חטיף אנרגיה טעים עד 100 קלוריות בקלות

מתכון לחטיף אנרגיה עד 100 קלוריות

כולם יודעים שפתאום צצה תחושת רעב בשעת אחר הצהריים, או שפתאום יש צורך בטעימה מתוקה אחרי אימון. בדיוק באותן הזדמנויות, חטיף אנרגיה בריא עשוי להתגלות כמושיע האמיתי. הכנו עבורכם מתכון מענג, ממכר ועטוף בהרבה טעמים שישאיר אתכם עם טעם של עוד. מדע מאחורי החטיף הזה הוא פשוט: הוא גם טעים, גם בריא, וגם מספק אנרגיה לאורך כל היום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 12 חטיפים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את חטיף האנרגיה הזה, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 1 כוס שיבולת שועל (אורגנית אם אפשר)
  • 2 בננות בשלות היטב
  • 1/4 כוס חמאת שקדים או אגוזי לוז
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (פיסטוקים או אגוזי לוז)
  • 1/4 כוס דבלים קצוצות או תמרים
  • 1/4 כוס שומשום קלוי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • רבע כוס שוקולד מריר קצוץ (לגרסה קצת יותר מתוקה)

לגילוי נהדר, אפשר להחליף את חמאת השקדים בחמאת קקאו, אם אתם רוצים קצת טעם שוקולדי. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, שיבולת השועל שאתם בוחרים צריכה להיות ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

והנה מה שעליכם לעשות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מכינים תבנית אפייה בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ עם נייר אפייה.
  2. מועכים את הבננות בקערה גדולה עד שהן נמסות.
  3. מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  4. מפזרים את שיבולת השועל, אגוזים קצוצים, דבלים, שומשום, קינמון וסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
  5. אם רוצים, מוסיפים שוקולד מריר קצוץ לתערובת ומערבבים בעדינות.
  6. יוצרים מהתערובת עיגולים בתוך התבנית ומסדרים אותם כדי שהם יחזיקו יחד.
  7. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהחטיף זהוב ובושם המדהים ממלא את המטבח.
  8. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר לטמפ' החדר לפני שחותכים לחתיכות.
  9. אוכלים בהנאה ומרגישים את כל האנרגיה שזרמה בתוככם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות את המתכון הסודי לסושי אינסייד אאוט

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שחפץ בפלאים נוספים, יש אפשרויות רבות. אפשר להוסיף למתכון גם גרגרי צ'יה או קוואקר עתיר חלבון, ועבור מי שאוהב את הטעם האסייתי, נציין סויה מיסו! אם אתם מעוניינים במתכון שמתאים גם לטבעונים, אפשר להחליף את חמאת השקדים בגרסת קוקוס. כל אחד מהשדרוגים הללו יפוך את החטיף למושלם אפילו יותר.

שאלות ותשובות

אילו חומרים יכולים להוות תחליף לבננות?
הבננות מוסיפות sweetness וtexture לחטיף. אפשר להחליף אותן עם מחית תפוחי עץ או חצי כוס של רסק תפוחים.

האם אפשר לשמור את החטיפים במקפיא?
בוודאי, החטיפים יכולים להיכנס למקפיא ולשמור על טריותם עד חודש. כל מה שצריך לעשות זה לארוז אותם בקופסה אטומה.

מה המעלות הבריאותיות של שיבולת שועל?
שיבולת שועל נחשבת למזון על בזכות היותה עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים להוריד רמות כולסטרול, ומספקת תחושת שובע ממושכת.

האם לתערובת הזו יש אפשרות להוסיף תבלינים אחרים?
בהחלט! תשקלו להוסיף ג'ינג'ר טחון או אפילו מעט קארי ליצירת טעמים מפתיעים.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את החטיפים שוב?
או במיקרוגל למספר שניות או בתנור כדי לשחזר את המרקם הנכון.

האם אפשר להקטין את כמות השוקולד?
בהחלט, אפשר להשמיט לחלוטין או לשים פחות ממה שכתוב כדי לשמור על החטיף בשוקולדיות פחותה.

האם בכלל יש צורך בחמאת אגוזים?
אם אתם מעוניינים בחטיף הרבה פחות מלוח, אפשר כמובן להוריד את חמאת האגוזים, אך אז צריך לשקול להוסיף מים או חלב קוקוס ליצירת המרקם הנכון.

מה ניתן לשים במקום שוקולד מריר?
אפשר לשים שוקולד חלב, או אפילו לשקול חצאי פירות יבשים.

עד כמה ניתן להמריץ את החטיף הזה מבחינה חלבונית?
ניתן להוסיף אבקת חלבון לשייקים ולערבב את זה יחד עם יתר החומרים לפני האפייה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סלק עם אגוזים וחמוציות שיתענגו עליך

מה השיטה האופטימלית לאחסון החטיף?
עוטפים כל חטיף בנפרד בניילון נצמד ושמים בקופסה אטומה, כדי לשמור על טריותם ונשיקות טעם.

אם אתם מוכנים להפתיע את החברים שלכם עם חטיף אגדי שיגרום לכולם להרגיש נהדר, צרו והפיצו את המתכון הזה ברשתות החברתיות. כל הכיף טמון בהכנה המשותפת, כך שבואו יהיה מעלף לדאוג שהחטיפים יתנפחו על שולחניכם בכל עת! החטיף המושלם הזה בדיוק מחכה לכם!

Scroll to Top