כבדים עם בצל וסילאן – מתכון שהלב מתמלא!
אם חשבתם שכבדים הם רק האיבר המוזר שבדר"כ לא מדברים עליו בשולחן האוכל, אתם טועים. הם יכולים להיות האוכל המושלם לכל ארוחה, והם יציבים, נהדרים ומדהימים! בואו נחשוב עליהם רגע – הם מתמזגים בצורה נפלאה עם רטבים טעימים, חומרים אחרים והם יכולים לגרום לכם להרגיש כאילו נפל עליכם אוצר מתוצרת אלוהית. אז שימו את הדברים בצד, כי אנחנו הולכים להכין משהו אגדי, ממכר ומעלף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם המרכיבים שאני ממליץ עליהם, שיקנו למנה שלנו את הטעם המושלם! זה מתכון של ממש כמו של סבתא, פשוט ותוצרת חקלאית:
- 500 גרם כבדי עוף, טריים ויפהפיים
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 3 כפות סילאן (סילאן חם או מתוק, תלוי בטעם שלכם)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון טחון (אפשר גם ציפורן לשדרוג)
- רבע כוס של מים
מרכיבים חלופיים
למי שבוחר בגרסה בריאה יותר או ללא גלוטן, ניתן להשתמש בכבדי עוף אורגניים, תוך הקפדה על שמן זית איכותי בלבד. אם מעדיפים BBQ מתוק, אפשר להחליף את הסילאן בסויה מתוקה. זה שדרוג מדהים למי שאוהב טעמים מעט חריפים. שימו לב לזה!
שלבי ההכנה
עכשיו ניגש להוציא את הכבדים שלנו לאור. אני מבטיח לכם, אתם הולכים להרגיש את התבלינים והטעמים ברחבי המטבח!
- מניחים מחבת גדולה על חום גבוה ומחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב-שקוף.
- כשהבצלים מתחילים להיות רכים, מסננים את הכבדים מדם ומוסיפים אותם למחבת.
- מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים את הכבדים 5-7 דקות, עד שיתחילו להתרכוך.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון.
- מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב כך שיכסה את הכבדים בצורה אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את המים, מכסים את המחבת ומבשלים הכל יחד עוד 10 דקות, עד שהכבדים מוכנים.
- מגישים את הכבדים עם הבצלים על פלטת אוכל שטוחה – טיפ ממני: אפשר להכין גם עם חלה טרייה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הכבדים שלנו הם כבר מעולים, אך תמיד ניתן להנפיש אותם עם תוספות נוספות:
- חתיכות מושלמות של תפוחי אדמה בתנור, שיוסיפו מרקם רך לכל ביס.
- חצילים קלויים לחלק המזרחי – תוספת מעשירה וטבעונית.
- שקדים קלויים או גרעיני רימון, להגברת המרקם והטעמים.
הכנתם את הכבדים? מדהים! אפשר לערבב עם כמה ירקות מבושלים, זה בהחלט יפורר את הלב שלכם.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הכבדים שלי מכעיסים? אם הכבדים לא מטפלים להם, נסו להשרות אותם במים עם מעט חומץ למשך כשעה. זה יעזור להוציא דם וירכך אותם.
אפשר להכין את המנה הזו בלי סילאן? בהחלט! פשוט קחו קצת דבש או רוטב סויה וחליפו. יביאו טעמים מהפנטים!
מה עם זמן הבישול? בישול מדיוק חשוב משמעותית כאן. יותר מדי זמן בישול עלול לייבש את הכבדים. תשמרו עליהם רכים!
האם אפשר להקפיא את המנה? בהחלט! אחרי שהמנה התקררה, הימנעו מהקפאה ממושכת. קפיאה של עד חודש בהחלט תשמור על הטריות.
מה כדאי להגיש עם הכבדים? מומלץ להגיש עם אורז לבן, סלט ירקות טרי וסחוג לעוד טעמים ובריאות!
כיצד מתבלים את הכבדים? בהעזר בתבלינים כמו כמון, שום מגורר ואפילו כורכום יביאו טעמים נהדרים.
אין לי שמן זית, מה עושים? השתמשו בשמן חמניות או שמן קוקוס כתחליף מצוין.
האם אפשר לשדרג עם עוד תבלינים? בהחלט! ציפורן, קינמון ושום קצוץ יכולים לשדרג את המנה בצורה משמעותית.
באיזו צורה כדאי להגיש את המנה? אני ממליץ להניחו על צלחת שטוחה גדולה עם פירות יבשים ומעט חסה.
איך להכין רוטב מלוח נוסף? אפשר להוסיף מעט שמן זית, סויה וערבוב עם כל התיבול שקיבלתם מהכבדים.
אז מה אתם מחכים? זה הזמן שלכם לנסות את המתכון המדהים הזה. לא לשכוח לשתף עם החברים בפייסבוק, לקבוצת הבישול או בכל רשת אחרת!