פרוסות חציל בנינג'ה גריל
דמיינו את הרגע שבו אתם קוטעים פרוסת חציל רכה, מעושנת ומלוחה, שמשאירה טעם של עוד. היכן שנראה כי כל עונת הקיץ קפצה אל הצלחת שלכם. השקיעה בהכנה היא רק מגבלה לעומת הטעם המדהים והאווירה הנמססת שמגיעה עם פרוסות חציל שמכינים בנינג'ה גריל. אז הקפיצו את הידיים שלכם וחגגו את ההזדמנות לחוות את המומחיות הזאת, ממש בביתכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
מרכיבים דרושים
ביב פער חגיגה מרהיבה של טעמים, הכוללת חציל שחותכים אותו לפרוסות עבות, ומי שרוצה יכול להכין אותן בגרסה טבעונית ובריאה. היום, אני רוצה לשתף אתכם במתכון המושלם שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות!
- 2 חצילים בינוניים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף תבלין גריל (אפשר גם תבלין עוף אם רוצים)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- 2 כפות סויה (לא חובה, אך מוסיף טעם משובח)
- שום קצוץ לפי הטעם (אופציונלי)
חשוב לציין כי ניתן להכין את החצילים גם ללא גלוטן על ידי החלפת רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן. כמו כן, לאלו שרוצים טוויסט נוסף, אפשר לשלב גם עשבי תיבול כמו רוזמרין או תימין.
שלבי הכנה
עכשיו ניגש לשלב המהנה – הבישול! בואו נתחיל להפעיל את נינג'ה גריל ונתכונן להתרגש!
- שטפו את החצילים וחתכו אותם לפרוסות בעובי של כ-1-2 ס"מ.
- פזרו את פרוסות החציל על משטח שטוח.
- חלקו שמן זית על פרוסות החציל והוסיפו מלח ופלפל שחור.
- אם בחרתם, הוסיפו גם את תבלין הגריל ושום קצוץ.
- שימו את הפרוסות בצד למשך 10-15 דקות, כך שהן יספגו את הטעמים.
- חממים את נינג'ה גריל לפי ההוראות המופיעות במדריך.
- מלמדים את הפרוסות בגריל לפי הספציפיקציות של הנינג'ה – לרוב כ-5-7 דקות מכל צד.
- במהלך הצליה, תוכלו להפוך את הפרוסות כדי לקבל תוצאה אחידה ולא לחרוך צד אחד יותר מדי.
- לאחר שהן זהובות ונראות מגרות, הוציאו את הפרוסות מהגריל.
- הגישו חם עם רוטב סויה או טחינה או סתם כך לבדן.
ועכשיו, כשאנחנו עם הפרוסות על השולחן, נתחיל לדבר על שדרוגים שיכולים לקחת את המנה הזאת למקומות חדשים:
תוספות או שדרוגים
יכול להיות שמשדרים את המנה, העסק יכול להיות מושלם כפי שהיא, אך אם בא לכם ללכת צעד נוסף, יש אינספור אפשרויות. אתם יכולים להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל עם מעט זיתים, תוספת שעועית שחורה בשביל עוד מרקם ואפילו לערבב עם סלט ירקות רענן. כל אחד יכול לעצב ולהשאיר אותו במגע אישי. {' '} ואל תשכחו – כל תוספת יכולה להיות משנה משחק!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה בפרוסות דקות יותר?
כן, אבל שימו לב שהזמן בגריל עשוי להתקצר. מומלץ לעקוב внимательно במהלך הצלייה כדי למנוע חריכה.
מה לעשות אם אין לי נינג'ה גריל?
ניתן להכין את הפרוסות על גריל פחמים או במחבת עם חום גבוה. כל שיטה תביא לתוצאה טעימה.
האם זה מתכון דל פחמימות?
כן, החצילים הם ירק דל פחמימות, ולכן מנה זו מתאימה לדיאטות רבות!
איך לשמור על פרוסות חציל מבלי שיבשו?
שמרו בקופסה אטומה במקרר. הן יישארו רכות וטעימות כמה ימים.
האם אפשר להקפיא את פרוסות החציל?
כדאי להימנע מהקפאה, אך אם חייבים, מומלץ להקפיא את החצילים לפני הצלייה.
מה אני יכול להגיש לצד החציל הזה?
אפשר להגיש עם חומוס, טחינה, אורז לבן או אפילו סלט בריא.
האם יש צורך או תהליך מוקדם להרתיח את החציל?
לא, יש לצלוט, זה מספיק!
מה החצילים תורמים לבריאות?
חצילים מכילים אנטי-אוקסידנטים רבים, כמוכן הם עוזרים לשמור על רמות כולסטרול בריאים.
איך לדעת אם החצילים בשלים?
יש לבדוק אם הם מתרככים בעובי שאתן חותכות בו, ובדרך כלל – חציל בשלים רך מאוד.
האם אפשר לשדרג את הטעמים עם רטבים מיוחדים?
בהחלט! רוטב פלאפל או יוגורט עם תבלינים יעשו פלאים.
אם גם אתם התאהבתם במתכון הזה, אני ממליץ לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהטעם המושלם של פרוסות החציל המעלפות! אז קדימה, תעשו זאת!