דג על האש בנייר כסף
אם אתם מחפשים מנה שמשלבת טעמים, צבעים וריחות משגעים, הגעתם למקום הנכון! דג על האש בנייר כסף הוא המתכון המושלם לערב משפחתי או על החוף עם החברים. מדובר במנה אגדי שתכניס אתכם לאווירה קסומה בכל ביס. אני יכול להבטיח לכם שברגע שתטעמו את הדג המדהים הזה, תרגישו כאילו קיבלתם שדרוג רציני לחיים הקולינריים שלכם. זה הזמן להרים ידיים ולעשות מקום בדמיון לפלאים קולינריים!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמה קלה מאוד
- מספיק ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
בכדי ליצור את המושלם במידה שווה בין טעמים שונים ואסתטיקה מרשימה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים אבל יעילים.
- 4 פילטים של דג (אני ממליץ על דג סלמון או דג הליבוט)
- 2 לימונים, אחד ללעיסה ואחד לפרוסות
- שיני שום קצוצות – 4 שיניים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם שמיר או בזיליקום)
- נייר כסף (כמה שיותר גדול, כדי שיהיה נעים לשימוש)
מעבר לכל המרכיבים האלה, אפשר להוסיף גם תוספות כמו עגבניות שרי חצויות, קישואים פרוסים או תפוחי אדמה. הכל הולך כאן, ואפשר לשדרג את המנה המדהימה הזו לשלל וריאציות!
שלבי ההכנה
ברגע שאתם כבר משתמשים בנייר כסף, אתם בקטע של הנוחות והפשטות. אתם תאהבו את זה! ולפני שנגיע לשלבים עצמם, כדאי לי לתאר חלק מהקסם שקרה כאן.
- מניחים את הפילטים בקערה ומערבבים עם לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- מוסיפים לשום הקצוץ ומערבבים היטב. זה הזמן לתת לדג להרגיש אהוב!
- חותכים את הלימון השני לפרוסות.
- מניחים רצועת נייר כסף על התבנית.
- שמים את הפילטים במרכז נייר הכסף.
- מניחים פרוסות לימון ומעט פטרוזיליה על כל פילט.
- סוגרים את נייר הכסף בצורה כזו שתשמור על הדג בפנים.
- נגריל על המנגל במשך 15 דקות, תלוי בעובי הפילטים.
- בעזרת מלקחיים או מרית, מסירים בעדינות את נייר הכסף. תנו לדג לנשום.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשתסיימו להכין את הדג, יש הרבה דברים שאפשר להוסיף על מנת להעשיר אותו עוד יותר. הנה כמה רעיונות לשדרוג המנה:
- אפשר להוסיף לסלט הרענן של ירקות חתוכים קטן, כמו מלפפון וסלט עגבניות, כך שהמנה תהיה גם בריאה וגם צבעונית!
- למינון טעמים מתוק, הוספת דבש או סוכר חום על דג תיתן אפקט מתוק.
- אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ ברוטי עם שיני השום.
- כמובן, אל תשכחו את פחית היין החביב עליכם – זה פשוט משדרג את כל החוויה!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהדג מוכן?
הדג מוכן כשצבעו הופך לאטום ונוח להפרדת בליטות בעזרת המזלג.
האם ניתן להשתמש בדג קפוא?
בהחלט! אבל כדאי להפשירו מראש במקרר במשך הלילה.
מה עושים אם אין גריל?
אפשר להשתמש בתנור בתוכנית גריל – זה עובד לא רע!
כמה זמן ניתן לשמור את הדג במקרר?
מומלץ לא יותר מ-2-3 ימים, כדי לשמור על רעננותו.
האם הדג הזה מתאים לארוחה חגיגית?
ממש כן! הוא נראה משגע על השולחן ויוסיף טאץ' מיוחד!
האם אפשר להמיר את הדג לדג אחר?
כמובן! דגים כמו דניס או נסיכת הנילוס מתאימים גם כן.
כמה חסר סיבים במנה הזו?
אם אתם רוצים לשפר את הניסיון הבריאותי, ניתן להוסיף קוויאר של ירקות בצד!
אפשר להכין את המתכון בטבעונות?
כן, אפשר להשתמש בטופו במקום דג! פשוט מתבלים אותו בדיוק כמו את הדג.
למה חשוב להשתמש בנייר כסף?
נייר כסף שומר על לחות הדג ומונע ממנה להתייבש במהלך הצלייה.
מה קורה אם אני שוכח את הדג על המנגל?
אל תדאגו, זה קורה לכולם. בכל מקרה, תקדישו לתהליך כמה דקות נוספות כדי לבדוק את המצב!
פתאום יש לכם כאן מנה שמשדלת, מאלפת ובסיס מצוין לכל אירוע משפחתי או חברתי! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, לקרוא עוד על דברים ודברים, ובסוף – ללקק את האצבעות מההנאה!