מתכון מדהים למשקה שוקולד חם
גשם יורד בחוץ, אתם מתפנקים בסלון ובדיוק נזכרתם בזיכרון מתוק של שוקו חם ופאדג' באווירת חורף? החדשות הטובות הן שכעת יש לכם הזדמנות להכין את המשקה שעושה לנו את החורף למיוחד כל כך! שוקולד חם, שמשלב טעמים של קקאו משגע, מתיקות ממכרת וקרם קטיפתי, נכנס לליבנו ועושה זאת בצורה אגבית ובו זמנית מלכותית. באווירת הנוסטלגיה, נשאלת השאלה – איך מכינים את המשקה החם שלו אנחנו מתגעגעים כל כך?
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המשקה המושלם הזה, נזדקק למספר רכיבים פשוטים אך איכותיים. מערבבים ביניהם כמו שף בחלום ונהנים מהתוצאה!
- 500 מ"ל חלב (או חלב דל שומן) – ליצירת מרקם קטיפתי ואוורירי
- 100 גרם שוקולד מריר – שוקולד כהה ומדהים, שנמס בפה
- 2 כפות קקאו איכותי – לא צריך להסביר, אבל פשוט תסמכו עלינו
- 4 כפות סוכר (או דחיפה מתוקה של דחף טבעי) – זה לא באמת שוקו בלי מתיקות
- 1/2 כפית קינמון – כדי להוסיף נגיעה חמה ומרעננת
- 1/2 כפית וניל – נאמן לאמא שכולם מכירים
- קצפת או רוכב שוקולד לקישוט – לשדרוג משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע החלק הכי מהנה – להכין את השוקו החם שלנו. בבקשה, הקפידו על השלבים ותיהנו מהתהליך!
- נמיס את השוקולד בבן מארי או במיקרו, עד שהוא נמס ויש לו מרקם חלק.
- בחצי ליטר חלב, נוסיף את הקקאו והסוכר, ונניח על הגז עד שהוא מתחמם.
- כשהחלב מגיע לטמפרטורה נעימה, נוסיף את השוקולד המומס ונערבב היטב.
- נוסיף את הקינמון והווניל ונתערבב עד שהפכו למיזוג מושלם.
- נשים את השוקו בתבניות או ספלים חמים, ונקשט עם קצפת.
- הכי חשוב – להגיש מייד, ולהתענג על כל לגימה!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
שוקולד חם הוא כמו קנבס ריק – אפשר להוסיף לו כל מה שרוצים! אם אתם מחפשים משהו קצת שונה – למה לא לנסות להוסיף מעט מלח ים קצוץ על הקצפת? זה מגע אגדי של מלוח ומתקתק! או שאם אתם אוהבים את השוקולד שלכם כמו סבתא, הוסיפו טיפונת ברנדי ליקום חדש של טעמים. השתגעו עם מיני תוספות – מיני מרשמלו, אגוזי לוז קצוצים או אפילו חופן של טופי כקרם שוקולד משגע atop.
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את השוקולד חם שלי לברי יותר?
יש אפשרות להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה, וגם להוריד את הסוכר או להשתמש בהחלפות בריאות.
האם אפשר להכין שוקולד חם מבצק שוקולד?
בהחלט! אפשר להכין משקה שעשוי מ-100% שוקולד עם חלב, אבל הקפידו על המרקם – הוא יצא קצת יותר סמיך וטעים!
באיזה סוג שוקולד הכי מומלץ להשתמש?
שוקולד מריר עם לפחות 70% קקאו הוא הבחירה הכי טובה, גם בגלל הטעם החזק וגם בגלל הערכים הבריאותיים שלו.
מהי אלטרנטיבה ללא חלב?
תוכלו להשתמש בחלב צמחי כמו חלב סויה או חלב קוקוס כדי לגרום לשוקו להיות עז יותר ועם טעם שונה ונפלא.
מתי כדאי להגיש את השוקו החם?
שוקולד חם מתאים לכול עונה, אבל אם שאלתם, הוא טעים במיוחד בחורף הקר כדי להרגיש חמימות בלב.
האם ניתן לשמור שוקולד חם לשימוש מאוחר יותר?
כדאי לצרוך את השוקו מיד לאחר ההכנה, אבל אם נשאר, אפשר לשמור במקרר ולחמם מחדש – לא שוכחים לערבב היטב!
מה לעשות אם השוקולד לא מתמוסס לגמרי?
אל דאגה! תמיד אפשר להניח על האש שוב ולערבב היטב עד שהשוקולד יהפוך חלק.
איך אוכל לשדרג את הטעם?
נסו להוסיף טיפה של אבקת פלפל שחור או ציפורן – זה מגע משוגע של חריפות!
האם ניתן להכין שוקולד חם ללא סוכר?
סוכר קנדי, דחפים טבעיים או דחפים ב במשקה שלכם – כך תהיו בריאים ועדיין נהנים מהטעמים.
מה התוספות האהובות עליכם למשקה?
קצפת עם אגוזי לוז קצוצים, טופי מרמלדה או קרם שוקולד ללקק את האצבעות!
מקווים שנהנתם מהמתכון! אל תהססו לשתף אותו עם חברים ולהפיץ את השוקולד החם ברשתות החברתיות. עד לשוקולדים חמים נוספים!