קציצות טונה ברוטב עגבניות אבי ביטון
איזה כיף זה לפעמים לצלול אל רבדים של טעמים ומרקמים, במיוחד עם המנה המדהימה הזו – קציצות טונה ברוטב עגבניות. זהו מתכון מיוחד של השף המהולל אבי ביטון, שבו אנחנו מתאהבים בכל ביס. הקציצות האלה, המושלמות, ממכרות כל כך – עד שתמצאו את עצמכם נלחמים על האחרונה בצלחת. רוטב העגבניות משתלב בצורה מעלפת עם הטונה, ויוצר חוויה קולינרית שאין דומה לה. בואו נצא למסע של טעמים ונתחיל להכין את המנה המשגעת הזו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן תמצאו את רשימת המרכיבים שדרושים כדי ליצור את הקציצות המדהימות הללו. הרכיבים הם בסיסיים ונמצאים לרוב בכל בית, כך שלא תצטרכו לחפש רחוק.
- 400 גרם טונה משומרת, מסוננת
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פBread crumbs (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס גבינת פרמזן (אופציונלי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן קנולה לטיגון
בשלב הראשון, נתחיל במכנה רוטב העגבניות. הרוטב הזה הוא כמו השוליה שצובעת את הבמה בעושרה ובטעמה. הוא מהווה את הפנינה של המנה.
- 800 גרם עגבניות מרוסקות (או 2 קופסאות שימורים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית סוכר (כדי לאזן חומציות)
- מלח, פלפל ואורגנו לפי טעם
שלבי ההכנה
אחרי שהתכוננו עם כל הרכיבים המיוחדים הללו, הגיע הזמן להכין את הקציצות הבריאות והממכרות. תהליך ההכנה הוא ממש פשוט, אין צורך להיות שפים מומחים כדי להצליח כאן!
- בתוך קערה גדולה, נערבב את הטונה, הביצה, הפנ breadcrumbs, בצל, שום, פטרוזיליה, גבינת פרמזן, מלח ופלפל. נוודא שהמרכיבים מתערבבים היטב.
- אחרי שהכל התערבב, נלקח כף מהעיסה וניצור קציצות בגודל שבין כדור טניס לפינג פונג.
- נלחץ את הקציצות היטב כדי שלא יפורקו בזמן הטיגון.
- נחמם שמן קנולה במחבת על חום בינוני ונטגן את הקציצות עד שהן מקבלות צבע זהב חביב מכל הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד.
- מכניסים את הקציצות המקופלות בצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- בעוד אנו מטגנים את הקציצות, נתחיל בהכנת רוטב העגבניות: נחמם שמן זית בסיר, נוסיף את הבצל הקצוץ, ונבשל עד ששקוף, בערך 5 דקות.
- נוסיף את השום ונטגן עוד דקה. נוסיף את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, ונביא לרתיחה.
- נSeason עם מלח, פלפל ואורגנו, ונבשל על חום נמוך במשך 15 דקות, עד שהרוטב מתעבה.
- בהשתמש בדליים, נניח את הקציצות בזהירות ברוטב, נביא לרתיחה קלה ונבשל עוד 10 דקות.
- נגיש את הקציצות חמות עם מעט רוטב מעל, אולי עם לחם קריספי בצד.
יאללה, הכנו קציצות טונה מדהימות ברוטב עגבניות! הן נמסות בפה והן משלמות על עצמן בכל ביס.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג את הקציצות ברוטב, אפשר להוסיף לסיר גם ירקות חתוכים כגון גזר או קישוא לקראת סיום הבישול. כך, אתם מוסיפים צבע וטעם משגע!
עוד רעיון הוא לשדרג את הרוטב עם תוספת של בזיליקום טרי או צ'ילי חריף למי שאוהב טעם קצת יותר דרמטי. גבינת מוצרלה נמסה גם יכולה להיות שדרוג טעים שכדאי לשקול!
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הטונה במוצרי טופו קצוצים, ובמקום ביצה – להשתמש ב"בהמון" (חצי כוס מים עם 2 כפות זרעי צ'יה). זה יכול להיות נחמד לא פחות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הקציצות ללא גלוטן? כן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א במקום הפנ breadcrumbs או כל תחליף דל גלוטן אחר, וזה יעבוד מצוין.
מה אפשר להגיש עם הקציצות? את הקציצות אפשר להגיש עם פסטה, אורז או אפילו על מצע סלט טרי. זה עובד טוב עם כל דבר!
כמה זמן נשמרות הקציצות בשאריות? הקציצות יכולות להחזיק במקרר עד 3 ימים, אבל תסחבו אותן לשם באחסון אטום.
האם אפשר להקפיא את הקציצות? בהחלט! קציצות ללא רוטב ניתן להקפיא עד שישה חודשים. לפני ההגשה, חמקו אליהם חום משנוי.
מה טעות נפוצה בעשיית קציצות טונה? טעות נפוצה היא לא לסנן את הטונה היטב, דבר שמוביל לקציצות רטובות מידי. סננו טוב וכך תקבלו קציצות מגניבות ונעימות.
מה אורך הזמן האידיאלי לבישול הרוטב? מינימום 15 דקות כדי שלטעמים יהיה זמן להתמזג יחד.
אפשר להוסיף עוד טעמים לרוטב? כן, תוספת של פלפל חריף או תבלינים נוספים תעזור להקנות טעמים ייחודיים לרוטב.
מה קורה אם אין לי רק בצל אחד? זה בסדר! אפשר לשים בצל קטן או לוותר אם אין לכם. הקציצות יטעמו נהדר בכל מקרה.
האם זה מתכון שניתן להכין עם ילדים? בהחלט! זה מתכון קליל וכיף להכין יחד, והילדים ייהנו ממשלוח הקציצות לרוטב.
אז מה אתם מחכים? הכינו את הקציצות המדהימות האלו והפיצו את המתכון לחברים שלכם! אני בטוח שהם יתלהבו כמו שאתם יתלהבו. תיהנו!