מרק תירס עם קרם קוקוס – המתכון המושלם לחורף

מרק תירס עם קרם קוקוס – טעמים שמחממים את הלב!

אף פעם לא השכלנו לגבש מגנון מיוחד לשבתות חורף. מה שיכול להפוך את רגעי הקרבה האלה למשמעותיים יותר, זה מרק שמחמם את הלב והנשמה. אז מה אם תגידו שמרק תירס הוא בסך הכול סתם מרק? אחרי שתטעמו את המרק שלנו, תבינו שזה לא סתם! מדובר במרק תירס עם קרם קוקוס שייתן לכם ריח וניחוח של חמימות, כאילו יצאה מכמה עשורים אחורה מבית של סבתא. עם כל ביס תהיו בטוחים שהמרק הזה הוא פשוט מדהים! מרק תירס הזה נמס בפה, מדהים כל כך שהוא פשוט ממכר!

זמן הכנה ורמת קושי

סה"כ זמן הכנה: 45 דקות

רמת קושי: קלה

מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

הנה מה שאנחנו צריכים כדי להוציא את הטעמים המושלמים והמרקמים הנכונים:

  • 2 כוסות תירס דחוס (אפשר גם תירס קפוא)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 400 מ"ל חלב קוקוס (מוצק או נוזלי)
  • 3 כוסות נוזל (מים או ציר ירקות)
  • כפית שטוחה של כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול נוסף לפי רצון (כגון פפריקה, קימל, ואולי גם קורט קינמון?)
  • לקישוט: בצל ירוק קצוץ וצנוברים קלויים (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אפשר לעשות שינויים לפי ההעדפות שלכם. אם אתם טבעוניים, את החלב קוקוס אפשר להחליף בחלב שקדים או חלב סויה. גם כאן, אל תפספסו את ההזדמנות להחיות את המנה ותוסיפו תבלינים נוספים כמו כורכום לסוגים שונים של טעמים. המושג "בריא" צריך לשחק תפקיד מרכזי בעבודה! ואפשר גם למזער פחמימות על ידי השמטת תפוחי האדמה אם רוצים גרסה דלת פחמימות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון פילה לברק שלא תרצו לפספס

שלבי ההכנה

כעת נעבור לחלק הכי כיף – ההכנה! זה הזמן להפתיע את המשפחה בכישורי המטבח שלכם.

  1. בתוך סיר גדול, נחמם מעט שמן זית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן על להבה בינונית עד שהוא נהיה שקוף.
  2. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך דקה, רק כדי שהטעמים יתמזגו.
  3. נכניס את קוביות תפוח האדמה ונערבב היטב. נטגן בעדינות עוד 3-4 דקות.
  4. נוסיף את התירס, נעביר את הכל אל סיר עם הנוזלים (מים או ציר ירקות) ונביא לרתיחה.
  5. לאחר שהמרק רותח, ננמיך את הלהבה ונבשל במשך כ-15 דקות עד שכל החומרים רכים.
  6. נסחוט פנימה את חלב הקוקוס, נוסיף את התבלינים ונערבב היטב.
  7. נחמם את המרק לארבע דקות נוספות תוך ערבוב קבוע.
  8. באמצעות בלנדר מוט או בלנדר רגיל, נרסק את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
  9. נתקן טעמים עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  10. נחמם בפעם האחרונה ונעביר לקערות הגשה.
  11. נפזר מעט בצל ירוק וצנוברים לקישוט ו… בתיאבון!

שדרוגים ותוספות

מדי פעם, שדרוגים פשוטים יכולים לשדרג את המנה לרמה הבאה. שלבו תוספות כמו קוביות אבוקדו נוספות או כמה טיפות של מיץ ליים כדי להקנות למרק חמצמצות מרעננת. אם אתם חובבים חריף, אז גם פלפל חריף קצוץ יוסיף גוון חדש ומעניין.

וכמובן – אם אתם אוהבים את המרק קרמי יותר, אפשר להוסיף עוד חלב קוקוס או אפילו להמיר חלק מהמיים בקוקוס להעצמת הטעם.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי תירס בשימורים? האם אפשר להשתמש בתירס טרי?
אפשר בהחלט! במידה ואתם משתמשים בתירס טרי, יש לבשל אותו קודם כל במים רותחים עד שיהיה רך, ורק לאחר מכן להוסיף אותו למרק.

האם המרק הזה מתאים לילדים?
בהחלט! המרק מתוק, טעים ושופע צבעים. ילדים לרוב מתלהבים מתירס, ומרק קוקוס ישדרג את החוויה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מושט על האש: מתכון קל וטעים לארוחה מושלמת

באיזו עונה הכי כדאי להכין את המרק?
למרות שניתן להכין את המרק בכל עונה, החורף הוא הכי מתאים. הוא מחמם את הלב והנשמה!

איך לדעת אם המרק הגיע למרקם הנכון?
אחרי ריסוק המרק, צריך להיות חלק וללא גושים. יש לוודא שאין יותר חתיכות תפוח אדמה או תירס.

האם אפשר להכין את המרק מבעוד מועד?
בהחלט! המרק נשמר במקרר עד 3 ימים. אפשר אפילו להקפיא אותו ולאחסן בשקיות הקפאה מיוחדות.

אפשר להכין את המרק גם בלי חלב קוקוס?
בוודאי! אפשר להחליף בחלב רגיל או חלב צמחי אחר, והתוצאה עדיין תהיה משגעת.

מהם התבלינים שעושים הבדל?
כמון, פפריקה, ואולי גם קורט קינמון – כל זה יכיר את המרק שלכם במיוחד.

האם יש גירסה דיאטטית למרק?
בהחלט! במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש במים ובצירים. כמו כן, הימנעו מתפוח אדמה.

איך אפשר לשדרג את המרק למנות עיקריות?
אפשר להוסיף קוביות עוף קלות, דגים או פירות ים שייתנו גוון טעים ומפתיע.

האם המנה מתאימה לאירוח?
דרוש לתשובה: לחלוטין! המרק הזה מפתיע, טעים ומכין את השולחן לאירוח מושלם.

אז אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! שתפו עם החברים והמשפחה שלכם וודאו שגם הם יהנו מהטעם המושלם הזה. כולם חייבים לחוות את המתכון הזה! שתפו בלהט ברשתות החברתיות!

Scroll to Top