עוגת שוקולד עם שוקולד מריר שתכבוש את הלבבות

עוגת שוקולד מושלמת עם שוקולד מריר

כמה פעמים שמענו את המילה "עוגת שוקולד" ולא יכולנו להתאפק? מה קורה כשעוגה כזו נמסה בפה כמו חלום מובהק? אנחנו לא מדברים על סתם עוגה; מדובר בעוגת שוקולד מדהימה, מעלפת, שמדברת בלבבות החובבים את המתוק והטעים. נעים להכיר לכם את מתכון עוגת השוקולד שלנו, שמתאימה לכל אירוע, חיבור עם כוס קפה, או סתם כגמת בוקר שגרתית. העוגה הזו לא רק נראית נהדר, אלא היא גם מצליחה לסחוף כל אחד אל תוך העולם המתוק שלה. מתכון זה הוא לא סתם מתכון אחר עבורכם, אלא יצירת מופת פריכה ונימוחה שמשלבת שוקולד מריר איכותי עם מרקם אוורירי שמושך את הלשון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את עוגת השוקולד הכי טעימה שיש, נבנה רשימה של מרכיבים, ונדאג שהכל יהיה במידות מדויקות. זה הזמן לגלות את הסודות של מתכון העוגה המושלמת.

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (של לפחות 70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה לא מתוספת (נמסה)
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח (אפשר קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

כמובן שישנן אפשרויות נוספות להחליף רכיבים! אפשר לשים הדגש על גרסה טבעונית עם חלב קוקוס במקום חמאה, או להמיר את הסוכר בסוכר קנים כדי להעניק לעצמכם את הקסם הזה של עוגה מדהימה ובריאה.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מוכנים וממתינים לצאת לדרך, הגיע הרגע המרגש – בואו נתחיל בהכנה המהירה והקלה של העוגה! אני מבטיח לכם, תהליך ההכנה עצמו הוא חלק בלתי נפרד מכיף המתכון.

  1. חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. מניחים את השוקולד מריר עם החמאה המומסת בקערה, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים, עד שהשוקולד מת melts ומאוחד עם החמאה.
  3. על מנת לאזן את המתיקות, מוסיפים את הסוכר החום, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  5. נוסיף את הקמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה, ונערבב בעזרת מרית או כף עץ. חשוב לא לערבב יותר מדי!
  6. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במשך כ-30 דקות.
  7. כשנגמר הזמן, בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם לא, מוסיפים עוד 5 דקות בתנור.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני שמחלקים מדעים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק פריך מלוח עם גבינות שמשגע את כולם

וכמובן, מספר דברים שיכולים לשדרג את העוגה המושלמת הזו: אתם יכולים להוסיף אגוזי לוז קצוצים, שוקולד חלב קצוץ או אפילו מעט רסק תפוחים במקום את אחת מהביצים לכדי שמירה על ליחודיות.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
יש אפשרות להמיר את השוקולד למתוק יותר, אך שימו לב שהתוצאה תהיה שונה במעט בטעם ובמרקם.

מה קורה אם אני לא אוהב את הקקאו?
אם אתם לא מחבבים את הקקאו, יש אפשרות להוריד אותו מהמתכון, אבל תתפשרו על עומק הטעמים שהשוקולד בנוסף מעניק.

האם אפשר להכין את העוגה בלי ביצים?
כדי להכין את העוגה ללא ביצים, אפשר להשתמש ברסק תפוחים או בננות בשלות – זה עובד מצוין כמעט תמיד!

מהי הדרך הכי טובה לאחסן את העוגה הזו?
עוגת השוקולד שומרת על טעמה מצוין בטמפרטורת החדר, אבל אם אתם רוצים למנוע מן העוגה להתייבש, כדאי לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.

מדוע שוקולד מריר עדיף בעוגות?
שוקולד מריר מעניק טעמים עמוקים ועשירים, מה שהופך את העוגה ליותר מעניינת. הוא גם פחות מתוק, מה שמאזן את הליך הקינוח.

האם אני יכול להקפיא חלק מהעוגה?
בוודאי! עוגת השוקולד מרירה מעולה להקפאה. פשוט קפלו אותה היטב בניילון נצמד והניחו בשקית הכנה לפני שהיא מוכנסה ממש לקפיאה.

איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
הקיסם הוא السורג! כאשר הוא יוצא יבש ולא דביק, העוגה מוכנה.

האם מדובר בעוגה בריאה?
זו תלויה איך אתם מבינים בריאות. העוגה עשויה משוקולד איכותי, וברכיבים אחרים, כמו קמח דל פחמימות, היא יכולה לשמש כבחירה נפלאה במינון סביר.

האם אפשר לגוון את הטעמים בעוגה זו?
בהחלט! הוספת תמצית וניל או קינמון יכולה להעניק לעוגה טוויסט טעים ומעניין.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין קיש פטריות מהיר בקלות ובטעם מושלם

איך כדאי לשרת את העוגה?
עוגת השוקולד הזו פשוט מעולה עם כוס קפה קרה, אבל גם עם כדור של גלידת וניל או קצפת תוצרת בית!

אז, מה אנחנו מחכים? קדימה, הכינו את עוגת השוקולד מנתית משלכם! השמועות מדברות על כך שהעוגה הזו היא אגדה שנדונה בביתו של כל חובב קינוחים!

אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! בואו נעודד את כולם לטעום מהקסם המתוק הזה!

Scroll to Top