"`html
עוגת גבינה עם ג'לי תות – מתכון שכולו פינוק
בואו נדבר על משהו שמצליח לרגש אותנו בכל פעם מחדש – עוגת גבינה עם ג'לי תות. זאת לא סתם עוגה, זו עוגה עם היסטוריה! כל ביס הוא מסע בזמן back to the ’80s או ה-’90s, כשהיינו מגיעים לבית של סבתא או של אמא, וחשפנו בכל פעם את העוגה המוכרת והמדהימה הזאת. ומה הולך פה? יש כאן שילוב של מתיקות של תותים, עם קרם גבינה נימוח ומרקם שמשגע את החושים. כל אחת ואחד יזכרו את הרגע הזה שבו העוגה פשוט נמסה להם בפה!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 3 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול למתכון המדהים שלנו, בואו נעבור על המרכיבים שתצטרכו. מדובר ברשימה פשוטה, אבל הו, איך שהרכיבים הללו עובדים ביחד כדי ליצור תוצאה שמשגעת!
- 280 גרם ביסקוויטים פתי בר (כמובן שהמתיקות שלהם לוקחת את העוגה לגבהים חד משמעיים)
- 150 גרם חמאה מומסת (זה מה שנותן לעוגה את הפריכות המושלמת)
- 500 גרם גבינת שמנת (לא תאמינו, אבל היא זו שגורמת לעוגה להיות נימוחה ממש)
- 200 גרם סוכר (יש כאן מתיקות, אבל אתם בהחלט יכולים להתאים את הכמות לפי הטעם האישי)
- 2 ביצים (לא לשכוח להקציף אותן, זה יהפוך את הקרם ליותר אוורירי)
- 1 כפית תמצית וניל (אז, אם תרצו, תוכלו גם לשים יותר, זה משדרג את הטעם)
- 400 גרם ג'לי תות (יהיה בוודאי מהנה לבחור את הטעם, איך לא)
- 250 מ"ל מים רותחים (שזה מה שמעלם את הג'לי לתוך המעלף)
אם אתם שואלים את עצמכם אם יש חלופות לרכיבים, אז לדוגמה – אפשר להחליף את גבינת השמנת בגבינה למריחה רכה במיוחד עבור גרסה יותר בריאה. וגם אם אתם רגישים לגלוטן, הביסקוויטים יכולים להיות מקמח תפו”א, ויש לנו פתרון טעים במיוחד בלי גלוטן!
שלבי ההכנה
אך רגע, לפני שמתחילים, אני רוצה לספר לכם על תחושת זיכרון שעולה לי כל פעם שאני מכינה את העוגה הזאת. כשאני מסתכלת על המיקסר, אני נזכרת באמא שלי, עומדת שם ומערבבת את כל הרכיבים באהבה. זה תהליך בפני עצמו, ואני בטוחה שאתם תרגישו את האהבה הזאת בכל ביס.
- לשבור את הביסקוויטים לפיסות קטנות ולהניח בקערה.
- הניחו את החמאה המומסת על הביסקוויטים וערבבו היטב עד שהתערובת תהיה פירורית.
- הניחו את התערובת בתבנית בקוטר 24 ס"מ ולחצו היטב כדי ליצור בסיס יציב.
- מעבירים את התבנית לקירור למשך 15 דקות.
- בקערה נפרדת, שמים את הגבינה והסוכר ומערבבים עם מיקסר עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ועורמים שוב עד שהתערובת מחושבת ונעימה.
- שופכים את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוויטים בתבנית.
- אופים בתנור במשך 40 דקות בחום של 160 מעלות.
- לאחר סיום האפייה, מניחים לעוגה להתקרר בטמפ' החדר.
- בינתיים, מכינים את הג'לי: משרים את הג'לי במים רותחים עד שהוא נמס לחלוטין.
- מצננים את הג'לי מעט ומוזגים עליו בעדינות את התערובת על העוגה המוכנה.
- מניחים את כל זה במקרר למשך 3 שעות לפחות כדי שהג'לי יתקשה.
- לאחר שהתייצב, חותכים פרוסות ומסדרים על צלחות.
- מקשטים בעזרת תותים טריים או מנטה, אם רוצים. יופי של סיום!
עד כאן, חברים, תהליך ההכנה המהמם שלי. זה טעים, מדהים, וגם אם מישהו מזהה פה קצת חמאה, אל תדאגו – זה פשוט מה שמביא את הטעם המושלם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את העוגה, יש כמה רעיונות מגניבים – אתם יכולים להוסיף רוטב שוקולדים מעל למתיקות נוספת. זה יכול לקחת את העוגה שלכם מ"הכי טעים שיש" ל"מעלף". אם אתם אוהבים פירות נוספים, תוכלו לשים גם קוביות של ממלכת פרי אחרת כמו שזיפים או דובדבנים שיגרמו לעוגה להיות משגעת. גם אגוזים קצוצים יכולים להוסיף קונטרה מעניינת!
שאלות ותשובות
למה העוגה הזו נחשבת למושלמת?
העוגה הזו מצליחה לשלב טעמים מתוקים עם מלוחים, תוך כדי שהמרקם שלה הוא אוורירי ונפלא. אני מדבר על עוגה שבעצם מפגישה בין ילדות למבוגרים, וכולם מתמכרים לטעם שלה.
האם ניתן להכין את העוגה הזו עם גבינת קוטג'?
בהחלט! גבינת קוטג' יכולה לשדרג את העוגה וגם להוריד כמה קלוריות. זה עובד והיא בהחלט תהיה מדהימה.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה הזו יכולה להחזיק מעמד במקרר בין 4-5 ימים. ואם נשאר לכם ג'לי, תוסיפו עוד ג'לי כל כשיש צורך!
למה מחממים את המים עם הג'לי?
החום עוזר לג'לי להתמוסס וליצור את המרקם הנכון. זהו חלק מהקסם של המתכון, גסטלט!
האם אפשר לשנות את גובה העוגה?
בוודאי! על ידי שינוי הגובה של הביסקוויטים בתבנית – תוכלו לשחק עם גובה העוגה המושלם!
מה אם אני רוצה עוגה דלה יותר בסוכר?
אפשר בהחלט להוריד מכמות הסוכר או להמיר אותו בסוכר טבעי אחר. תמיד אפשר לשדרגו גם!
האם אפשר לשים פירות שונים על העוגה?
נכון! यदि אתם אוהבים טעמים אחרים, פירות אדומים משגעים או מנגו יכולים להוסיף המון לטעם.
איזו תבנית מומלצת להשתמש?
תבנית בקוטר 24 ס"מ תעבוד מצוין, כי היא נותנת לעוגה את המרקם המושלם.
מה אם אני בספק לגבי ביצים?
אם אתם מעדיפים לגמרי להימנע מביצים, אפשר להשתמש במוצרים מבוססי צמח עבור חלופה, רק תוודאו לבדוק את כמות המתקנים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן! אם נותר חלק, אתם יכולים להקפיא את העוגה ואחר כך להפשיר במקרר. העוגה הזאת לא מאבדת מהקסם שלה גם אחרי הפשרה.
אז מה יש לומר יותר? כעת אתם יודעים איך להכין עוגת גבינה מושלמת עם ג'לי תות! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תענוג לכולם, נכון? יאללה, לאכול!
"`