חצילים בנינג'ה גריל בדרך הקלה והטעימה ביותר

חצילים בנינג'ה גריל: הניחוח שייקח אתכם למקומות חדשים

חושבים על מנה שתהיה הן טעימה והן מרהיבה? לא תאמינו כמה זה קל להכין חצילים בנינג'ה גריל. מדובר בחצילים מושלמים שמשדרים חום ועמק עם טעמים עשירים ונפלאים. חצילים בחצילים – אין ספק שהשילוב הזה הוא אגדי! לא הייתם רוצים לגלות פתרון לכיצד להכין אותם בצורה הכי טעימה שיש, נכון? טוב, הגעתם בדיוק למקום הנכון. בעזרת המתכון הזה אנחנו הולכים ליצור מנה שתשאיר את כולם בתחושת פלא מדהימה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • שירות ל: 4 מנות

חצילים הם אחד הירקות רב-תכליתיים ביותר שאפשר להשתמש בהם במטבח. המתכון הזה יובא אליכם היישר מהמטבח שלי ויגרום לכם ללקק את האצבעות! מהנסיון שלי, כשאתם מכינים חצילים בנינג'ה גריל, אתם לא רק מבשלים אלא גם משדרים אווירה של חגיגה לכל שולחן.

הרכיבים הדרושים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • קפיץ של פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

שימו לב, אם אתם מעדיפים טעמים חריפים, ניתן להוסיף לחלופין גם מעט פלפל חריף קצוץ. מדובר בבחירות בטעמים שיעשירו את המנה בצורה מעולה.

שלבי ההכנה

אז בואו נבנה את המנה המדהימה הזו יחד! זה לא לְמָדוּרֶן – תישארו עלינו ותראו כיצד זה עובד.

  1. חוצים את החצילים לאורך ומסירים את הגבעול.
  2. בעזרת סכין, חורגים חריצים קטנים בצידם הפנימי של החצילים.
  3. מתבלים את הבשר של החצילים בשמן זית, שום, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  4. מניחים את החצילים בעזרת הצד המתובל על רשת הנינג'ה גריל.
  5. מפעלים את הנינג'ה גריל על טמפ' 200 מעלות למשך 15 דקות.
  6. בוחנים את החצילים, אם הם רכים מזהב, הם מוכנים!
  7. מוסיפים חומץ בלסמי ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  נקניקייה ברמה של ניקיות בנינג'ה - מתכון פשוט ומהיר!

החצילים יוצאים מהגריל עם קרם קריספי למעלה ומעט רך בתוכן – פשוט מושלם!

שדרוגים ותוספות אפשריים

רוצים להעלות את הרמה? תנסו להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל! למי שאוהב טעמים ים-תיכוניים, ניתן לשלב עם טחינה או יוגורט עזים עם שום שיספק ניגודיות נפלאה. ואולי בכדי להפתיע אתכם, תוכלו להוסיף קוביות עגבנייה יפות מעל לפני ההגשה. הניחוש שלי? כל תוספת תביא את המנה לרמה משגעת!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם חצילים נוספים שנשארו? אחד מהשימושים החביבים עלי הוא להכין חצילים ממולאים עם סוגים שונים של אורז, בשרים או ירקות נוספים. זה מסביר אלו חצילים הם כל כך ייחודיים.

האם ניתן להכין את החצילים גם בתנור? בהחלט! אפשר להכין חצילים בנייר כסף בתנור, פשוט מכסים את הבצק עם מעט שמן ומשאירים על טמפ' 180 מעלות ל-25 דקות.

מה הפתרון להתמודדות עם חצילים מרירים? תסננו את החצילים במלח למשך כשעה, זה יגרום להוצאת המרירות הקיימת ויגביר את התוצאה הסופית.

איך יודעים אם החצילים מוכנים? בדקו בקלות בעזרת מזלג – אם הוא ננעץ בקלות, החצילים מוכנים.

האם אפשר להכין את המתכון הזה גם בריא יותר? כמובן! השימוש בשמן זית יכול להינמס בהצלחה עם שמן קוקוס או אפילו בריאה בכמות הפחותה.

מה הצורך להשתמש בחומץ בלסמי? החומץ מוסיף חמיצות שמאזנת את המתוקות של החצילים ומקנה את הטעמים המדהימים.

מה הייתם מגישים לצד החצילים? כל ביס מדהים שיתלווה לבורגול עם ירקות קלויים או אפילו פוקצה טרייה יהפוך את המנה למושלמת והכי טעימה שיש.

האם החצילים מתאימים לאירוח? כמובן! הם לא סתם מנה – אלא בנשימות של אורח חיים קהילתי. מושלמים לשיתוף!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פנקייק עם קמח תופח: המתכון שישגע אתכם

האם אפשר להכין את זה מראש? בהחלט! אפשר להכין את החצילים ולשמור במקרר ואז לחמם טיפה לפני ההגשה.

מה יש לכם להציע למי שאוהב את המטבח הטבעוני? תחליפו גבינות עם אגוזי לוז קצוצים והטעמים יתמזגו יחד בצורה נפלאה.

עכשיו אחרי שחשפנו את כל הסודות, אנחנו מקווים שהחלטתם לנסות את המתכון המעלף הזה. אל תשכחו לשתף את המנה המדהימה הזו עם כולם, גם ברשתות החברתיות! תנו לחצילים לדבר בעד עצמם!

Scroll to Top