סלטים בריאים שכל אחד יכול להכין בקלות

"`html

סלטים בריאים בעונה הטרייה והצבעונית

מי לא אוהב סלט? אתם לא תאמינו איזה סלטים מדהימים, בריאים וממכרים אפשר להכין משפע הירקות שיש לנו בכל עונה. בסלטים האלה, אנחנו יכולים לקחת את כל הצבעים, הריחות והטעמים וליצור משהו מעלף שמניח אתכם על ענן טעים במיוחד. הסלטים הללו הם לא רק בריאים, אלא ממש משגעים! כך שכל ביס יגרום לכם לסמוח ולהרגיש טוב עם עצמכם. ולא משנה אם אתם בשיגרה הבריאותית שלכם או סתם רוצים חידוש – התעלו על עצמכם עם מתכונים לאונג' ברי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • המתכון מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנת הסלטים הבריאים שלנו נצטרך את המצרכים הבאים:

  • 1 כוס קינואה (לגרסה בריאה יותר)
  • 2 כוסות חסה קצוצה (או כל ירק עלים אחר שאתם אוהבים)
  • 1 גזר גדול, מגורד
  • 1 פלפל צהוב, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס מלפפונים פרוסים
  • 1/2 כוס טיפין (או אגוזים קלויים לרונית)
  • 1/4 כוס חמוציות או צימוקים (להמתקה)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הסלט הזה ניתן להתאמה לפי מה שיש לכם במגירות הירקות. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט השאירו את הגבינות ואת הדגים בחוץ, והוסיפו עוד ירקות שתרצו או חלבון צמחי.

שלבי ההכנה

עכשיו שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. פשוט לא תאמינו כמה זה קל!

  1. בושלו את הקינואה על פי ההנחיות על האריזות, עד שהיא רכה וקלועה.
  2. בזמן שהקינואה מתבשלת, קצצו את כל הירקות ובו זמנית הכינו את הרוטב בשילוב שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  3. כאשר הקינואה מוכנה, תנו לה להתקרר לחצי שעה במקפיא או בטמפ' החדר.
  4. אחדו את כל המרכיבים בקערה גדולה – הקינואה, הירקות והרוטב.
  5. ערבבו היטב ועד שהכל מחובר באהבה.
  6. אם רוצים, הוסיפו טיפין לקישוט ולפריכות נוספת.
  7. כעת הסלט מוכן ושכבר אתם רוצים לגשת לטעום?
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר טחון על האש שלא תרצו לפספס

תוספות ושדרוגים

רוצים להפוך את הסלט הזה לדינמי יותר? אפשר להוסיף תוכן שאפילו יגרום לחייך. יש אפשרויות מגוונות לשדרוגים:

  • כלולי פרוסות אבוקדו – הם מוסיפים קרמיות בריאה.
  • תוספת של גבינת פטה או גבינת עיזים משדרגת את הסלט לרמה חדשה.
  • תערובות עשבים כמו פטרוזיליה, נענע או בזיליקום נותנות טוויסט טרי ומרענן.
  • אפשר גם להוסיף רסק סלק שנותן צבע מדהים וטעם פירותי.

שאלות ותשובות

מעוניינים לקבל תשובות על כל מה שמעניין אתכם בנוגע לסלטים הבריאים שלנו? לכאן הגעתם!

מה ניתן להחליף בקינואה?
הקינואה יכולה להיות מוחלפת באורז מלא, או לפעמים גם ביד טורטיה כמו אטריות סובה.
האם הסלט יכול להיות טבעוני?
כמובן! כל מה שצריך הוא להימנע משימוש בכל רכיב שמקורו מהחי.
איפה אני יכול למצוא חומרים מיוחדים?
סופר-מרקטים שמוקדשים לאוכל בריא תמיד חובה, ואפשר גם לקנות באינטרנט.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
לאחר ההכנה, הסלט ישמור על טריותו כ-2-3 ימים במקרר בכלי אטום.
אפשר להכין את הסלט מסודר מראש?
בוודאי! מומלץ להכין את החומרים אל מול ההכנה המקורית שניתן בתמונות.
זה יכול להיות סלט מוצק?
כמובן! קרחון ירקות כמו כרובית או ברוקולי יכול לפתור את הבעיה.
אני לא אוהב חמוציות, מה אפשר לשים במקומן?
אפשר לשים פירות כמו תפוחים או אגסים קצוצים.
נכון שסלט בריא יותר טעים?
בהחלט, הבריאות פה באה לידי ביטוי אז למה לא?!
האם יש עוד סלטים מיוחדים שאתם ממליצים?
בוודאי! אנחנו ממליצים על סלטים קיץ הכוללים אבוקדו ודומדמניות.
האם אפשר להכין את זה בשביל יום הולדת?
כן! מי לא אוהב סלטים בריאים ביום הולדת?

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, ולשתף עם חברים שזקוקים לרענון לתפריט שלהם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק לפיצה ללא שמרים פרווה שעושה את העבודה!

"`

Scroll to Top