קציצות בשר מרוקאיות חריפות – טעמים שיגרמו לכם להתאהב!
אתם עומדים לגלות מתכון מדהים לקציצות בשר מרוקאיות חריפות. מדובר במנה שהיא כל כך ממכרת, כך שפשוט תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות בכיף אחרי כל ביס. הכינו את עצמכם לקראת טעמים משגעים שיעטפו אתכם במרקם נימוח שמתמוסס בפה, עם טוויסט חריף שידליק לכם את החיך. לא סתם אומרים שמסורת המתכונים מרוקאית, זו האוכל של סבתא, היא זו שזוכה למקום של כבוד בשולחן השבת. אז בואו נצא לדרך!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: כ-4 מנות
הרכיבים הדרושים
המרכיבים האלו הם שיכולים להפוך כל ארוחה לחוויה אגדה. תאספו את כל הרכיבים המושלמים הבאים:
- 500 גרם בשר טחון (ניתן גם עוף או טלה)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2-3 כפות כמון טחון
- 1-2 כפיות פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
אם אתם מעוניינים במתכון טבעוני, אפשר להחליף את הבשר בכוסמת מבושלת, ולהוסיף פרוסות שקדים לקציצות כדי להעניק טקסטורה מיוחדת!
שלבים להכנת קציצות בשר מרוקאיות חריפות
הכנה של קציצות בשר מרוקאיות זה כמו משחק באולימפיאדה: תצטרכו להתרכז, אבל זה שווה את זה!
- בצל — קצוצים היטב, ותוסיפו אליו את השום. ככל שתבשלו אותם על חום בינוני, כך הם יפגעו באף שלכם פחות!
- כשהבצל והשום מזהיבים, הוציאו אותם מהמאגב והניחו להתקרר.
- בקערה גדולה, הניחו את הבשר הטחון, הוסיפו את החומרים הנוספים כמו הבצל והשום המוקטן (לא שוכחים על הפטרוזיליה והכוסברה, הם משחקים תפקיד מרכזי).
- שבורו גם את הביצה, הוסיפו את הקמח, תיבלו עם מלח, פלפל, כמון וחריף, והתחילו לערבב. זה קשה להשתכנע, אבל תסיים עם ידכם! תרפו את הכדורים.
- כשהכל מתאחד, עשו כדורים בגודל שווה. בגודל של כדור טניס בערך – לא קטן מידי ולא גדול מידי.
- חממים שמן במחבת על חום בינוני, לאחר שהשמן מחמם, טגנו בהדרגה את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים (השחמת הקציצות היא המפתח למראה המושלם!).
- מוציאים את הקציצות למסנן בעזרת נייר סוכר, כך שהשמן יתנקז.
- הגישו חם עם טחינה סמיכה או סלט ירקות טרי בצד (מרענן!).
לאחר שעברתם על כל השלבים הנדרשים בכדי להכין את הקציצות, כעת הגיעה השעה לדבר על אפשרויות נוספות ועל שדרוגים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשרוצים לשדרג מנה, אני בדרך כלל נזכר בטעימות שהיו לי במסעדות מרוקאיות. אחד השדרוגים שאני ממליץ בחום הוא להוסיף לתערובת הקציצות גם חתיכות פפריקה קלויה או אפילו חצילים קלויים. חוויית הטעם משתנה בכל כך הרבה רמות!
בנוסף, ניתן להגיש את הקציצות בצלחות עם חומוס, שמן זית וטחינה – מתכון אגדי שיבליט את כל הטעמים!
שאלות ותשובות
ממה עשויים קציצות בשר מרוקאיות?
קציצות בשר מרוקאיות עשויות מבשר טחון, בצל, שום, באפלים ירוקים תיבול עז. השילוב הזה יוצר טעמים שמאחדים כל פיסת בשר!
האם אפשר להכין את הקציצות ללא בשר?
בהחלט! אפשר להחליף את הבשר בטופו או קישואים מגורדים כדי לקבל תוצאה מושלמת!
איך שומרים על קציצות רכות ונימוחות?
אתם צריכים להקפיד לערבב את החומרים עד שהתערובת אחידה ולא לבשל אותן יותר מידי. תזכרו, הן ימשיכו להתבשל גם לאחר שמוציאים מהמחבת.
מה אפשר להגיש בצד עם הקציצות?
כדאי להגיש סלט ירקות, חומוס וטחינה. אם רוצים טוויסט נוסף, הוסיפו גם צלחת עם פירות טריים.
האם קציצות מתאימות לאורחים?
אחת מהמנות הכי טובות שאפשר להכין כשאתם מארחים. מדובר בקציצות מרוקאיות שמתמלאות בטעמים עשירים ויעניקו לאורחים שלכם חוויה בלתי נשכחת!
אילו רטבים מתאימים לקציצות?
שתיים מהאפשרויות הטובות ביותר הן טחינה סמוכה או רוטב עגבניות עם ציפורן חמה להוסיף כמות מתוקה לחריפות של הקציצות!
איך מבשלים את הקציצות על כיריים?
כך שקעים מקפיצים, הקציצות מבושלות במהירות יחסית. טגנו עד שהן משחימות בחוץ אבל! חשוב שלא יהיו נצרבות.
כמה זמן אפשר לשמור על קציצות לאחר הבישול?
אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים. דברים! לא לשכוח לחמם במיקרוגל!
מהם הטיפים המומלצים לפני הכנת קציצות בשר?
לוודא שהבשר טרי, והשתמש בחומרים איכותיים. אף פעם אל תדלגו על התיבול – כאן טמון כל הסוד!
מה אני יכול להוסיף לקציצות כדי להפוך אותן לרכות עוד יותר?
ניתן להוסיף פרוסת לחם לחם או להשרות באצבעות חלב לאחר יום ככה.
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! שתפו לחברים, משפחה, ואפילו שכנים. אחרי שתכינו את הקציצות הללו, אתם בטח תצפו להמלצות!