עוגת שמרים של סבתא אופירה
העוגה הזאת היא כמו חיבוק חם מימים עברו, זיכרון מתוק משנות הילדות שלנו. כל ביס הוא כמו סיפור ששזור בניחוחות של אהבה, שמחה וטעימות שקשה לעמוד בפניהן. זה התחיל כשסבתא אופירה, שהייתה מומחית בליצור עוגות שמרים שמשאירות טעם של עוד, ביקשה שנעזור לה במטבח. עטפנו את החמאה, קמח ומסמרי לאהבה, וגילינו את הסוד לעוגה המדהימה הזאת. זה הזמן שלכם להכיר את המתכון הממכר הזה, ואז לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וקסם למספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות עבודה + 1 שעת התפחה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 12-15 מנות
מרכיבים הדרושים
העוגה הזו מצריכה לא מעט מרכיבים, אבל אל תתנו לזה להרתיע אתכם. בסופו של דבר, התוצאה היא כל כך אגדי שחבל על כל רגע שלא תכינו אותה. הנה מה שתצטרכו:
- 500 גרם קמח
- 200 מ"ל חלב חם
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים + חלמון אחד להברשה
- 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אך מוסיף טעם משגע)
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים או כל אגוז אחר שאוהבים
- 100 גרם שוקולד צ׳יפס (לטעמכם, כמובן)
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל בהכנה. זה הזמן בו הקסם קורה, והמעמד שלנו במטבח נראה קצת כמו גיבורי קומיקס במאבק נגד הבלילה.
- נחמם את החלב בקולקציה של טעמים, אנו רוצים לעשות זאת כך שהוא יהיה חמים, אבל לא רותח.
- נפורר את השמרים לבלנדר, נוסיף את החלב החם ונערבב היטב.
- נוסיף את הסוכר והביצים ונטחן עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את החמאה הרכה ונמשיך לערבב.
- איטיות היא סוד הכנת הבצק. נוסיף את הקמח, המלח ואת הקינמון (אם בחרנו) לאט לאט.
- נלוש את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ואלסטי, זה לוקח כ-10 דקות.
- נכסה את הבצק במגבת ונניח לו לתפוס נפח כפול בחום לחצי שעה.
- לאחר שהבצק תפח, נוציא אותו מהקערה, נלחץ אותו באהבה כדי להוציא את האוויר ונחלק אותו לשניים.
- נרדד כל חלק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.
- נבזוק את אגוזי הלוז והשוקולד צ׳יפס על כל מלבן ונגלגל את הבצק לגליל.
- נחתוך את הגליל ליקטוענים באורך של כ-4 ס"מ ונניח אותם בתבנית משומנת.
- נכסה שוב את התבנית ונניח לו לתפוס ולהתכונן לעוד חצי שעה.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות.
- נעביר את הזיגוג – נבריש את הגלילים בחלמון ביצה ונבזוק מעט סוכר מעל.
- נאפה את העוגה במשך 25-30 דקות או עד שהיא זהובה ומרשימה.
מרכיבים חלופיים
בואו להיות יצירתיים! אם בחרתם בגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את החמאה בשמן קוקוס והשמנת בחלב סויה. לא אוהבים אגוזים? אין בעיה! פשוט שמים שוקולד צ׳יפס בלבד. זה מדהים באותה מידה!
שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את העוגה, הוסיפו פרוטאין טעים לתוך הבצק – למה לא?! וגם סכין של קרם שוקולד לא תזיק. נהפוך אותה לעוגה של ממש!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה מראש?
כן, זה אפשרי. פשוט יש לשמור אותה בכלי סגור עד להכנה.
ניתן להכין עם קמח מלא?
בהחלט. קמח מלא מעניק טעם אגדי אך יש לצמצם את הכמות במעט.
האם זה אפשרי להכין עוגה בריאה יותר?
בוודאי! ניתן להשתמש בדורשימות דלת פחמימות וטבעיות.
כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה בדרך כלל מחזיקה מספר ימים בקופסה סגורה, אך היא מתמוססת במהירות!
אם אני לא אוהב קפה, יש אפשרות להחליף אותו בחלב?
כמובן! חלב הוא תחליף חמוד וחלק!
מה קורה אם העוגה נראית נמוכה?
אולי אותו שיבוץ של השמרים לא היה נכון שצריך לדאוג שאת השמרים יוצא יותר גבוהה.
אתם יכולים להחליף את אגוזי הלוז בפרי יבש?
בוודאי! יש טעמים מדהימים עם פרי אקזוטי!
מה אם אין לי תבנית לעוגות שמרים?
פשוט השתמשו בתבנית עגולה או אפילו בתבנית מאפינס!
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
תבחרו בקיסם. אם הוא יוצא יבש, בתנועה מרשימה, אז היא מוכנה.
האם זה אפשרי להכין אותן קטנות יותר?
בהחלט. פשוט חותכים את הבצק לחתיכות קטנות וקצרות. תהנו!
אז, למה אתם מחכים? סעו עם העוגה הזאת ישר ללב של המשפחה והחברים שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, ותנו לכולם ליהנות מהאהבה הזאת של סבתא אופירה. ככה אמור להיראות אוכל טוב, נכון?