קרואסון חמאה פרווה מושלם לשבת מושלגת

קרואסון חמאה פרווה – מתכון מדהים ואגדי שלא תוכלו לעמוד בפניו

דמיינו את הבוקר השמשי. ריח של לחם טרי שמתקתק לאוויר ומזכיר נוסטלגיה ופינוק. זהו הזמן המושלם להכין קרואסון חמאה פרווה, בטעמים עשירים ונימוחים, שיביאו אתכם לעולם של טעמים חדשים. היום אנו מתכוונים לגלות לכם את המתכון המושלם והחדשני להכנת קרואסונים, שלא רק יראו מדהים, אלא גם יגרמו לכם ללקק את האצבעות. מי לא אוהב קרואסון? זהו המאכל שהכי טעים שיש, עם קרום פריך ומרכז רך שנמס בפה!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות רמת קושי: בינונית למדי עבור 10-12 קרואסונים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן הקפאה: 1.5 שעות
  • זמן אפייה: 15 דקות

הרכיבים הדרושים

אנו זקוקים למגוון רכיבים שישלימו אחד את השני ויביאו לתוצאה הסופית המושלמת. זהו מתכון שדורש מעט סבלנות, אך הסיפוק שתקבלו בסוף שווה הכל.

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 30 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 200 גרם מרגרינה פרווה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה (או טופו מרוסק עבור גרסה טבעונית)
  • 50 מ"ל חלב צמחי (שקדים/סויה) עבור הבחירה הבריאה

בעקבות המודרניזציה, ניתן להחליף את המרגרינה בשמנים צמחיים אחרים והקרואסון יישאר משגע! והעונג לא יפחת.

שלבי ההכנה

הצעד אחר הצעד חשוב, ולכן אנחנו נלך יחד על כל שלב כדי שהקרואסונים שלכם ייצאו מושלמים!

  1. מניחים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  2. עושים חור במרכז התערובת ומוסיפים את המים הפושרים והחלב הצמחי.
  3. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד.
  4. לשים את הבצק על משטח מתאים במשך כ-10 דקות עד שהוא הופך למחוספס.
  5. עוטפים בניילון מנצח ומניחים באזור חמים להתפחה של כחצי שעה.
  6. לאחר ההתפחה, פותחים את הבצק למלבן שטוח.
  7. מפזרים את קוביות המרגרינה על שני שליש מהמלבן ומשאירים אחד שליש נקי.
  8. מקפלים את הקצה של הבצק הנקי על קוביות המרגרינה, ולאחר מכן מקפלים את השליש השני מעל זה.
  9. מרדדים את הבצק בזהירות לנראה דק ואחר כך מקפלים אותו שוב. זהו תהליך חשוב ליצירת השכבות.
  10. מניחים את הבצק במקרר לשעה.
  11. חוזרים על תהליך הרידוד והקיפול פעמיים נוספות.
  12. לאחר הרידוד האחרון, חותכים את הבצק למשולשים ומגלגלים כל משולש לקרואסון.
  13. מניחים את הקרואסונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה להחלפות של חצי שעה נוספת.
  14. חממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
  15. מניחים בבצק העליון של הקרואסונים ביצה (או טופו מרוסק) ואז מכניסים לתנור.
  16. אופים למשך 15 דקות או עד שהקרואסונים מקבלים צבע זהוב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין שפיץ צ'אך על האש בצורה המושלמת

עכשיו אפשר לקחת את הקרואסונים לשולחן ולהתפנק איתם! תהליך פשוט אך מספק שמביא את הבוקר למקום חדש ומיוחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנו אינסוף תוספות שאפשר להוסיף לקרואסונים. תוכלו לשדרג עם שוקולד מריר או שוקולד חלב פרווה, להכין הזמנת פירות יער עם ריבה, או אולי אפילו למלא בגבינת עיזים צמחית משגעת. כל תוספת תעניק טעימה אחרת. תאמינו לי, הם יהיו ממכרים!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הבצק התפח כמו שצריך?
נשאל את הפרק הקרואסון המטורף! הבצק צריך להכפיל את גודלו ואם זה קורה, הגעתם לשלב הבא!

זהו מתכון כל כך טוב, איך אפשר לשמור על טריות הקרואסונים?
שומרים את הקרואסונים בעטיפת ניילון במקרר או מקפיאים. קרואסון טרי במקפיא יכול להחזיק עד חודש.

מה עושים אם אין לי מרגרינה?
שימוש בשמנים צמחיים אחרים או חמאה צמחית יביאו תוצאה דומה מאוד, אז אין צורך לדאוג!

האם אפשר להכין את הבצק מתישהו ולשמור אותו?
בוודאי! תוכלו להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר למשך יום או להקפיא אותו.

איך אני יודעת שהקרואסונים מוכנים?
שימו לב לצבע הזהוב שלהם. הקרואסונים צריכים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

אפשר להכין קרואסונים קטנים יותר?
כמובן! פשוט חותכים את הבצק לחלקים קטנים יותר.

האם אני יכול להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה?
בהחלט, קליל יותר. קמח כוסמין יעניק טאץ' ייחודי ואגדי.

האם יש צורך באפייה רצופה?
אם չունותים תנור החמה, ניתן לאפות בקבוצות.

האם הקרואסונים מתאימים גם לאורחים טבעוניים?
כן, פשוט השתמשו בטופו במקום ביצה! לא ירגישו הבדל כלל.

איך ניתן לקשט את הקרואסונים?
ניתן לפזר מעט אבקת סוכר למראה יוקרתי ומיוחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לציפוי נוטלה לעוגה שיתפוס את הלב שלכם

אז אם תהיתם על הארוחה המושלמת הבאה שלכם בשבת בבוקר, זהו בדיוק המתכון עבורכם. ניסיון חדשני ואגדי שיביא בידיכם קרואסונים בלתי נשכחים. שתפו את המתכון עם חברים וקרובים, כי דברים כאלה חייבים לחלוק!

Scroll to Top