דג אמנון על האש – המתכון שיגרום לכולם להתלהב

דג אמנון על האש – השחלה המושלמת סביב המדורה

כמה פעמים אתם מריחים את הריחות המדהימים של דג על האש, ושואלים את עצמכם איך כל זה קורה? מתכון זה לא סתם מתכון; זהו רומן קולינרי עם טעמים מענגים שמתמזגים יחד ומעניקים חוויה שאי אפשר לשכוח. דג האמנון, במרינדה עוצמתית, צלוי על האש, ותוך כדי הכנתו נשמעים קולות הציוץ של הציפורים, ורוח קלה נושבת, הופכים את האוכל למושלם. שיחה על דג אמנון היא תמיד עניין של כבוד; הוא לא רק עשיר בטעמים אלא גם מצוין להכנה משפחתית או עם חברים.
בואו נתחיל את המסע הזה לקראת מנת דג אמנון שתרצו להגיש שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים להכנת דג האמנון על האש לא מסובכים במיוחד, והיופי הוא שאפשר למצוא רובם בכל בית. זה הזמן לגלות שדג זה הוא גם ממש בריא, עם Omega 3, שמסייע לבריאות הלב וכלי הדם שלנו. ענו על זה באופן מעשי והכינו את הכלים המתאימים! אין דבר יותר מספק מלראות חברים ובני משפחה נהנים מהמנה שיצרתם.

  • 4 פילטים של דג אמנון (אפשר גם דג אחר על פי בחירתכם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון (אפשר גם לשדרגו עם מיץ תפוזים)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לשדרוג טעם)
  • חבילה של ירקות על האש (כמו קישואים, גזר, פלפל אדום)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית או רוצים לנסות משהו אחר, תוכלו להחליף את דג האמנון בחתיכות טופו או בלחם תפו”ח מתובל. זה ייתן לכם טעמים משגעים ומרקם נהדר. תוספות כמו חומוס או סלט ירקות לצד הדג יוסיפו טעמים אגדים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר שריר הזרוע: מתכון שיגרום לכם להתמכר

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המעניין והחם ביותר, שבו העולם של דג האמנון מתחיל להתגבש. זה הזמן להוציא את הכלים וליהנות מתהליך ההכנה. אל תשכחו, כל שלב חשוב במתכון הזה כיוון שהם מתאגדים למנת דג מדהימה!

  1. נניח את דג האמנון בקערה, ונשפוך עליו את שמן הזית, מיץ הלימון ושום קצוץ.
  2. נוסיף את הפפריקה, המלח, והפלפל.
  3. נחתוך את הירקות לחתיכות קטנות, כדי לאפשר להם להתבשל בצורה שווה.
  4. נשמן את רשת הצלייה מעט כדי שהדג לא יתפס.
  5. נניח את דג האמנון על הרשת עם השקעים כלפי מטה.
  6. נחמם את הגריל בכל טמפרטורה גבוהה, ונטגן את הדג במשך 5-7 דקות מכל צד, עד שהדג מתעורר לחיים.
  7. נוסיף את הירקות על הרשת, ונטגן אותם עד רכות.
  8. בזמן שהדג מתבשל, נתבל את הירקות בשמן זית, מלח ופלפל.
  9. נניח את הדג והירקות בצלחת הגשה, ונפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.
  10. נגיש מיד, עם סלט צזיקי או חומוס בצד.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם מחפשים עוד דרכים לשדרג את המנה המדהימה הזו, יש כאן כמה רעיונות:
תוספת של כוסברה יחד עם פטרוזיליה תיתן טוויסט מעניין, ושימוש בתערובות תבלינים שונות כמו תבלין קארי או טימין יכולים לשדרג את הטעמים לכדי חוויה ממכרת שאין כמותה. אם אתם אוהבים חריף, הוספת פלפל חריף קצוץ מביאה לפיצוץ טעמים עד למקסימום.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי דג אמנון?
ישנם דגים אחרים שאתם יכולים להשתמש בהם, כמו פורל, דניס או אפילו סלמון. כל אחד מהם יכול לספק טעמים מענגים.

האם הדג צריך להיות מופשד לפני ההכנה?
כן, חשוב שהדג יהיה מופשד לחלוטין לפני שתתחילו את ההכנה, על מנת שיתבשל היטב ולא יהיו לו חלקים קפואים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סטייק טונה קפוא בתנור - מתכון מעורר תיאבון!

למה להשתמש בשום במתכון הזה?
הסיבה היא שהשום מעניק לדג טעם חזק ומיוחד, והוא מוסיף הרבה מאוד לעונג הקולינרי הכללי.

האם אפשר להכין את המתכון הזה על מחבת?
בהחלט! אפשר גם להכין אותו על מחבת גריל, והטעמים יכולים להיות מצוינים גם שם.

האם אפשר לשמור דג שארי במקרר?
כן, אם יש לכם דג שנשאר, ניתן לשמור אותו בכלי סגור במקרר עד 2-3 ימים.

אילו סוגי ירקות נוספים ניתן להוסיף לדג?
אי לכך, אתם יכולים להוסיף בצל, חצילים, או פטריות; כל ירק שמתאהב בחום הלהבות.

מה המידה המומלצת לדג?
מומלץ להחזיק חתיכות דג בעובי של כ-2-3 ס"מ כדי לפשט את הבישול ולהבטיח טיגון אחיד.

אפשר להכין את הדג במרינדה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את המרינדה מראש ולשמור במקרר. הדג יתמזג בטעמים מדהימים.

איך לדעת מתי הדג מוכן?
בדקו עם מזלג אם בשר הדג מתנפץ בקלות. אם הוא מתפרק ומרגיש נימוח, הוא מוכן!

האם אפשר להקפיא דג מוכן?
נכון, תוכלו להקפיא דג בושל, אם זה רק כדי לשמור על הוא התזונה הבריאה שלכם!

אל תשכחו לשתף את המתכון המבטיח הזה עם חברים ובני משפחה, ולדווח לנו על חוויותיכם! בישול הוא אמנות, ואנחנו כאן למענכם.

Scroll to Top