כיצד להכין פנקייק בלי אבקת אפייה בקלות

מתכון לפנקייק מדהים בלי אבקת אפייה

חושבים שפנקייקים הם תמיד סיפור של אבקת אפייה? טעות. יש קסם אחר – קסם של פנקייקים מושלמים, אווריריים, נימוחים על הלשון, שאין צורך באבקה המיוחדת. הפנקייקים הללו קיבלו את התואר "ממכרים" כי ברגע שתתחילו לאכול, הסיכוי שתהיו מסוגלים להפסיק נמוך מאוד. כשתכינו את הפנקייקים המעלפים האלה, תרגישו איך כל ביס כל כך טעים שישמר בזיכרון שלכם, ואיך טעם מגעש ומתוק מתמזג עם טקסטורה רכה ואוורירית. זה מתכון שפשוט חייבים לנסות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6

ההרכיבים הדרושים

כעת, כשהרגשתם את הרעב הולך ומתרקם, הגיע הזמן לעבור למצרכים. הפעם נשתמש ברכיבים פשוטים ולא מסובכים, כאלה שיהפכו את הפנקייקים שלכם למושלמים בסגנון הכי טעים שיש.

  • קוס קסם: 250 גרם קמח חיטה (אם רוצים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה או קמח שקדים)
  • 2 ביצים גדולות
  • שקית סוכר וניל (אם רוצים להוסיף טעם נוסף)
  • 500 מ"ל חלב (לגרסה דלת לקטוז, ניתן להשתמש בחלב סויה או שיבולת שועל)
  • 2 כפות סוכר (סוכר חום עושה את העבודה מצוין)
  • 1/2 כפית מלח (כדי להדגיש טעמים)
  • 2 כפות חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסה טבעונית)
  • שמן לצלייה

שלבי ההכנה

כעת, ברור שחיכיתם רגע זה עם רוגע. הבה נתחיל בתהליך המהיר של הכנה, שיביא אותנו לפנקייקים המהממים.

  1. בנקודת הפתיחה, נניח את כל המצרכים הרטובים: החלב, הביצים, החמאה והסוכר בקערה גדולה, ונערבב בעזרת מטרפה.
  2. נמשיך ונוסיף לקערה את הקמח, המלח ושקית סוכר הווניל ונטפף שוב עד שהקמח נבלע בתערובת. המטרה היא לא לערבב יותר מדי, רוצים מעט גושי קמח – זה ייתן לפנקייקים את האווריריות המיוחדת!
  3. נחמם מחבת עם מעט שמן על חום בינוני גבוה.
  4. כל פנקייק הוא כוכב. נניח בכף את התערובת במחבת. נמתין עד שהבועות מתחילות להופיע על פני הפנקייק (זהו סימן מצוין!)
  5. אחרי 2-3 דקות הפנקייק מוכן להפיכה. נווט אותו בזהירות בעזרת מרית ונאפה מצד שני עד שהוא זהוב ויפה.
  6. נחזור על התהליך עם שאר התערובת.
  7. בהצלחה! הפנקייקים שלנו מוכנים. אפשר לערום אותם אחד על השני בערימה יפה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין רוטב ויניגרט מיונז בקלות ובמהירות

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשתסיימו להכין את הפנקייקים, תגלו שיש אינספור אופציות לשדרוג. יתרה מכך, מדובר בעסקה משתלמת כי כל תוספת תהפוך את הפנקייקים שלכם למשגעים עוד יותר. ניתן להוסיף בכל שלב:

  • חתיכות שוקולד – קקאו מריר או שוקולד חלב, לבחירתכם.
  • פירות טריים – תותים, בננות, פירות יער… יהיה כאן מצב נעים!
  • קרם פרש או שמנת חמוצה – להוסיף טעם נוסף עשיר.
  • פירות יבשים – בישול עוצר נשימה!
  • מייפל ותחליפי סוכר – עם נגיעה מתוקה וטעימה.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם הפנקייקים שנשארו?
פנקייקים שנשארו יכולים להיכנס למקרר, ואם אתם אוהבים פנקייקים קרים, זה מעולה. אפשר גם להקפיא אותם – כך תמיד יהיו לכם פנקייקים מוכנים, שמחממים כשצריך.

האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש בקפסולות של פשתן או בננה מעוכה כפי שדיברנו. זה חלבון בריא, וכך תיצרו גרסה טבעונית מדהימה!

האם אפשר להכין את הפנקייקים מינימליסטיים עם רכיבים פחותים?
כן, גם קמח ומים עשויים לעשות את העבודה. זה לא יהיה אותו טעם עולמי, אבל בהחלט פנקייקים בסיסיים!

איך לשמור על הפנקייקים חמים עד ההגשה?
שמים את הפנקייקים על צלחת ומניחים עליה מגבת כדי לשמור על חום. ניתן גם לחמם בתנור בטמפ' נמוכה.

מה לעשות אם התערובת יוצאת סמיכה מדי?
אין בעיה! הוסיפו מעט חלב או מים כדי לדלל את התערובת והפנקייקים יצליחו כאילו שום דבר לא קרה.

כמה פנקייקים יוצאים מהכמות הזו?
מהכמות שהכנתם, יוצאים בין 4 ל-6 פנקייקים, תלוי בגובה ובגודל שאתם רוצים להכין.

האם ניתן להוסיף תבלינים לתערובת?
בהחלט! קינמון, אגוז מוסקט, או קפה טחון יכולים להוסיף המון טעמים מעניינים. מהאת השוקולדי או המתוק.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד ללא סוכר עם קמח שקדים שלא תרצו לפספס

איך יודעים שהפנקייקים מוכנים?
כאשר bועות מתחילות להיווצר על פני השטח, והפנקייק מתמלא באור שמש. תראו שינוי גוון קל – זהו הסימן המושלם להפוכה!

האם ניתן לקשט את הפנקייקים?
ודאי! אפשר עם קרם פרש, פירות או סירופ מייפל נהדר. זה נעשה גם קל מאוד.

האם יש וריאציות נוספות לפנקייקים?
בהחלט! יש כאלה שהוסיפו קקאו כחלק מהקמח, או משתמשים בקמחים אחרים כמו קמח קינואה או קמח קוקוס וליצור טעמים חדשים ומיוחדים.

לסיום, אם נגענו בלבבותיכם עם המתכון המדהים הזה, מומלץ לשתף את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו לחברים! תנו לכולם לטעום ולחוות את הפנקייקים המעלפים הללו. בתיאבון!

Scroll to Top