עוף עם ירקות בתנור סילאן שיביא לכם טעמים חדשים

עוף עם ירקות בתנור סילאן – מתכון אגדי שכולם מתמכרים אליו!

אם יש משהו שהטעם המופלא של עוף עם ירקות בתנור סילאן יכול לעשות, זה לשעשע את החיך, להריח נפלא ולהפתיע את האורחים! המנה הזאת היא לא סתם עוד מתכון; היא חוויה של טעמים, צבעים וריחות שפשוט לא תרצו לפספס. זהו מתכון שמזכיר לנו את בית אמא, את הבית החם שממוקם בלב, ואת ההכנה של מנות שמטביעות זיכרונות ילדות בשולחן האוכל המשפחתי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהעוף רך ועסיסי, והירקות מתובלים בטעמים המשוגעים של סילאן ודבש, המנה הזו תהיה פשוט מדהימה! אז מה צריך כדי ליצור את הקסם הזה? להלן המרכיבים:

  • 1.5 ק"ג עוף (חתוך לחלקים)
  • 5-6 כוסות ירקות (גזר, קישואים, תפוחי אדמה, בצל ושום)
  • 4 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית Paprika מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ½ כוס מים

בנוסף, אם יש לכם אורחים טבעוניים, זה הזמן להציע עוף חלופי: אפשר להשתמש בקטניות כמו חומוס או שעועית במקום העוף. המנה תקבל את הטעמים המשגעים של הסילאן גם בגרסה הזו!

שלבי ההכנה

עכשיו אתם בטח מתרגשים כמו שאני הייתי מתרגש לפני ההכנה. הכינו את כל מה שצריך, והתחילו עם השלבים המיוחדים שיביאו לכם את המנה המדהימה הזו!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את חלקי העוף בתבנית עמוקה.
  3. מניחים את הירקות מסביב לעוף.
  4. ערבבים את הסילאן עם שמן הזית, כמון, Paprika, מלח ופלפל בקערה נפרדת.
  5. יוצרים רוטב מדהים ומוזגים אותו מעל העוף והירקות.
  6. מוסיפים ½ כוס מים לתבנית.
  7. מכסים את התבנית עם ניילון נצמד או נייר אלומיניום.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 45 דקות.
  9. אחר כך מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד לקבלת זהב מושלם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פלאפל תימני מתכון מדהים שכל אחד יכול להכין

עכשיו, כשאתם רואים את רוטב הסילאן שנספג בעוף והירקות, אתם כבר יכולים לדמיין את הטעם הנפלא שהמנה הזו תיצור בפה שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה לממד חדש, הנה מספר רעיונות:

  • להוסיף שקדים קלויים מעל לקישוט וטעם אגדי.
  • לנסות להוסיף תבלינים כמו קינמון או הל כדי להעניק למנה נגיעה מזרחית.
  • להגיש לצד אורז בסמטי או קוסקוס כדי לחגוג יחד את הטעמים.

הלב שלנו מתמלא בשמחה כל פעם שאנחנו מכינים את המנה הזו, ולא רק בגלל הטעם, אלא כי היא מלווה בזכרונות מתוקים של משפחה, חברים ושמחות.

שאלות תשובות

א. מה אני יכול לעשות אם אין לי סילאן?
במקום סילאן, אתם יכולים להשתמש בדבש, אם אתם לא שומרים על כשרות – זה ייתן טעם מתוק ומיוחד. להרפתקנים, מומלץ לנסות ברוטב רוטב סויה!

ב. האם זה מתכון בריא?
עוף מכיל פרוטאין עשיר, והירקות שותפים נמנים בריאותיים ומשדרגים את המנה למאכל בריא, דל קלוריות.

ג. כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תישאר טרייה במקרר למשך 3-4 ימים, ואם אתם אוהבים אוכל מחומם – זו אחלה אופציה!

ד. מתקדם לרמת קפיצת מדרגה!
לא מומלץ להקפיא את העוף לאחר הבישול, שכן זה עלול לשנות את המראה והמרקם שלו.

ה. איך לדעת כשזה מוכן?
המראה זהב והדבק של הרוטב סביב העוף מבטיחים שהמנה מוכנה. אתם רוצים שזה יהיה גם רך בפנים.

ו. האם אפשר לשדרגו עם פירות?
בהחלט! פירות יבשים כמו צימוקים, תאנים או משמשים מוסיפים נופך מתוק ומעודן לפתיחה.

ז. מה אני עושה אם אני אוהב תיבול חזק?
אפשר להוסיף יותר תבלינים כמו כמון או פפריקה כדי לנסות להגיע לטעמים חמודים יותר שמתאימים לכם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון עם בצק פריך מתוק מוכן לשבועות הקרובים

ח. כמה זמן לוקח להכין את המנה?
עם כל הצעדים, תוכלו להכין את המנה הזו בפחות משעה, מה שאומר שזה מושלם לארוחת ערב משפחתית מתחת לתנור.

ט. זה טוב גם לסוף השבוע?
זה מתכון מצוין לסוף השבוע! אתם יכולים להכין אותו בכמויות גדולות ולהתענג עליו לאורך כל סוף השבוע יחד עם חברים ובני משפחה, כולם ישגעו.

י. מה אני יכול להשתמש במקום עוף?
אם אתם בקטע צמחוני או טבעוני, החליפו בעוף בירקות נוספים, כמו קישואים, דלועים או טופו אקטיבי לחוויה נפלאה.

כשהמנה יוצאת מהתנור, והבית מתמלא בניחוח המדהים שלה, אין כמובן ספק שהמנה הזו לא תשאיר אף אחד אדיש. אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ומשפחה, כי פשוט לא נעלם שמישהו חושב שהוא ירוויח יותר הפעם!

Scroll to Top