עוגיות בצק פריך עם שמן שלא תוכל לעמוד בפניהם!

עוגיות בצק פריך עם שמן – המתכון המושלם שיגרום לכם להתמכר!

כשהריחות של עוגיות בצק פריך מתפשטים ברחבי הבית, אף אחד לא יכול לעמוד בפני הפיתוי. כן, זאת לא סוד – עוגיות הן אהבה, במיוחד כשהן פריכות, נימוחות ומלאות בטעמים. ואגב, השילוב של ביצים ושמן מבטיח לנו עוגיות רכות בפנים וקריספיות מבחוץ. אז אם אתם מחפשים מתכון משגע, אגדי ומעלף, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מניחים כ-24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נפרט את מרכיבי המתכון. נשתמש במצרכים פשוטים שקל להשיג בכל סופרמרקט, וכמובן, ניתן לשדרג אותם בקלות. המתכון יתן לנו עוגיות שמרגישות כמו של סבתא, ובטוח שתרצו להכין אותן מכל הלב.

  • 300 גרם קמח כוסמין (או קמח חיטה)
  • 150 גרם סוכר (אפשר גם סוכר חום)
  • 125 מ"ל שמן (שמן זית, שמן קוקוס או שמן סויה)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט קינמון (למישהו שאוהב טעמים מיוחדים)
  • שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

למקרה שאתם רגישים לגלוטן, תוכלו להשתמש בקמח שקדים או בקמח תפוחי אדמה במקום קמח כוסמין. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה ב-100 גרם רסק תפוחים או ב-1/4 כוס מחית בננה. אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס בתור שמן בריאותי ולהשאיר את הסוכרים נחלת העבר.

שלבי ההכנה

הכירו את תהליך ההכנה המעלות הורמונים של שמחה! זה הולך להיות פשוט וקל, ולבסוף, זה ייגמר בעוגיות מדהימות.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. שימו תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון – מערבבים היטב.
  5. בוחרים בקלות… מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובה. מערבבים בעדינות עד שהתערובת נראית אחידה.
  6. אם אתם רוצים לשדרג, זה הזמן להוסיף שוקולד צ’יפס או אגוזים קצוצים.
  7. כשהתערובת מוכנה, עם כף או בידיים, יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מניחים על התבנית.
  8. מועכים קצת את הכדורים עם כף כדי לקבל צורת עוגייה.
  9. אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות וקריספיות בשוליים.
  10. מניחים להן להתקרר מעט על התבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה אפויה של פעם שתכבוש את הלב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כנסו כאן לממלכה של התוספות! זה הזמן לקחת את העוגיות לרמה הבאה. אתם יכולים להוסיף לדוגמה:

  • צימוקים, שישדרגו את העוגיות ויתנו טעם מתוק ופירותי.
  • שברי אגוזי לוז, שיביאו טוויסט נוגט מהאגדות.
  • קפה טחון לקצת תעוזה – שילוב של טעמים שלא תשכחו!
  • קקאו ואפילו קוקוס קצוץ – לכל אוהבי השוקולד.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשמור מתוך העוגיות המוכנות?
עוגיות האלו נשמרות בשקית אטומה או בקופסה מבודדת במשך כ-5 ימים. אם תשמרו במקפיא, אפשר לשמור גם למשך חודשיים.

האם אפשר להכין את העוגיות עם פירות יבשים?
בהחלט! פירות יבשים כמו תמרים, פרי הדר ופסיפלורה מתאימים מאוד ומשדרגים את הטעם. פשוט קצצו אותם היטב והוסיפו לתערובת.

אפשר להכין עוגיות דלות פחמימות?
כן. ניתן להשתמש בהל דל פחמימות כמו קמח שקדים ובממתיקים טבעיים כמו סטיביה או סווידר.

מה הזמן המושלם לאפיית העוגיות?
זמן האפייה תלוי בעובי העוגיות שיצרתם. בממוצע 12-15 דקות זמינות בהחלט, השארו ליד התנור ותפקחו!

האם אני יכול להוסיף בחילה?
בשמחה! טעמו ותחושותיכם הן העיקר. הוסיפו מעט מלח משפר טעמים, זה לא יפגע בעוגיות אלא יגביר את הטעם.

אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח תפו”א, ראו שזה ידרוש שינוי מעט במרכיבים.

האם ניתן להכין עוגיות שמבוססות קקאו?
בהחלט! הוסיפו 30 גרם קקאו לתערובת ובצק העוגיות יהפוך לשוקולדי ומפנק!

האם ניתן להקפיא את הבצק?
כן, תוכלו להקפיא את הבצק עצמו. תנו לו להתקרר ומיד אחרי – הכניסו לשקית אטומה.

האם ניתן להכין את המתכון ללא ביצים?
כן, השתמשו בממרח תפוחים או טחינה כהחלפה לעוגיות טבעוניות ונפלאות!

איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
קחו בחשבון שהשוליים צריכים להיות זהובים וחלשיים. אל תשכחו, החל מבישול המנה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט פירות מתכון קל ופשוט שכולם אוהבים

אחרון חביב, אהבתם את המתכון? שתפו אותו ברשתות החברתיות או עם חברים! כי עוגיות מדהימות כאלה מגיעות לכל מי שאוהב מתוק!

Scroll to Top