכל ביס!

האם יש דרכים להכין פיקניה במגוון תפיסות בישול?
אכן, ישנן שיטות רבות, שימוש ברטבים שונים, תיבולים מגוונים, כל אחד ואחד יכול למצוא לעצמו את הדרך המושלמת להביא את הפיקניה לרמה הבאה!

לסיום, לא להחמיץ את ההזדמנות לשתף את המתכון הכה מדהים הזה ברשתות החברתיות. תנו לחבריכם לטעום את מה שאנחנו גילינו ושתפו את החוויות שלכם עם כולם!

Scroll to Top